Νέα Ιωνία : Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτώβριου

0
72

🇬🇷 Πρόσκληση και Πρόγραμμα για τον Εορτασμό Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Ιωνίας 🇬🇷

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Νέας Ιωνίαςγια την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων θα τελεστεί στις 10.15 π.μ. Θα ακολουθήσει η παρέλαση των Σχολείων, Φορέων κ.λπ. στις 11.30 π.μ. επί της Λεωφ. Ηρακλείου.

Ακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα του εορτασμού για την πληρέστερη ενημέρωσή σας:

🗓 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 🗓

📌 Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

• Ώρα 7.30 π.μ. θα σημάνουν πανηγυρικά οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

• Στις 10.15 π.μ. θα τελεσθεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Στη Δοξολογία καλούνται οι Βουλευτές, η Δήμαρχος, Ειρηνοδίκες και προϊστάμενοι Δικαστικών Γραφείων, ο Πρόεδρος του ΔΣ, οι Αντιδήμαρχοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., οι Εκπρόσωποι Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πρόεδροι ΔΣ Σ.Ε.Π και Ελληνικού Οδηγισμού, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων και των Δ/ντών σχολικών μονάδων) και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κατά ιεραρχική τάξη, Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων κ.ά. τηρουμένης της ισχύουσας υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος.

Η είσοδος στην Εκκλησία για τη Δοξολογία θα γίνει με την εξής σειρά:

• Στις 10.00 π.μ. Αντιπροσωπείες από σημαιοφόρους των Σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις ισχύουσες διατάξεις.

• Στις 10.05 π.μ. Εκπρόσωποι των Αρχών της πολιτείας και της πόλης, Διευθυντές όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και Εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων και Φορέων.

• Στις 10.15 π.μ. Η Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Επικεφαλείς των παρατάξεων.

Αμέσως μετά τη Δοξολογία ο εορτασμός θα συνεχιστεί στο χώρο του Αγάλματος της Μητέρας. Θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων τηρουμένης της ισχύουσας υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος (όπως αναφέρεται ανωτέρω).

Μετά τη λήξη της τελετής κατάθεσης στεφάνων αποχωρούν οι σημαιοφόροι και παραστάτες προς το χώρο συγκεντρώσεως των Σχολείων (28ης Οκτωβρίου και πάροδοι) και οι επίσημοι προς την εξέδρα, η οποία θα βρίσκεται στην πλατεία Σημηριώτη.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας. Η παρέλαση θα αρχίσει περίπου στις 11:30 π.μ. και θα διαρκέσει αυστηρά 40-60 λεπτά σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους.

Τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινήσουν από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Ηρακλείου με την 28ης Οκτωβρίου (με κατεύθυνση προς Αθήνα), θα διέλθουν μπροστά από το χώρο των επισήμων, θα συνεχίσουν μέχρι την οδό Ευαγγελικής Σχολής, απ’ όπου και θα αποχωρήσουν.

ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 74901/13-10-2021 έγγραφο του ΥΠΕΣ θα ακολουθήσει κοινή παρέλαση:

• των αναπήρων πολέμου,

• μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων, των Γενικών & Επαγγελματικών Λυκείων,

• των Προσκόπων και των Οδηγών.

Σημειώνεται και πάλι ότι η χρονική διάρκεια της εκδήλωσης ορίζεται αυστηρά από 40-60 λεπτά.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες, αφού θα είναι στοιχισμένοι, ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση – εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση – να φορούν τις μάσκες τους.

Στις θέσεις των επισήμων καλούνται να καθίσουν:

• Οι Βουλευτές,

• Η Δήμαρχος,

• Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος,

• Οι Ειρηνοδίκες και Προϊστάμενοι Δικαστικών Γραφείων,

• Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, • Οι Αντιδήμαρχοι,

• Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,

• Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

• Οι Διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας,

• Οι Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ.,

• Οι Εκπρόσωποι Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης,

• Οι Πρόεδροι ΔΣ Σ.Ε.Π και Ελληνικού Οδηγισμού,

• Οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων και των Δ/ντών σχολικών μονάδων) και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου,

• Οι Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κατά ιεραρχική τάξη,

• Οι Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων κ.ά. τηρουμένης της ισχύουσας υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος.

Τελετάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου ορίζεται η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα. Γεωργία Ιωάννου.

Βοηθός ορίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης, ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας και ο κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας.

Θα συνεργαστούν μαζί τους:

Από την Δ/νση Α΄/θμιας Εκπαίδευσης η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κα Κωνσταντινία Θεοδωράκη Καναβού (ΠΕ11) του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, από την Δ/νση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας κα Ιωάννα Γκρεμούτη και από τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Νέας Ιωνίας (Ο.Π.Α.Ν.) η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα. Δήμητρα Μελά.‼️

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας. ‼️