Χαλάνδρι : Όαση πρασίνου το πάρκο στο Συνοικισμό Χαλανδρίου

Δεκάδες Χαλανδριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Μικρασιατών Χαλανδρίου –«Ρίζες» και του Δήμου Χαλανδρίου και συμμετείχαν στη δράση φύτευσης του πάρκου στο Συνοικισμό Χαλανδρίου, το πρωί του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου.

0
106

Δεκάδες Χαλανδριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Μικρασιατών Χαλανδρίου –«Ρίζες» και του Δήμου Χαλανδρίου και συμμετείχαν στη δράση φύτευσης του πάρκου στο Συνοικισμό Χαλανδρίου, το πρωί του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου.

Συνεργεία της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου δούλεψαν από την προηγούμενη μέρα για να ολοκληρωθεί η εκσκαφή περιμετρικά του πάρκου όπου τοποθετήθηκαν εκατοντάδες φυτά.

«Ένας ευωδιαστός φράχτης από ρυγχόσπερμα περιβάλλει πλέον το πάρκο μας. Οι εκατοντάδες φωτίνιες, τα λουσίντουμ, τα βιβούρνα, τις δάφνες, τα γιασεμιά, τις τούγιες και τόσα άλλα φυτά που φυτεύτηκαν σήμερα, θα δημιουργήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μια όαση πρασίνου στη γειτονιά μας και θα επηρεάσουν καθοριστικά το μικροκλίμα της περιοχής. Απολαύσαμε τη χαρά της δημιουργίας, ομορφύναμε το πάρκο και τη ζωή μας», σημείωσε ο κ. Νίκος Καραμπουρνιώτης από το Σύλλογο Μικρασιατών.

«Με τους πολίτες, αλλάζουμε την πόλη»

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος που βρέθηκε από το πρωί στο πάρκο του Συνοικισμού σημείωσε: «Από το 2017 που πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε μαζί με τους πολίτες στην ανάπλαση του πάρκου στο Συνοικισμό, δόθηκε μεγάλος αγώνας για να ξεπεράσουμε πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και να ξεκινήσει, το 2020, το πρώτο στο Χαλάνδρι έργο συμμετοχικού προϋπολογισμού. Ανακατασκευάστηκε πλήρως το γηπεδάκι μέσα στο πάρκο, δημιουργήθηκε το καλλισθενικό πάρκο γυμναστικής, άλλαξε ο φωτισμός, ενώ σήμερα με τη φύτευση εκατοντάδων φυτών κάναμε ακόμα ένα βήμα, μαζί με τους πολίτες, για τη γειτονιά μας, για την πόλη μας.

»Πολλά περισσότερα θα γίνουν στην περιοχή όταν θα ολοκληρωθεί και η σχεδιαζόμενη ανάπλαση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hindrant, για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

»Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο Σύλλογο Μικρασιατών, στους εργαζομένους στην υπηρεσία Πρασίνου και την Πολιτική Προστασία του Δήμου, σε όλους τους Χαλανδραίους που ήταν σήμερα εδώ και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους τους κατοίκους του Συνοικισμού που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν στο όραμα, συμμετείχαν ενεργά και συνδιαμόρφωσαν μαζί μας το όραμα για τη γειτονιά τους», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Το «παρών» στη δράση έδωσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Χριστουλάκης, Κώστας Ευθυμίου, Σέργιος Γκάκας και Έλενα Χριστούλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Λυμπεράτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κρίστη Αγαπητού και Θάνος Τσιαμπάς από τη δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση», η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου Μαρίνα Σμαραγδή, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου, κ. Τάνια Καραγιάννη.