Νέα Ιωνία : Το ραντεβού των κατοίκων της Αλσούπολης, δεν έγινε ποτέ. Η Δήμαρχος έλειπε σε “άδεια” και τους κατοίκους υποδέχτηκαν κλούβες και αστυνομία

0
406

Αναπάντεχη τροπή είχε το ραντεβού των κατοίκων και φορέων της Αλσούπολης με τη Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαίδου, χθες Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Οι φορείς συναντήθηκαν στις 19.00, στη Λεωφόρο Ηρακλείου, στον Τροχονόμο. Εκεί διακρίναμε, μεταξύ άλλων τους κ. Χρήστο Κανλή, επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα Για Τη Νέα Ιωνία” και κ. Παναγιώτη ΤσουκαλάΛαϊκή Συσπείρωση“.

Ο κ. Κανλής δήλωσε πως :

Είναι σημαντικό να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα από το Δημοτικό Στάδιο αλλά η Αλσούπολη και το οικόπεδο των ανθρακορυχείων, δεν είναι το σωστό σημείο. Είμαστε κατά της πρότασης της Δημάρχου για την Αλσούπολη. Ο χώρος έχει πολύ μεγάλο ιστορικό φορτίο και επιπλέον είναι δίπλα σε σχολεία και σε κατοικημένη περιοχή. Η λύση που είχαμε προτείνει στη διοίκηση Θωμαίδου έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του Δήμου και η κ.Δήμαρχος την αγνοεί εδώ και δύο χρόνια. Το πρόβλημα της μετεγκατάστασης των απορριμματοφόρων θα είχε λυθεί, το Δημοτικό Στάδιο, θα είχε παραδωθεί σε κατοίκους και αθλητές και η Αλσούπολη αλλά και καμία άλλη συνοικία της Ν.Ιωνίας δεν θα γινόταν το επίκεντρο της συζήτησης“.

Στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνάντηση για να “δώσει χώρο στους κατοίκους να συνομιλήσουν με τη Δήμαρχο”, όπως τόνισε.

Οι φορείς και οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν, με συνοδεία αστυνομίας που ρύθμιζε την κυκλοφορία, στο Δημαρχείο της πόλης για το προγραμματισμένο ραντεβού με τη Δήμαρχο.

Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς η κ. Θωμαίδου, δεν ήταν στο Δημαρχείο, όπως ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους οι αντιδήμαρχοι κ. Σακαλόγλου και κ. Καρβουνιάρης, λέγοντας πως βρίσκεται σε “άδεια”. Η εξέλιξη αυτή αρχικά εξέπληξε και απογοήτευσε τους παρευρισκόμενους με αποτέλεσμα οι αντιδήμαρχοι της κ. Θωμαίδου να ακούσουν τα “εξ αμάξης”.

Νωρίτερα, μέσα στην ημέρα, μέλη της δημοτικής διοίκησης, φέρονται να μάζευαν υπογραφές από εργαζόμενους του Δήμου και κατοίκους κοντά σε δομές του Δήμου, με σκοπό να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα από το Δημοτικό Στάδιο του δήμου. Η κίνηση αυτή των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής, έγινε γρήγορα γνωστή στην πόλη με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν εντάσεις καθώς δημιουργείται μία ασυνήθιστη αντιπαλότητα μεταξύ συνοικιών της Νέας Ιωνίας.

Η Δήμαρχος, έπαιξε “κρυφτό” με τους κατοίκους και έχει επιλέξει μία αμφιλεγόμενη στάση, στο θέμα της μεταφοράς του αμαξοστασίου στην Αλσούπολη. Αρχικά υπογράφει την πρόταση για την Αλσούπολη ενώ στη συνέχεια θολώνει τα νερά και τελικά επιμένει πιέζοντας με υπογραφές από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου.

Συνολικά η στάση αυτή οδήγησε σε ανακοινώσεις κομματικών οργανώσεων για το θέμα.

Αρχικά η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (ΝΕΒΑ) του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., έδωσε το στίγμα της, για τις επιλογές της κ. Θωμαίδου με την παρακάτω ανακοίνωση :


ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΩΝ 

Την Κυριακή 06.02.2022 αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. αποτελούμενη από τον βουλευτή Βόρειας Αθήνας σ. Κ. Ζαχαριάδη τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και μέλος της Κ.Ε.A. σ. Γ. Μπαλάφα, τα μέλη της Ν.Ε.Β.Α. σ. Λ. Αθυμαρίτου (δημοτική σύμβουλος Ν. Ιωνίας), Σ. Κριωνά, Π. Μαρίνο και Π. Κούκουζα, καθώς και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. από την Ο.Μ Νέας Ιωνίας, συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν τοπικοί φορείς της Νέας Ιωνίας. 

Η Ν.Ε.Β.Α. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στη μετεγκατάσταση του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου της Νέας Ιωνίας στον ιστορικό χώρο των παλαιών λιγνιτωρυχείων, δίπλα στα σχολεία της περιοχής και σε περιοχή κατοικίας, όπως επιθυμεί η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας.

Η εγκατάσταση του στόλου των απορριμματοφόρων των δήμων είναι ένα υπαρκτό σύνθετο και πολύ δύσκολο πρόβλημα του οποίου η λύση οφείλει να είναι οικονομικά συμφέρουσα, συμβατή με περιβαλλοντικούς κανόνες, και δεν θα υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Η επιδίωξη της δημοτικής αρχής της κας Θωμαΐδου οδηγεί στην αύξηση προβλημάτων στην καθημερινότητα των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών των διπλανών σχολείων, δημιουργεί υποτίμηση της περιουσίας των κατοίκων, επιπλέον, απαξιώνει το σημαντικό ιστορικό χαρακτήρα (παλαιά λιγνιτωρυχεία) του συγκεκριμένου οικοπέδου και υποβαθμίζει συνολικά την περιοχή της Αλσούπολης. 

Η Ν.Ε.Β.Α. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. συντάσσεται με τους αγώνες της πλειοψηφίας των πολιτών της πόλης και θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην εύρεση λύσης για την αναγκαία μετεγκατάσταση του χώρου στάθμευσης του στόλου των απορριμμάτων του Δήμου Ν. Ιωνίας σε χώρο με βιοτεχνική – βιομηχανική χρήση γης, με όρους νομιμότητας και περιβαλλοντικής προστασίας.  

  

Η χθεσινή συνάντηση των κατοίκων και φορέων, στον “Τροχονόμο” που κατέληξε στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας

Στη συνέχεια και με αφορμή το “κρυφτό” της Τετάρτης οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ εξέδωσαν ανακοίνωση :

Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαϊδου και συνολικά της Δημοτικής Αρχής που απουσίαζε από την προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους σωματείων, μαζικών φορέων και κατοίκων της Αλσούπολης και της Καλογρέζας την Τετάρτη 9 Φλεβάρη.

Αντίθετα τους υποδέχτηκε με αστυνομία, κλούβες και ασφαλίτες οι οποίοι κυκλοφορούσαν ακόμα και μέσα στο Δημαρχείο!

Ακόμα μεγαλύτερη οργή προκαλεί ότι δήλωσε μέσω εκπροσώπου της «ότι βρίσκεται σε άδεια»!!! Ταυτόχρονα έβαλε τους αντιδημάρχους να ειρωνεύονται, να ψεύδονται, να προκαλούν και να προσπαθούν να την καλύψουν.

Καταγγέλλουμε ότι αντί να δώσει λύση στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, προσπαθεί να βάλει τη μια γειτονιά απέναντι στην άλλη εφαρμόζοντας τη βρώμικη τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

Οι κάτοικοι από όλες τις γειτονιές δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους!

Δεν θα τους περάσει! Ο αγώνας των σωματείων, των μαζικών φορέων και των κατοίκων είναι δίκαιος και θα νικήσει!

Εδώ και τώρα:

Όχι στη μεταφορά των απορριμματοφόρων στο χώρο της ALTEC στην Αλσούπολη.

Ο χώρος του οικοπέδου να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών και να αξιοποιηθεί για τις μεγάλες ανάγκες της νεολαίας και τους λαού της περιοχής. Για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Άμεσα να βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για την αναγκαία μεταφορά των απορριμματοφόρων από το δημοτικό στάδιο.


Αναμένουμε τις εξελίξεις για το σημαντικό αυτό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας.