Νέα Ιωνία : Ποιητική βραδιά Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά! Ο αγώνας του 1821 στην Ελληνική και Ξένη Ποίηση»

0
46

Με μια σπουδαία ποιητική βραδιά συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021»

Με την σπουδαία εκδήλωση «Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά! Ο αγώνας του 1821 στην Ελληνική και Ξένη Ποίηση» σε συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021».

Το Συνεδριακό Κέντρο της πόλης γέμισε από ανθρώπους της ποίησης και του πολιτισμού, οι οποίοι τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον Covid-19, απήλαυσαν μια ιδιαίτερη ποιητική βραδιά αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου και ακολούθησαν οι ομιλίες του Πρόεδρου του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» κ. Ξάνθου Μαϊντά και του φιλόλογου – ποιητή κ.Θανάση Γαλανάκη, ενώ ακολούθησαν οι αναγνώσεις ποιημάτων από την κα. Σοφία Μάνεση και τον ποιητή κ. Ξάνθο Μαϊντά οι οποίοι καθήλωσαν με τις γλαφυρές απαγγελίες τους το κοινό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Αναστασία Κλάρα και κ. Μιλτιάδης Καναβός, η Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κα. Ξένια Παλλιόγλου, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Η Καππαδοκία» κα. Κυριακή Μπρόλιου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Πανταγιάς, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Γιάννης Κοντίτσης, ο ποιητής κ. Τάσος Γαλάτης, ο σκηνοθέτης κ. Πολύκαρπος Πολυκάρπου, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και λάτρεις της ποίησης.