ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΒΑ : Η παραχώρηση του κλειστού γυμναστήριου καλαθοσφαίρισης του Ο.Α.Κ.Α. στην Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για 49 χρόνια και στο βάθος απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους.

0
21

Με μία τροπολογία, σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούσε το κτηματολόγιο του νομού Δωδεκανήσων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραχωρεί το κλειστό γυμναστήριο καλαθοσφαίρισης του Ο.Α.Κ.Α. στην Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για σαράντα εννέα (49) χρόνια!!! , συνεχίζοντας την υποβάθμιση τόσο του κοινοβουλίου όσο και του ελληνικού αθλητισμού, ψηφίζοντας κρίσιμες διατάξεις για αυτόν, με τη διαδικασία fast track.


Ένα στάδιο που κατασκευάστηκε και εξυπηρέτησε το ‘’Ολυμπιακό θαύμα’’ της εποχής Σημίτη, με μεγάλο κόστος για την κοινωνία και που οι ίδιοι οι θιασώτες του ‘’θαύματος’’, όχι μόνο αδυνατούν να το αξιοποιήσουν για δημόσιο όφελος, αλλά αντίθετα απ’ ότι φαίνεται το δίνουν προίκα σε ιδιώτες .


Στην παραπάνω τροπολογία περιλαμβάνονται όμως και πλήθος από σκανδαλώδεις διατάξεις που έχουν ως απώτερο σκοπό να προετοιμάσουν το έδαφος για ένα συνεχές πάρτι απευθείας αναθέσεων με τον “κομψό” όρο των επενδύσεων.

Η δήλωση του κ. Αυγενάκη ,

Για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών και εξοικονόμησης χρόνου, ώστε να είναι έτοιμο σε ένα έτος (το νέο κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων), κρίνεται αναγκαίο να προβλεφθεί η δυνατότητα ανάθεσης συμβάσεων μελετών, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, που αφορούν στην κατασκευή των αναγκαίων εγκαταστάσεων με προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση και με την πρόσκληση τριών (3) τουλάχιστον οικονομικών φορέων” ,

είναι χαρακτηριστική των όσων σχεδιάζονται, με την προκλητική επίκληση ως συνήθως, λόγων ταχύτητας.


Η νομοθέτηση προνομιακών απευθείας αναθέσεων, προφανώς προς ημέτερους και ίδιον πολιτικό όφελος, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που επικαλείται την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος μίας Κ.Α.Ε., με την οποία βέβαια, όπως και με καμιά άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν αντιδικεί , είναι αποκλειστικά πολιτικά , απολύτως καταδικαστέα.


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (Ν.Ε.Β.Α.) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκφράζει την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αθλητικών χώρων, υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α. επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη διασφάλιση των αναγκών των αθλητικών ομοσπονδιών και των σωματείων όπως και των ελλήνων πολιτών για άθληση και συμμετοχή στα αθλητικά γεγονότα.


Η αναβάθμιση και ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών και η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, το δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας του αθλητικού σωματείου και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων αθλητών, προπονητών, αθλουμένων και φιλάθλων, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διεκδικούμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας του επαγγελματικού αθλητισμού, που θα προωθεί τη νομιμότητα, τη διαφάνεια, τον κοινωνικό έλεγχο και την ανταποδοτικότητα προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.


Ν.Ε.Β.Α. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

23.05.2022