Χαλάνδρι : Ξεκινά το Our Festival στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματίας

0
25

Our Festival 8:

Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών στη Ρεματιά

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022Νύχτες Αλληλεγγύης παρουσιάζει το Our Festival 8. Για όγδοη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλανδρίου εντάσσει στο πρόγραμμα του φεστιβάλ ένα μικρότερο φεστιβάλ, εκφράζοντας εμπράκτως την επιλογή του να υποστηρίζει νέα καλλιτεχνικά σχήματα, τα οποία εκτός από την πρωτότυπη καλλιτεχνική τους δημιουργία αναπτύσσουν κοινωνική δράση στο πλευρό ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Ιδιαίτερα στην κρίση που προέκυψε από την πανδημία πλήττοντας σοβαρά τους καλλιτέχνες, η στήριξη νέων και μη προβεβλημένων δημιουργών αποκτά μεγαλύτερη σημασία για το Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Το Our Festival 8, που διαρκεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου είναι μια συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών, που παρουσιάζουν καθημερινά στη Ρεματιά περισσότερες από μία καλλιτεχνικές δράσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών. Κατά τη διάρκειά του, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, με ελεύθερη είσοδο, θέατρο, μουσική, χορό, σινεμά, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Our Festival 8 και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του, δείτε το (συνημμένο) αρχείο Word της οργανωτικής ομάδας ή επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://ourfestival.gr/our-festival-8/

Ελεύθερη είσοδος (με αυθόρμητη προσέλευση στο θέατρο)

Η ώρα έναρξης ποικίλλει ανάλογα με την εκδήλωση. Δείτε σχετικά το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Our Festival 8

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς “Νύχτες Αλληλεγγύης”

30/8 – 4/9 2022

Θέατρο, μουσική, χορός, performances, video art, παιδικές παραστάσεις, εκθέσεις, εργαστήρια.

Μία εξαήμερη γιορτή ελεύθερης έκφρασης με τη συμμετοχή 23 δράσεων και 130 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλη δράση

TraumaOlena Kayinska, Ουκρανία

Καθόλη τη διάρκεια του Our Festival 8 θα παρουσιάζεται στον γύρω χώρο του θεάτρου της Ρεματιάς η συλλογή “Τραύμα” της Olena Kayinska από την Ουκρανία. Στις 4 Σεπτεμβρίου, η καλλιτέχνις θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ για να παρουσιάσει το έργο της σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Τρίτη 30/8

19:30 – 20:45

Τίτλος Δράσης: Μια ασπίδα όνειρα

Είδος: Χοροθέατρο για μικρούς και μεγάλους

Καλλιτεχνική ομάδα: A(r)CT

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Αυτών που μόλις τα ανοίξεις βουτάς στις σελίδες τους και βλέπεις να ζωντανεύουν μάγοι και ανεμόμυλοι, αληθινοί Δον Κιχώτες. Όνειρα ξεπετιούνται εδώ και εκεί. Και το μόνο όπλο που έχεις είναι… η φαντασία. Εσύ άραγε έχεις βρεθεί σε τέτοιους κόσμους; Έχεις φανταστεί πως είναι να ζεις μέσα σε ένα βιβλίο; Έχεις σκεφτεί τι θα έκανες ως Δον Κιχώτης; Τί θα ονειρευόσουν να αλλάξεις στον κόσμο αυτό;

Την παράσταση θα ακολουθήσει ένα διαδραστικό εργαστήριο δημιουργικής κίνησης και αυτοσχεδιασμού μέσα από το οποίο θα εξερευνήσουμε μαζί μερικές από τις τεχνικές και τις θεματικές που αναπτύξαμε κατά τη δημιουργία του έργου μας. Παρέα με τους Δον Κιχώτες, οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι , θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους σε διάφορους μαγικούς τόπους, ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους να κινούν το σώμα τους και να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.

Διάρκεια: 60′

Συντελεστές:

Χορογραφία/ Σύλληψη : Ελένη Παπαϊωάννου

Ερμηνεία και συνδημιουργία κινητικού υλικού:

Έμυ Αμερικάνου, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Τάσος Νίκας και Μιχάλης Σαγάνης

Αφήγηση: Λάμπρος Παπαγεωργίου

21:30 – 22:30

Τίτλος Δράσης: A Body Thrown at an Angle Toward the Horizon

Είδος: Θέατρο

Καλλιτεχνική ομάδα: Panic Button Theatre

Βουλγαρία

Σύντομη Περιγραφή: Μία δύσκολη ιατρική διάγνωση δίνει την ευκαιρία σε τέσσερις γυναίκες να γίνουν καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους, να ξαναθέσουν προτεραιότητες, να βρουν νόημα στη ζωή τους και να αφεθούν στην ευτυχία, στην αγάπη και στα όνειρα. Εδώ, τώρα, αμέσως, χωρίς τις επιπλοκές του αύριο.

Η νέα παραγωγή του καταξιωμένου Panic Button Theatre από την Βουλγαρία είναι μια παράσταση που μας δίνει τον χώρο να κατανοήσουμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες όταν μας ζητείται ξαφνικά να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας. Η παράσταση ήταν υποψήφια για καλύτερη σκηνοθεσία στα National Theatre Awards “Ikar“.

Διάρκεια: 60′

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Vasilena Radeva

Παίζουν: Elena Dimitrova, Bogdana Kotareva, Yuliana Saiska, Nevena Kaludova

Τετάρτη 31/8

17:00 – 19:00

Τίτλος Δράσης: Από την εικόνα της οθόνης στην εικόνα της φύσης

Είδος: Εργαστήριο για εφήβους

Καλλιτεχνική ομάδα: Big Wheel

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Με βασικό εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι θα διασκεδάσουμε, θα γνωριστούμε και θα αναπτύξουμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Θα μάθουμε να ακούμε το σώμα μας, να το φροντίζουμε, να το σεβόμαστε και θα το ενδυναμώσουμε για να μας στηρίζει. Στο δάσος της Ρεματιάς, θα χτίσουμε μία περιπατητική διαδρομή που τα παιδιά θα επιλέξουν τα δικά τους υλικά για να πλάσουν τον δικό τους μοναδικό κόσμο. Μία ακροβασία ανάμεσα στο φανταστικό και στο πραγματικό στο εδώ και στο τώρα.

Κράτηση θέσεων στο: 6931583685

Διάρκεια: 120′

Συντονίζουν: Μαρία Στεφανίδου, Ράσμι Σούκουλη

21:00 – 21:15

Τίτλος Δράσης: Inside Out

Είδος: Συναυλία

Καλλιτέχνις: Ωριάνα Κατσανικάκη

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Η ανησυχία και η αβεβαιότητα της νέας γενιάς σε μια συλλογή τραγουδιών που ξεκινά από το προσωπικό βίωμα για να μιλήσει για ζητήματα πανανθρώπινα. Με μία αφήγηση που ρέει και την ζεστή φωνή της Ωριάνας Κατσινακάκη, το ακροατήριο θα έρθει σε επαφή με τις δυσκολίες μιας γενιάς και το ψυχικό σθένος που χρειάζεται καμιά φορά για να συνεχίσουμε και να σταθούμε όρθιοι γύρω από έναν κόσμο που καταρρέει.

Διάρκεια: 10′

21:30 – 22:05

Τίτλος Δράσης: Unde live

Είδος: live performance – video & light installation

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Τέσσερις μουσικοί συνυπάρχουν με την τεχνολογια για να δημιουργήσουν ένα non-stop, ambient/trip hop ηχοτοπίο, που συνυπάρχει και επηρεάζεται από τη φωτιστική εγκατάσταση γύρω του. Το κοινό βρίσκεται γύρω από την μπάντα, οι μουσικοί σε σχήμα σταυρού, και με χρήση ειδικής τεχνολογίας ήχου βιώνουν αυτό που συμβαίνει όχι πια σαν απλοί ακροατές.

Διάρκεια: 35′

Unde: Μανος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Ράδος, Ειρήνη Μαντοπούλου, Νίκη Q

22:15 – 23:25

Τίτλος Δράσης: Playground Theory live

Είδος: Συναυλία

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Η μουσική των Playground Theory είναι βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, μυστικές σκέψεις, αγωνίες και καλά κρυμμένους φόβους. O ήχος τους έχει χαρακτηριστεί ατμοσφαιρική dream pop, cinematic, σύγχρονη synth-pop με dreamy φωνητικά και κυρίαρχες μελωδίες αλλά και παραδοσιακά – ανατολικά στοιχεία. Στοιχειώνουν οι διαπεραστικοί, πολλές φορές σκοτεινοί στίχοι, έχοντας σχεδόν πάντα μία δόση ειρωνείας και σαρκασμού.

Διάρκεια: 70′

Playground Theory: Μάρσια Ισραηλίδη (vocalssynths), Φώτης Τυροκόμος (drums), Δημήτρης Νέγκας (synths), Διαμαντής Καζούρης (guitarsynths), Τόλης Μετζηδάκης (bass)

Πέμπτη 1/9

20:00 – 20:15

Τίτλος Δράσης: Έχουν τα ρομπότ συναισθήματα;

Είδος: Χορός

Καλλιτέχνης: Μανώλης Σαριδάκης

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Η παράσταση που θα δείτε έχει σχέση με τα ρομπότ. Επέλεξα αυτό το θέμα, επειδή καμιά φορά νιώθω κι εγώ σαν ρομπότ. Πήρα μια συνέντευξη και έκανα έρευνα για να μάθω για τα ρομπότ. Πώς κινούνται και πώς βοηθάνε τους ανθρώπους; Είχα κάποια ερωτήματα: Έχουν τα ρομπότ μηχανική καρδιά; Το μυαλό των ρομπότ είναι ίδιο με το μυαλό των ανθρώπων; Τα ρομπότ κάνουν δουλειές χωρίς να βαριούνται; Τα ρομπότ κάνουν ό,τι θέλουν εκείνα ή ό,τι θέλει ο άνθρωπος; Ελπίζω να νιώσετε χαρούμενοι όταν δείτε την παράστασή μου.

Διάρκεια: 15′

Συντελεστές:

Ιδέα: Μανώλης Σαριδάκης

Χορογραφία: Μανώλης Σαριδάκης, σε συνεργασία με τους/τις χορευτές/τριες

Χορεύουν: Ολυμπία Αντωνενα, Ειρήνη Κουρούβανη, Χρήστος Χριστακόπουλος, Μανώλης Σαριδάκης

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού δικτύου Europe Beyond Access

20:30 – 20:40

Τίτλος Δράσης: The Code

Είδος: Χορός

Καλλιτέχνες: Ελεάννα Καλαβίτη, Λυδία Μπενταλή, Quicksand

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Ένας νέος τρόπος σκέψης για να κινηθείτε, να επικοινωνήσετε και να έρθετε σε σωματική επαφή με έναν άνθρωπο. Μια δομή από χειρονομίες και κινήσεις που συλλαμβάνει και μεταφέρει μια ιστορία συναισθημάτων. Όπως ακριβώς το μήνυμα στον προφορικό λόγο βρίσκεται στην κατασκευή κειμένων που βγαίνουν από την σύνθεση γραμμάτων, λέξεων, προτάσεων και παραγράφων, έτσι και το νόημα στο χορό εξαρτάται από τον συνδυασμό των στοιχείων του κινητικού µας κώδικα που θα σχηματίσουν εκφραστικές μορφές.

Διάρκεια: 15’

Συντελεστές: Ελεάννα Καλαβίτη, Λυδία Μπενταλή, Quicksand

21:00 – 21:25

Τίτλος Δράσης: Vientre

Είδος: Χορός

Καλλιτέχνης: Cia Maximiliano Sanford

Βραζιλία, Νικαράγουα

Σύντομη Περιγραφή: Στο “Vientre” (ισπ. “κοιλιά”) προσπαθούμε να δώσουμε χώρο να αναδυθεί η γυναικεία σωματική ενέργεια. Μέσα στην ιστορία, έχουμε κληθεί να καταπιέσουμε σε μεγάλο βαθμό την ευαίσθητη πλευρά μας, εξαιτίας των κοινωνικών κατασκευών, των συνθηκών που θέτει η θρησκεία ή ο πολιτισμός. Προσεγγίζουμε αυτό το ντουέτο, λαμβάνοντας υπόψη τις αμέτρητες αποχρώσεις που

ενυπάρχουν ανάμεσα και στις δύο αλληλοσυμπληρούμενες ενέργειες. Προτείνουμε μια έρευνα για το σώμα που μεταμορφώνεται, αξιοποιώντας τη σωματικότητα σαν κλειδί και μονοπάτι για να φτάσουμε σε ένα πιο ευαίσθητο σώμα

Διάρκεια: 25′

Συντελεστές: Maximiliano Sanford, Yeinner Chicas

21:30 – 22:00

Τίτλος Δράσης: Ο Κάτω Κόσμος του Έρωτα

Είδος: Χορός

Καλλιτέχνις: Σταύρος Ζαφείρης

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Ο έρωτας σαν λύτρωση και υπαρξιακό αστείο που η φύση παίζει σε βάρος μας. Πόσο μπορούμε να τραβήξουμε τα δεσμά του μέχρι αυτά να ξεκινήσουν να μας πληγιάζουν; Ποιά είναι τα όρια κι οι κανόνες του. Οι κυρίαρχοι και οι κυριευμένοι; Πώς η τοξικότητα που γεννά η ανικανοποίητη ανάγκη ταξιδεύει μέσα από το σώμα μας με μικρές ενδείξεις, χειρονομίες και σινιάλα μέχρι να φτάσει τους πιο απίθανους αποδέκτες; Ποιο είναι το όνομα αυτού του υπόγειου κόσμου που δημιουργούμε και μέσα σ’ αυτόν σπρώχνουμε τις μικρές ή μεγάλες ακυρώσεις μας;

Διάρκεια: 30’

Ερμηνεία-Σύλληψη-Χορογραφία: Σταύρος Ζαφείρης

Ερμηνεία-Συνδημιουργία: Έλενα Μπότη, Κωνσταντίνα Μπάρκουλη

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού δικτύου Europe Beyond Access

22:00 – 22:15

Τίτλος Δράσης: Liquid and Plastic body 0.0

Είδος: Video Art

Καλλιτέχνις: A. Isa Araújo

Πορτογαλία

Σύντομη Περιγραφή: Όλα τα υλικά στο περιβάλλον περνούν μέσα από το (περισσότερο από) ανθρώπινο σώμα, είναι ρευστά και το διαπερνούν καθώς διασχίζει τον κόσμο, όντας ο ίδιος ο κόσμος. Ενώνουν τις γραμμές που τον υφαίνουν και μπλέκονται ανάμεσά τους. Δεν υπάρχει σταθερή, αμετακίνητη ύλη. Η ύλη είναι μετάλλαξη, συνεχής ροή. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του δικτύου, τι συμβαίνει στο σώμα στους καιρούς της κλιματικής κρίσης που φέρνουν μαζί τους τον ντετερμινισμό, το τέλος και την κατάσταση της έκτακτης ανάγκης; Η Πορτογαλίδα καλλιτέχνις A. Isa Araújo συστήνεται στο ελληνικό κοινό με την παρουσίαση του τελευταίου της έργου “Υγρό και Πλαστικό σώμα 0.0”.

Διάρκεια: 10’

22:15 – 22:45

Τίτλος Δράσης: Creation in Isolation

Είδος: Video Art

Καλλιτέχνης: Finn Nichol

Ιρλανδία

Σύντομη Περιγραφή: Ο ευρηματικός νέος Ιρλανδός video artist Finn Nichol παρουσιάζει τις τελευταίες του δημιουργίες στο Our Festival 8. To Lonely Sea (RDS visual art awards, 2021) και το Wolf-Trap Mountain (διάκριση στο Birr Luminaries Arts festival, με τη στήριξη του Συμβουλίου των Τεχνών της Ιρλανδίας) δημιουργήθηκαν στην διάρκεια του lockdown και μέσα στις δυσκολίες της έξαρσης μιας αρθριτικής νόσου του καλλιτέχνη. Και στα δύο έργα, οι χαρακτήρες απομονωμένοι ζουν σε χορογραφημένες λούπες σε έναν κόσμο που μέρα με τη μέρα αγγίζει όλο και περισσότερο τα όρια του σουρεαλισμού.

Διάρκεια: 30’

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει Q&A με τους δημιουργούς.

Παρασκευή 2/9

19:30 – 20:15

Τίτλος Δράσης: Μία Θαυμάσια Ημέρα

Είδος: Θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 3+

Καλλιτεχνική ομάδα: Artika

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Από πολύ νωρίς στη ζωή μας αρχίζουμε να διαμορφώνουμε συνήθειες και ρουτίνες που μας προσφέρουν ασφάλεια και την αίσθηση ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Κάποτε, όμως, χάνουμε τον έλεγχο και τότε είναι να σα να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μας, χάνεται η λογική, η ισορροπία, ακόμα και τα λόγια μας. Τότε, είναι η ώρα να ανακαλύψουμε ξανά τον κόσμο, τις σχέσεις, να συνδεθούμε με όσα υπάρχουν γύρω μας, με κάποια από αυτά ίσως και για πρώτη φορά, και να συναντηθούμε με τα λόγια του ποιητή: Εδώ ας σταθώ. Κι ας δω κι εγώ την φύσι λίγο (Κ.Π. Καβάφης «Θάλασσα του πρωϊού»).

Διάρκεια: 45′

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου

Ερμηνεία: Μαρία Μπαλούτσου, Κλεονίκη Καραχάλιου, Βασίλης Καζής

21:00 – 22:20

Τίτλος Δράσης: Ο mπάτλερ

Είδος: Θεατρική Παράσταση Παντομίμας

Καλλιτεχνική ομάδα: Splish Splash

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Έχοντας αφαιρέσει το λόγο από τα εκφραστικά μέσα της παράστασης, οι Splish-Splash καταφέρνουν να αποδώσουν με εκπληκτική ακρίβεια τις καταστάσεις που βιώνουν οι ρόλοι σε μια ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από την αισθητική του βωβού κινηματογράφου. Η παράσταση αυτή καταπιάνεται με το θέμα της πάλης των τάξεων σε μια αμείλικτη σάτιρα που αποθεώθηκε όπου και αν παρουσιάστηκε.

Διάρκεια: 80′

Σκηνοθεσία: JohnnyO

Παίζουν: Johnny O, Βασίλης Γιαννέλος, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρία Μπαλούτσου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης

22:30 – 23:15

Τίτλος Δράσης: King García live

Είδος: Συναυλία

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Οι King Garcia ξεκίνησαν την πρωτοχρονιά του 2020, για να φτιάξουν καινούρια μουσική εμπνευσμένοι από παλιές ταινίες, κυκλοφορώντας το Magnolia.

Η ζωή στο μεταξύ, μεταμορφώθηκε η ίδια σε δυστοπικό σινεμά, ενώ οι King Garcia δημιουργούσαν πλέον εμπνευσμένοι από την πραγματικότητα. Κυκλοφόρησαν ένα video project, το Closer, με πλάνα από τους άδειους δρόμους των lockdown από 20 διαφορετικές χώρες. Λίγους μήνες μετά, ένα ακόμη κομμάτι, το We Echo, κυκλοφόρησε με την ατμόσφαιρά του να είναι έντονα επηρεασμένη από το

κίνημα Black Lives Matter και τον αγώνα των καταπιεσμένων.

Οι King Garcia είναι ένα instrumental κουαρτέτο, το οποίο ακούγεται σαν μια ροκ μπάντα που εισέβαλε σε ορχήστρα του Έννιο Μορικόνε. Ο πρώτος δίσκος τους είναι στα σκαριά καθώς ετοιμάζουν τις live εμφανίσεις τους.

Διάρκεια: 40′

King García: Κάμιλ ΚαμιενιέτσκιDrums, Samples, Κορνήλιος Κυριακίδης – Μπάσο, Κώστας Κωνσταντινίδης – Κιθάρα, Αλέξανδρος Ορφανός – Τρομπέτα, Κλαρίνο

Σάββατο 3/9

13:00 – 19:00

Τίτλος Δράσης: Σωματική Έκφραση Και Θεατρικός Κλόουν

Είδος: Εργαστήριο για ενηλίκους

Καλλιτεχνική ομάδα: MayBeACompany

Ισπανία, Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον και με τη βοήθεια θεατρικών εργαλείων, θα ανακαλύψουμε μαζί τις δυνατότητες του σώματός μας και τους τρόπους έκφρασής του. Θα δώσουμε προσοχή στη γραμματική του σώματος, στον σκηνικό χώρο, στη μάσκα και τη θέση του σώματος. Θα εξερευνήσουμε τον αυτοσχεδιασμό, την ευχαρίστηση της ύπαρξης μας στη σκηνή χωρίς προσδοκίες για επιτυχία. Με ομαδική δουλειά και δημιουργικότητα θα φτάσουμε στον θεατρικό Κλόουν, στον μαγικό αυτόν κόσμο που μας δίνει ελευθερία να παίξουμε με κάθε ερέθισμα, κάθε εαυτό μας και με το κοινό.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου.

Κράτηση θέσεων στο: 6947583259

Διάρκεια: 6 ώρες

Συντονίζουν: Χριστίνα Πετρολέκα, Ινίγκο Γκαρθία

20:00 – 21:00

Τίτλος Δράσης: Αποχαιρετισμός

Είδος: Χορός

Καλλιτεχνική ομάδα: Quo Vadis

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Η ομάδα χορού Quo Vadis, σας προσκαλεί στην παράσταση του έργου “Αποχαιρετισμός”, ένα έργο με βαθείς προβληματισμούς σχετικά με την ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων, τον ετεροκαθορισμό τους και την δυναμική που δημιουργείται σε συγκινησιακό επίπεδο. Ένα ψυχογράφημα με συμβολισμούς που το νόημά τους σκιαγραφείται έντονα από το παρόν και αναδύεται περισσότερο επίκαιρο για τον θεατή, πλέον, έπειτα από τα τελευταία χρόνια κοινωνικής απόστασης και αυτοκαθορισμού.

Διάρκεια: 70′

Ιδέα: Ζαφειρία Τσιρακάκη

Χορογραφία – Ερμηνεία: Χρήστος Σάντα Μαρία , Ζαφειρία Τσιρακάκη

Μουσική: Βασίλης Κουτσιλιέρης

21:30 – 22:10

Τίτλος Δράσης: ASPARAGUS

Είδος: Performance

Καλλιτέχνιδες: Ανθή Κούγια και Mafalda Miranda Jacinto

Ελλάδα, Πορτογαλία

Σύντομη Περιγραφή: Ένα δείπνο που δεν ήρθε κανείς / Το τραπέζι, από χώρος συνύπαρξης και μοιράσματος, μετατρέπεται / σε χώρο προσωπικό και μοναχικό / σε ένα χώρο αναμονής / γεμάτο απουσίες / Η βουτιά των χαρακτήρων μέσα σε ένα φαντασιακό κόσμο επιθυμιών και προσδοκιών / που κάνει το τραπέζι να σπάσει από το ανυπόφορο βάρος / Το φαγητό-αφού δεν μπορεί να

καταναλωθεί- γίνεται ένα στοιχείο διαρκώς μεταβαλλόμενο / μετατρέπεται σε αφηγητή ιστοριών / σε προσωποποίηση όλων εκείνων που λείπουν / και τελικά σε σύμβολο μιας πείνας ακόρεστης για όλα όσα θέλουμε να γίνουμε / για όλα όσα θέλουμε να ζήσουμε.

Διάρκεια: 40′

Σύλληψη, σκηνοθεσία και ερμηνεία: Ανθή Κούγια και Mafalda Miranda Jacinto

20:30 – 23:15

Τίτλος Δράσης: Greek Precarious Body

Είδος: Live Art Performance

Καλλιτέχνις: Όλγα Ντέντα

Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο

Σύντομη Περιγραφή: Το ”Greek Precarious Body” είναι μία live art performance, που εξερευνά την έννοια της αβεβαιότητας. Βασίζεται σε πυρηνικά νοήματα από τον αρχαίο μύθο του Οιδίποδα με σύγχρονους όρους, μέσω του εννοιολογικού πρίσματος “The Precarious” της Judith Butler. Η ιδέα του κοστουμιού χρησιμοποιείται ως μεταφορά για όλους εκείνους τους “άλλους” που ελέγχουν τον άνθρωπο και επηρεάζονται από αυτόν. Το σώμα περιορίζεται από αφαιρετικές δομές και χρησιμοποιώντας πειραματικές σκηνογραφικές πρακτικές, εξερευνάται η έννοια της αβεβαιότητας και της ευαλωτότητας.

Διάρκεια: 45′

Συντελεστές: Όλγα Ντέντα, Φάνης Σακελλαρίου, Aziza Kadyri

Κυριακή 4/9

20:00 – 20:30

Τίτλος Δράσης: Trauma

Είδος: Εικαστική Έκθεση

Καλλιτέχνις: Olena Kayinska

Ουκρανία

Σύντομη Περιγραφή: Το τραύμα είναι μία κατάσταση που υπερβαίνει τις επουλωτικές δυνατότητες ενός σώματος. Ως αποτέλεσμα αυτού, κάτι σπάει, σκίζεται, εξαφανίζεται ή αλλάζει μορφή. Η συλλογή “Τραύμα” της Olena Kayinska από την Ουκρανία μέσα από τα αρχετυπικά σύμβολα που αξιοποιεί η καλλιτέχνις, διεγείρει αναμνήσεις και συναισθήματα συνδεδεμένα με τις συνθήκες που ο καθένας μας βιώνει σήμερα.

Η καλλιτέχνις θα παρουσιάσει το έργο της και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Διάρκεια: 40’

20:30 – 21:00

Τίτλος δράσης: A bird in the sky

Είδος: Video Art

Καλλιτέχνιδες:Mayya Dorozhenko, Aziza Kadyri

Ρωσία

Σύντομη περιγραφή: Εμπνεόμενες από το έργο του Jean Anouilh “Ο κορυδαλλός”, οι Mayya Dorozhenko και Aziza Kadyri από την Ρωσία, εξετάζουν το δίπολο Πόλεμος-Ειρήνη. Παρουσιάζουν αντιτιθέμενους και αλληλοαναιρούμενους τρόπους αντίληψης της τρέχουσας κατάστασης και αναλύουν τις καταστροφικές συνέπειες του Πολέμου της Πληροφορίας. Το αντιμιλιταριστικό τραγικοκωμικό δημιούργημα “A bird in the sky” δημιουργήθηκε λίγους μήνες πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και αποκτά τώρα νέες διαστάσεις δίνοντας φωνή στον αγώνα για την ειρήνη και τη λήξη του πολέμου σε όλες του τις μορφές.

Θα ακολουθήσει Q&A με τις καλλιτέχνιδες.

Διάρκεια: 20’

21:30 – 22:15

Τίτλος Δράσης: σπόρους

Είδος: Συναυλία

Καλλιτεχνική ομάδα: Ντιλγκιρούδι

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Οι κόρες, οι μάνες, οι παπαδιές, οι αγαπημένες, οι προδομένες, οι καλογριές, οι νεκρές, οι γιάτρησσες, οι αδερφές.

Οι γυναίκες στη στιχουργία του παραδοσιακού τραγουδιού, ομολογούν, μέσα από διάφορους κοινωνικούς ρόλους, αυτά που έμειναν ανομολόγητα στη ζωή τους.

Και φυλάνε τα τραγούδια

σαν τους σπόρους που μαζεύουν και ξεραίνουν το Σεπτέμβρη·

γνωρίζοντας πως έχουν κι άλλη ζωή να δώσουν.

Το Ντιλγκιρούδι έρχεται στο Our festival με πέντε φωνές και μία λύρα, διαλέγοντας τραγούδια από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Διάρκεια: 45’

Ντιλγκιρούδι: Ιωάννα Καλλέργη, Νατάσα Τσακηρίδου, Σαλονικιά Τσαντσάνη, Λυδία Φουρτούνα, Αναστασία Χατζηαποστολίδου

22:30 – 00:00

Τίτλος Δράσης: Ποιητική

Είδος: Συναυλία

Καλλιτεχνική ομάδα: Αλέντι

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Οι Αλέντι θα παρουσιάσουν κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο τους “Γιασεμί” αλλά και νέες συνθέσεις τους που θα εμπεριέχονται στον επερχόμενο δίσκο τους.

Η μουσική τους είναι μια τομή μεταξύ των παραδοσιακών τοπικών μουσικών της Ελλάδας και του ευρύτερου Μεσογειακού χώρου και της σύγχρονης καλλιτεχνικής προσέγγισης του σχήματος. Το κοινό θα θυμηθεί παλαιότερες εποχές, ρομαντικές και νοσταλγικές, υπό το πρίσμα του σήμερα, άλλοτε αυστηρό, άλλοτε χιουμοριστικό και άλλοτε πιο ανάλαφρο. Μουσικές που εκφράζουν τη χαρμολύπη, συναίσθημα δυνατό και έντονο που εκφράζει το μεσογειακό ταμπεραμέντο, το φως του ήλιου που καίει και τη δροσιά της θάλασσας και του βουνού που κατευνάζουν τα πάθη.

Τραγούδια και χοροί που πέρασαν από τη γειτονιά, καινούργιες

ενορχηστρώσεις και συνθέσεις αναδύονται με όργανα τη λύρα , το κανονάκι, το μπάσο και τα κρουστά, παράλληλα με το τραγούδι, φτιάχνοντας μία μουσική, έναν ήχο.

Διάρκεια: 90′

Αλέντι: Παντελής Αγκιστριώτης – πολίτικη λύρα, Βασίλης Ζιγκερίδης – κανονάκι, Γιώργος Πολυχρονιάδης – κοντραμπάσο, Αλέξανδρος Ριζόπουλος – κρουστά, Γιάννης Διονυσίου – τραγούδι