Τσουχτερό κρύο τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά – Ο καιρός την Τετάρτη 01/12/2021

0
52

“Ποδαρικό” με εμφανώς βελτιωμένες καιρικές συνθήκες αναμένεται να κάνει ο Δεκέμβρης στην χώρα μας, καθώς τα διαρκή φαινόμενα τα οποία απασχόλησαν τις προηγούμενες ημέρες σε μεγάλο βαθμό την δυτική και μέρος της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, πρόσκαιρα θα σταματήσουν. Έτσι η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει με πολύ καλό καιρό σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Από το απόγευμα όμως και από τα δυτικά θα αρχίσουν σιγά σιγά να αναπτύσσονται νεφώσεις και αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με την ένταση στα νότια ανοιχτά τμήματα του Πελάγους να φτάνει τα 5 με 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις, εμφανώς εξασθενημένοι με την ένταση να μην ξεπερνά τα 6 Μποφόρ κυρίως στα νότια. 

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα την νύχτα και το πρωί, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα από την αρχή έως το τέλος της μέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 4 Μποφόρ, σε περιοχές όμως που βρέχονται από τον Κορινθιακό η ένταση θα φτάνει τα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας