Νέα Ιωνία : Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ. Σεφέρης” και Σύλλογος Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών καλούν τα μέλη τους στο Σύνταγμα στις 26 Φλεβάρη

0
24

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ. Σεφέρης” καλεί όλες και όλες στο Σύνταγμα στις 26 Φεβρουαρίου:

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, μέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα, να πλημμυρίσει το Σύνταγμα από τις φωνές μας που λένε ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!

Παίρνοντας τη σκυτάλη  από τη συγκέντρωση των συνδικάτων της Αττικής που έγινε το Σάββατο 29 Γενάρη στο Σύνταγμα ενάντια στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους από τα φυσικά φαινόμενα, διαδηλώνουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την προστασία της υγείας μας, του εισοδήματός μας και  της ζωής μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. «Υπάρχουν προκλήσεις», είπε, «από την πανδημία κι άλλες που προέρχονται από τον υψηλό πληθωρισμό που κρατά περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, έχει εντονότερα χαρακτηριστικά, δυσμενή στον οικογενειακό προϋπολογισμό». Την ίδια στιγμή με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα κονδύλια του “Ταμείου Ανάκαμψης” μπουκώνουν με δεκάδες δις ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας το λαό στην ακρίβεια και στη φτώχεια. Καμαρώνουν για τα Ραφάλ και τα δις ευρώ που ταΐζουν την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ βάζοντας στο στόχαστρο την ασφάλεια του λαού και αντιμετωπίζουν αφ’ υψηλού τη φτώχεια που σπέρνουν απλόχερα!  

Φτάνει με την κοροϊδία! Το θράσος όσων κουνούν το δάκτυλο στο λαό που θρηνεί πάνω από 23.000 νεκρούς από την πανδημία και εξακολουθεί να μην έχει γιατρούς και νοσοκομεία, παθαίνει ηλεκτροσόκ ανοίγοντας το λογαριασμό της ΔΕΗ και μετράει το ευρώ για να πάει στο σούπερ μάρκετ να πάρει απάντηση το Σάββατο 26 Φλεβάρη! Να γίνει η οργή μας ποτάμι που θα πνίξει την υποκρισία τους και θα σαρώσει τα αντιλαϊκά  σχέδια τους! Κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι και λοιποί εταίροι να νιώσουν τη δύναμή μας!

    Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε κάθε λόγο να δώσουμε μαζικό και μαχητικό «παρών» στο Σύνταγμα στις 26 Φλεβάρη! Κάθε μέρα βιώνουμε τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία μας, σοβάδες να πέφτουν στα κακοσυντηρημένα κτήρια, τα δεκάδες κρούσματα στις τάξεις των 25 μαθητών, τους καθηλωμένους μισθούς μας, την αδιοριστία, τον κυβερνητικό αυταρχισμό, που φέρνει αξιολόγηση και απειλές, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που μας θέλουν με τη μαγκούρα στην τάξη! Δε ανεχόμαστε τη συνεχή και συστηματική υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και την απαξίωση του ρόλου μας ως εκπαιδευτικοί!

Διεκδικούμε:

·         Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, να δοθεί το ΜΚ 2015-17. Δημόσια Δωρεάν Καθολική Ασφάλιση για όλους!

·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κάλυψη των κενών.

·         Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για λειτουργικά έξοδα, θέρμανση, πανδημία, κλπ

·         Ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις, με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Στήριξη της εργασίας των Νηπιαγωγών και άμεση, πραγματική νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου τους, εξίσωσή του με των άλλων εκπ/κών Π.Ε.

·         Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λπ.).

·         Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.

·         Να καταργηθούν τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ιδία μέσα από τους εκπαιδευτικούς.

·         Σύγχρονες υποδομές με σχέδιο ανάπτυξης και ανέγερσης σύγχρονων σχολείων.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται! Μονόδρομος ο συλλογικός αγώνας!!

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων βρεφονηπιακών σταθμών Νέας Ιωνίας καλεί τα μέλη του στο Σύνταγμα στις 26 Φεβρουαρίου:

2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑΤο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων βρεφονηπιακών σταθμών Νέας Ιωνίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, με ομόφωνη απόφαση του χθες Τετάρτη 23/2, καλεί τους γονείς – μέλη του Συλλόγου μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν εκατοντάδες Συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργατικά σωματεία, σύλλογοι και μαζικοί φορείς, ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας μας.Πιστεύουμε ότι πρέπει να ακουστεί η φωνή μας απέναντι και στις ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο (άμεσα ή έμμεσα) τη ζωή μας και των παιδιών μας.

Kαλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουμε στο μεγάλο

ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ  στις  12:00


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ. Σεφέρης” διαδηλώνει την Τρίτη 1 Μαρτίου στο Υπουργείο Παδείας, στηρίζοντας τους νηπιαγωγούς.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΣΤΙΣ 14.00

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ – ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ!
Μετά τη μαζική διαδικτυακή σύσκεψη που διοργανώθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου Συλλόγων Εκπαιδευτικών και Νηπιαγωγών και συζητήθηκε η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα Νηπιαγωγεία και εμπλουτίστηκε ένα πλαίσιο με αιτήματα, που περιλαμβάνει και τη διεκδίκηση για τη νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών
Καλούμε όλα τα σωματεία και τη ΔΟΕ να πάρουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στηνΚινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας την Τρίτη 1 Μαρτίου στις 14.00

για να καταθέσουμε στην πολιτική ηγεσία  τα αιτήματά μας!

 Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Α) Εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής  Προσχολικής Αγωγής  με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις σε όλη την Ελλάδα

Β) Στήριξη της διαπαιδαγωγικής, εκπαιδευτικής διαδικασίας, με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών της Προσχολικής ηλικίας

Γ) Ενίσχυση της καθημερινής λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και της εργασίας των Νηπιαγωγών, επιστημονική, οικονομική και εργασιακή αναβάθμιση