ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ¨ΙΔΙΟΙ¨;

0
84

Βρε μπας και είναι ίδιοι;

Ή

Ποιοι ακριβώς είναι οι «ίδιοι»;

Παρατηρώ με προσοχή και αναρωτιέμαι:

Υπάρχει πράγματι τόσο μεγάλη πολιτική τυφλότητα; Να μη μπορείς να ξεχωρίσεις αν το να χρεοκοπείς τη χώρα, να ιδιοποιείσαι ξεδιάντροπα το δημόσιο πλούτο, να φτωχοποιείς και να εξευτελίζεις έναν ολόκληρο λαό, να νομοθετείς την ασυλία από κάθε κακούργημα που προτίθεσαι να διαπράξεις, να συνεργάζεσαι με τη GreekMafia, να φιμώνεις την ελεύθερη πληροφόρηση, να πολιτεύεσαι με το ψέμα, αν είναι το ίδιο με:

Tο να γεμίζεις τα δημόσια ταμεία, να υπερασπίζεσαι το δημόσιο πλούτο, να εξασφαλίζεις δωρεάν πρόσβαση στο Δημόσιο σύστημα υγείας για όλους, να στηρίζεις τους αδύναμους, να κατοχυρώνεις εργασιακά δικαιώματα ή το να μη μπορεί κανείς να προσάψει στα στελέχη σου ότι έβαλαν έστω και 1 ευρώ στην τσέπη;

Δεν πιστεύω πως ολόκληρο το πολιτικό σύστημα απ’ άκρη σ’ άκρη έχει χάσει και τη στοιχειώδη ικανότητα διάκρισης και δεν μπορεί να δει τις διαφορές. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Κάθε κόμμα έχει προφανώς τους δικούς του λόγους να … μην καταλαβαίνει.

Άλλο γιατί θεωρεί ότι η χώρα μαζί με τους ανθρώπους της οφείλει να υποτάσσεται και να υπηρετεί τα συμφέροντα που τη λεηλατούν και τους ισοπεδώνουν και αυτή είναι η δουλειά του.

Άλλο γιατί επιθυμεί να εμφανιστεί ξαναγεννημένο και εξαγνισμένο από το παρελθόν.

Άλλο γιατί βρίσκεται σε στάδιο όψιμης εφηβικής ανευθυνότητας και μπερδεύει τις επιθυμίες του με την πραγματικότητα

Και άλλο γιατί είναι βέβαιο πως το να καταγγέλλεις «το σύστημα», ενώ χρησιμοποιείς τους θεσμούς, την προβολή και τη χρηματοδότησή του, το ν’ αθωώνεις τη ΝΔ και ν’ ανταμείβεσαι γι’ αυτό μένοντας στο απυρόβλητο αυτού ακριβώς του «συστήματος», αποτελεί επαναστατική πράξη.

Ας μη μιλήσουμε για τα ΜΜΕ και τους πληρωμένους κονδυλοφόρους.

Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα αγωνιά και μάχεται να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος με τη ΝΔ.

Και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί το ψέμα για να διορθώσει τις αλήθειες που δεν ταιριάζουν με τις επιδιώξεις του. Να κρατηθεί δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ μακριά από την κυβέρνηση. Ο κοντόφθαλμος στόχος είναι να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η ΝΔ να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο;

Το μη ορατό δια γυμνού οφθαλμού αποτέλεσμα είναι η απαξίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Οι πολίτες εθίζονται στην ανοχή ή και την υποστήριξη μη δημοκρατικών επιλογών για τη διακυβέρνηση της χώρας: η άνοδος της ακροδεξιάς πανευρωπαϊκά, αλλά και η πρόσφατη Ιστορία, κυρίως αυτή, δείχνουν χωρίς περιστροφές: όταν οι πολίτες παραιτούνται από τη συμμετοχή στα κοινά, παύουν δηλ. να είναι πολίτες, ο φασισμός είναι έξω απ’ την πόρτα! Το να χώνεις το κεφάλι στην άμμο για να μην τον βλέπεις, δεν τον απομακρύνει. Όταν το καταλαβαίνει η στρουθοκάμηλος, είναι πάντα πολύ αργά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, όπως δείχνει ο γενικευμένος ζήλος συκοφάντησής του, είναι στην παρούσα φάση η μόνη πολιτική δύναμη που «το σύστημα» θεωρεί πραγματική απειλή για τους σχεδιασμούς του.

Ίσως το σημαντικότερο καθήκον που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, και το υπηρετεί μέχρι στιγμής με συνέπεια, είναι να επανέλθει το ήθος και η ακεραιότητα στους όρους του πολιτικού παιχνιδιού, ο σεβασμός στους δημοκρατικούς κανόνες: για ν’ αποκατασταθεί το κύρος της δημοκρατίας στα μάτια των πολιτών.

Και το δικό μας σημαντικότερο καθήκον μέχρι τις 21 του Μάη, να βγάλουμε το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα από την κάλπη. Για την Αλλαγή. Για την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά με το δικό της πρόγραμμα. Για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία!

Κατερίνα Αρβανιτάκη

Υποψήφια Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Β1 Βόρειος Τομέας Αθήνας

Τηλ.6974724598

f/b: Κατερίνα Αρβανιτάκη & Αρβανιτάκη Κατερίνα

e-mail: myrkat@otenet.gr