Ελλάδα : Ξεκινούν οι έρευνες του Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου

0
45

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, που έχει από καιρό προχωρήσει σε αποκαλύψεις για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ξεκινάει η έρευνα που διενεργεί προσωπικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο δημοσιογράφος θα καταθέσει σήμερα για όσα έχουν περιέλθει εις γνώσιν του για το θέμα, το οποίο ήδη αποτελεί αντικείμενο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ έχει εγείρει, πέραν των πολιτικών παραμέτρων, και συνταγματικές αλλά και νομικές πτυχές.

 

H κατάθεση του δημοσιογράφου κρίθηκε αναγκαία, καθώς πέραν των αποκαλύψεων που έχει κάνει από καιρό για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ενδιαφέρον έχει προκαλέσει και η ανάρτησή του πριν από δύο ημέρες στο Twitter, ότι και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τελούσε υπό παρακολούθηση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε ιδιωτικές συζητήσεις με τη σύζυγο και την κόρη του.

 

Η έρευνα που διενεργεί ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφέρεται στο πώς έγινε γνωστό ότι συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ενώ για την ουσία των καταγγελιών διεξάγεται χωριστή έρευνα από εισαγγελείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

 

Ειδικότερα, πέραν των ενεργειών Ντογιάκου που αφορούν το επιμέρους αλλά ουσιώδες θέμα πώς γνωστοποιήθηκαν οι παρακολουθήσεις, τρεις εισαγγελείς ήδη διενεργούν έρευνα τόσο για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη όσο και γι’ αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Πλην του Τάσου Τέλλογλου, που θα μεταβεί σήμερα στον Αρειο Πάγο, ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καλέσει σε κατάθεση και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη την επόμενη εβδομάδα, στις 16 του μηνός, καθώς οι καταγγελίες του περί παρακολούθησης άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για το εν λόγω θέμα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.