Νέα Ιωνία : Συγκινητικό και πολιτικό το κείμενο της παραίτησης του Ηρακλή Γκότση με στήριξη στον νυν επικεφαλής Χρήστο Κανλή

0
435

Με ένα συγκινητικό και πολιτικό κείμενο ο πρώην Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης, ανακοίνωσε την παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος της Νέας Ιωνίας.

Στο κείμενο του κάνει αναφορά στην επί τέσσερις δεκαετίες αυτοδιοικητική του πορεία, στην μεταπολίτευση αλλά κυρίως στην ασταθή τωρινή διοίκηση της κ. Θωμαίδου.

Τέλος ευχαριστεί παλιούς παλιούς και νέους συντρόφους για την προσφορά στην πόλη και κάνει αναφορά στον επικεφαλής της παράταξης κ. Χρήστο Κανλή, τον οποίο ευχαριστεί  για τον κοινό αγώνα για το καλό της πόλης με συνέπεια στις αρχές της παράταξης.

Ακολουθεί το κείμενου του πρώην Δημάρχου κ. Ηρακλή Γκότση.


 

Κύριε Πρόεδρε

 

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Με αυτή την επιστολή μου θ άθελα κατ’ αρχή να σας ενημερώσω ότι παραιτούμαι από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου μας. Θ’άθελα να σας ευχαριστήσω εσάς και τους Δημοτικούς Συμβούλους για την συνεργασία στο βαθμό που αυτή ήταν δυνατή, κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Θ’άθελα επίσης να διαβεβαιώσω τοὺς συναδέλφους ότι η επιλογή τους να θητεύσουν στα έδρανα του Δημ. Συμβουλίου θα τους αρέσει στο τέλος, παρά τις τυχόν πίκρες και λύπες. 

 

Μία απέραντη ικανοποίηση που πηγάζει από το γεγονός ότι αυτή η διαδρομή είναι μια

προσωπική και συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης μας και την βελτίωση της ζωής των συνδημοτών μας.

 

Κοιτάζοντας πίσω στις τέσσερις δεκαετίες που συμμετείχα στο Δημ. Συμβούλιο από διάφορες θέσεις ευθύνης συνεργάστηκα και διαφώνησα με πολλούς συναδέλφους αλλά σεβάστηκα και με σεβάστηκαν αν και είχαμε αρκετές φορές διαφορετικές απόψεις και κομματικές τοποθετήσεις.

 

Σε αυτή την πορεία δημιούργησα φιλίες δυνατές και διαχρονικές που με βοήθησαν και με ωρίμασαν. 

 

Με βοήθησαν να μπορώ να την ακούω και να μετράω τις αντίθετες απόψεις.

 

Αυτό νομίζω ότι είναι μία από τις παραμέτρους της δημοκρατικής λειτουργίας του κυττάρου της πολιτικής μας που είναι η Τ.Α.

 

Σήμερα ζούμε στο Δημ. Συμβούλιο καταστάσεις που δεν υπήρχαν ούτε τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, τότε που τα κομματικά πάθη και οι πληγές της χούντας, οι διώξεις των δημοκρατικών συναδέλφων ήταν καθημερινό θέμα. 

 

Η σημερινή Δημ. Αρχή που αριθμεί 8 στους 41 Δημ. Συμβούλους εφαρμόζοντας τις δυνατότητες που δίνουν οι νόμοι της κυβέρνησης και του κ. Θεοδωρικάκου προσπαθεί να διοικήσει τον Δήμο αντιδημοκρατικά χωρίς συνεργασίες χωρίς να ακούει τις υπόλοιπες παρατάξεις χωρίς να ἐνημερώνει. 

 

Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους ότι ο Δήμος δεν είναι φέουδο ούτε του Δημάρχου ούτε της δημ, αρχής για να εφαρμόζουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις. 

 

Θέλω επίσης να τονίσω ότι ποτέ το δημοτικό συμβούλιο δεν λειτουργούσε με αυτό τον τρόπο.

 

Πάντα υπήρχε διάλογος, δυνατότητα συμμετοχής όλων των συμβούλων και των δημοτικών παρατάξεων.

 

Αυτό βοήθησε ώστε να παραχθεί θετικό έργο, να λύνονται διάφορα προβλήματα, να αναπτυχθεί η πόλη μας, να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές που ενίσχυσαν την αλληλεγγύη, να γίνουν έργα υποδομής.

 

Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά με αποτέλεσμα να μην παράγεται κανένα έργο.

 

Να λιμνάζουν τα έργα υποδομής που κληρονόμησε η Δημ. Αρχή.

 

Να έχουμε γυρίσει την πλάτη στους δημότες . να έχουν αφεθεί μόνοι τους στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν τα μνημόνια, η πανδημία, η ανεργία, η ακρίβεια η χειροτέρευση της οικονομίας.

 

Με την ευκαιρία αυτή επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω

 

τους συντρόφους και συντρόφισες, τους παλιούς και νέους συναδέλφους και συναδέλφισες και τον επικεφαλής Χρήστο Κανλή για την συμμετοχή τους στην παράταξη (όποιο όνομα είχε στο πέρασμα των χρόνων) και στον κοινό μας αγώνα για το καλό της πόλης, ενθαρύνοντάς τους να συνεχίσουν με συνέπεια στις αρχές μας, ανοιχτοί στον διάλογο και τις συνεργασίες όπως πάντα πορευθήκαμε.

 

Τα μέλη των συλλόγων και των κοινωνικών φορέων της πόλης μας γιατί με την συμμετοχή τους βοήθησαν να αναπτυχθεί το κοινωνικό και το πολιτιστικό δίκτυο που κάνει την πόλη μας παράδειγμα.

 

Και τέλος τους χιλιάδες Ιωνιώτες και Ιωνιώτισες για την στήριξη και την βοήθεια τους

 

Νέα Ιωνία. 12. 5.2022

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ