Νέα Ιωνία : Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ. Σεφέρης” συμπαρίσταται στους εργαζόμενους της “ΣΚΡΟΥΤΖ”

0
24

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία 6944797461 mail :segseferis@gmail.com gseferis.edu@gmail.com site : www. syllogos-seferis.gr

ΑΡ.ΠΡΩΤ.167 Ν. Ιωνία 12/10/2022 Προς : τα μέλη μας, τον τύπο

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΡΟΥΤΖ

Συναδέλφισσα/ Συνάδελφε,

Ενημερωθήκαμε από τη σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία ΣΚΡΟΥΤΖ η οποία έχει έδρα στη Ν. Ιωνία (γνωστή και από την προσπάθεια έξωσης του Κέντρο Υγείας από το κτήριο της), ότι οι εργαζόμενοι της καλούνται να υπογράψουν «συμπληρωματική» ατομική τροποποίηση της σύμβασης εργασίας τους, η οποία ενσωματώνει όρους που σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν στον αντεργατικό νόμο 4808/21 (Νόμος Χατζηδάκη). Στην τροποποιητική σύμβαση μεταξύ άλλων η εργοδοσία:

Προσπαθεί να μονιμοποιήσει την τηλεργασία.

Να φορτώσει στους εργαζόμενους την ευθύνη για την υγιεινή και την ασφάλεια τους. ( π.χ. Σε περίπτωση κάποιου εργατικού ατυχήματος, η ευθύνη δεν θα βαρύνει πλέον τον εργοδότη).

Μεταθέτει την ευθύνη της αποσύνδεσης του 8ωρου από υποχρέωση του εργοδότη, στην ψευδεπίγραφη ελεύθερη επιλογή (;) του εργαζόμενου!

Προσθέτει τη δυνατότητα στον εργοδότη να αλλάζει ώρα και μέρα της εργασίας ανάλογα τις ανάγκες της εταιρείας.

Το διάλειμμα βγαίνει εκτός 8ώρου καθώς ορίζεται ξεκάθαρα ότι δεν ανήκει στον πραγματικό χρόνο εργασίας.

Τέλος, φορτώνει τα λειτουργικά έξοδα της τηλεργασίας στους ίδιους τους εργαζομένους.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ) από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε κάθε προσπάθεια μονιμοποίησης της τηλεργασίας στον κλάδο τους. Η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία ΣΚΡΟΥΤΖ στον αντίποδα της νέας ατομικής Σύμβασης Εργασίας που επιχειρεί η εργοδοσία, προτείνει την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, λέει ΟΧΙ στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας και απαιτεί να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ως εκπαιδευτικοί που βιώσαμε όλες τις αρνητικές συνέπειες στα εργασιακά μας δικαιώματα και στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας από τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στην εταιρεία ΣΚΡΟΥΤΖ. Ο αγώνας που δίνουν ταυτόχρονα απέναντι στο κύμα ακρίβειας, τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα και την ανάγκη για άμεση αύξηση των μισθών είναι αγώνας κοινός για όλους μας. Είναι συνέχεια του συντονισμού δράσης των σωματείων και του μεγάλου συλλαλητηρίου το Σάββατο 8 του Οκτώβρη στη Ν. Ιωνία και κάλεσμα πλατύ για τη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς ή άλλους μεσσίες. Δεχόμαστε ενιαία επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής μας και στα δικαιώματα μας και μόνο εμείς οργανωμένοι στα σωματεία μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο και να έχουμε κατακτήσεις.

To ΔΣ του συλλόγου μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία ΣΚΡΟΥΤΖ, μελών της ΣΕΤΗΠ που την Παρασκευή 14/10 έχουν προγραμματίσει πλατιά εξόρμηση στη Νέα Ιωνία, με ραντεβού στις 6μμ στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ώστε να γίνει γνωστό το γεγονός στην πόλη μας, και την ίδια στιγμή ζητάνε την αλληλεγγύη του κόσμου και των φορέων της πόλης. Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν το «παρών» ενισχύοντας τον αγώνα των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ