Ευρωκοινοβούλιο : Συζήτηση για τις Ελληνικές παρακολουθήσεις

0
35

Η συζήτηση με θέμα «Η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου» αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από πρόταση της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Θα μιλήσουν στην Ολομέλεια ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστας Αρβανίτης.

Στο Ευρωκοινοβούλιο καταγράφεται ανησυχία όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας των πολιτικών ομάδων, για την παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα μέσω των αποδεδειγμένων πλέον τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος πολιτών, πολιτικών, δημοσιογράφων, αλλά και των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συζήτηση θα μετάσχουν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναμένεται να αποτυπωθεί ο έντονος προβληματισμός για την έλλειψη πολυφωνίας των ΜΜΕ στη χώρα μας, όπως καταγράφεται και στην κατάταξη της Ελλάδας από την οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» στην 108ηθέση της ελευθερίας του Τύπου.