Νέα Ιωνία : Παρουσίαση του βιβλίου “”Covid-19 στην Ελλάδα “Ατομική Ευθύνη” – Να μην ξεχάσω”” του Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης μιλάει για το βιβλίο του COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» - ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ, αλλά και για την παρουσίαση του που έγινε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

0
104


Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης μιλάει για το βιβλίο του COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» – ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ, αλλά και για την παρουσίαση του που έγινε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.


Μια έντονα συγκινησιακή βραδιά βίωσα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου μου με τίτλο «Covid 19 στην Ελλάδα “Ατομική ευθύνη” Να μην ξεχάσω». 


Οφείλω ένα τεράστιο  ευχαριστώ σε όλους τους αξιόλογους ομιλητές που με τίμησαν στην παρουσίαση του  βιβλίου καταθέτοντας  τις σκέψεις τους, σχετικά με την κρίσιμη υγειονομική  περίοδο που διανύουμε. Μίλησαν εξαιρετικά τιμητικά για μένα και για το βιβλίο. Από την πλευρά μου, το μόνο που  που κατάφερα να ψελλίσω ήταν ένα ευχαριστώ προς αυτούς και  τον κόσμο που παρά τις αντίξοες συνθήκες  της εποχής έδωσε το παρών. Ιδιαίτερη μνεία να μου επιτραπεί  να κάνω για τη σύντροφο μου, το παιδί μου και την ευρύτερη οικογένεια μου για την υπομονή και την ανοχή τους, για όσο διάστημα απαιτήθηκε για τη συγγραφή του βιβλίου.


Επίσης ευχαριστώ τους εκδότες μου  Μαίρη και  Πέτρο Κακολύρη για την πολύτιμη  αρωγή τους στην πραγμάτωση του αυτού μου του εγχειρήματος. 


Επίσης, πολλές ευχαριστίες στην Χριστίνα Ζαγοραίου και τον Κώστα Κλινάκη που ανέλαβαν με πολλή υπομονή, την  οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς και στον εκπρόσωπο της διαδικτυακής εφημερίδας ionianea.gr, Χριστόδουλο Χότζογλου.

Τις τοποθετήσεις άνοιξε η συντονίστρια Ιωάννα Σταθάκη, η οποία είπε τα παρακάτω:  «Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας. Βρισκόμαστε  εδώ, για την παρουσίαση του βιβλίου, του δημοσιογράφου Παν. Αντωνογιαννάκη.

Να μου επιτρέψετε  δυο  λόγια.

Το  βιβλίο αυτό  αποτελεί επίμοχθη προσπάθεια του συγγραφέα  να απεικονίσει την πραγματική διάσταση του πανδημικού φαινομένου, του Covid-19 που σοβεί τόσους μήνες τώρα και έχει επηρεάσει καταλυτικά τις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων και τον τρόπο ζωής τους , γενικότερα.

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης, για χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ του Υπουργείου Υγείας για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού « Στο κόκκινο 105,5»  και αρθρογραφούσε μέχρι και πρόσφατα, πάνω στο ίδιο θέμα και στην εφημερίδα « Η Αυγή.»

Και ήταν  εκείνος , στην τακτική κυβερνητική   ενημέρωση των 6.00μμ  που  έθετε τα καίρια ερωτήματά του.

Βέβαια οι απαντήσεις που ελάμβανε , ήταν στο επίπεδο  του,  « άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» , όπου συστηματικά  και με διάφορα τεχνάσματα , οι αρμόδιοι , είτε απόφευγαν να τοποθετηθούν, είτε διέψευδαν κατηγορηματικά,  εκείνα, που μετά από σύντομο διάστημα, επιβεβαίωναν πλήρως τον ερωτώντα δημοσιογράφο.

Πρόκειται λοιπόν, για ένα σύγγραμμα κατά βάση βιωματικό που ενίσχυσε επιπλέον ο συγγραφέας ,  εντρυφώντας  σε μία πλούσια σχετική  βιβλιογραφία και ηλεκτρονικές αναφορές που μελέτησε τόσο, όσο τού ήταν απαραίτητο να καταστεί κοινωνός και της  παραμικρής πτυχής τους.

Τέλος το δοκίμιο αυτό επιχειρεί, και κατά την γνώμη μου τα καταφέρνει  , να ενημερώσει ,  προσφέροντας  χρήσιμες  γνώσεις και πληροφορίες στους πολίτες,

αλλά και στους επαγγελματίες Υγείας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως   για την αποδοχή της πρόσκλησης οι:

Ο γιατρός, πρώην Υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α –Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός.

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού « ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και πρώην Υπουργός, Νίκος Ξυδάκης.

Ο γιατρός στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, Κώστας Λιβαδάς.

Και η Προϊσταμένη στο Γραφείο Κίνησης Ασθενών, του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου, η  « Αγία Όλγα», κοινωνική επιστήμονας, με εξειδίκευση στη Δημόσια Διοίκηση και Υγεία, Δέσποινα Τσατσούλη.

Χαιρετισμός Πέτρου Κακολύρη, υπεύθυνου των εκδόσεων Εύμαρος από την κ Μ. Κακολύρη

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Λυπάμαι πολύ που δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ σε αυτή την όμορφη και πολύ χρήσιμη εκδήλωση. Όσοι και όσες αγοράσετε το βιβλίο, στο αφτί του του, όπως και σε όλα μας τα βιβλία άλλωστε, θα δείτε το λογότυπο του Συλλόγου “Σκυτάλη” του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς-πνεύμονα, καθώς μετά το δικό μου βίωμα, ως εκδόσεις προωθούμε και διαδίδουμε την ιδέα της δωρεάς οργάνων χάρη στην οποία ζω. Σε αυτό ακριβώς οφείλεται η δική μου απουσία, καθώς οι ειδικές συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, με οδήγησαν να ζω εκτός των τειχών, στην Κύμη. Από αυτό το όμορφο μέρος της Εύβοιας που βρίσκομαι, στέλνω τις ευχαριστίες μου για τη σημερινή παρουσία σας και εύχομαι στον συγγραφέα μας Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη να χαρεί το όμορφο ταξίδι που τώρα αρχίζει με το βιβλίο του.

Είστε τυχεροί που θα ακούσετε τόσο σημαντικούς και αξιόλογους ομιλητές/τριες. Ευχαριστώ και δημόσια τον Ανδρέα Ξανθό με το τόσο αξιόλογο έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του με τον οποία είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία όταν ήμουν πρόεδρος του συλλόγου μεταμοσχευμένων και είμαι βέβαιος πως αν δεν υπήρχαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις θα είχαν γίνει πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που έγιναν για τη βελτίωση των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας. Τον παλαιόθεν φίλο Νίκο Ξυδάκη, με το σημαντικό έργο στον Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και τώρα στη διεύθυνση του αγαπημένου 105,5 στο Κόκκινο. Τους εργαζόμενους στο σύστημα Υγείας Κώστα Λειβαδά, Δέσποινα Τσατσούλη και Ιωάννα Σταθάκη, ιδιαίτερες ευχαριστίες όχι μόνο για την παρουσία τους σήμερα αλλά στο σπουδαίο έργο που προσφέρουν καθημερινά.

Ο Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης έγραψε ένα βιβλίο που θα είναι σημείο αναφοράς για τη θλιβερή περίοδο της πανδημίας. Ήθελα να την ευχαριστήσω προσωπικά που επέλεξε τον Εύμαρο για να εκδώσει αυτό το βιβλίο και ελπίζω αυτή να είναι η απαρχή μιας γόνιμης και μακροπρόθεσμης συνεργασίας.

Είμαι βέβαιος για τον όμορφη βραδιά, σας εύχομαι καλή δύναμη στα δύσκολα που

έρχονται και να προσέχετε τους εαυτό σας και τον διπλανό σας.

Πρώτος μίλησε ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που στάθηκε στην ύψιστη προτεραιότητα του αγαθού της δημόσιας υγείας  και για τον δημόσιο διάλογο που απουσιάζει από την αποτίμηση και την  αξιολόγηση των κυβερνητικών χειρισμών στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης 

«Η πανδημία είναι η μεγάλη τομή στην εξέλιξη των σύγχρονων κοινωνιών και έχει τεράστια αξία να αναστοχαστούμε και να μην ξεχάσουμε, όπως υποτιτλίζει ο Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης στο βιβλίο του, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες ανάγκες και προκλήσεις που έχουν έρθει στο προσκήνιο.  


Η αναδρομή στη διαχείριση της Ελληνικής κρίσης που γίνεται στο βιβλίο, έχει μεγάλη αξία γιατί ακριβώς λείπει από το δημόσιο διάλογο. Το βιβλίο δεν είναι μόνο ένα χρονικό. Έχει πολιτικό πρόσημο και με σαφήνεια τάσσεται υπέρ της δημόσιας περίθαλψης και των πολιτικών δημόσιας υγείας. Είναι με την προσέγγιση ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Με την προσέγγιση ότι το εμβόλιο, πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και να διασφαλίζεται μέσα από νέου τύπου υπερεθνικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση. Παίρνει θέση στα κρίσιμα ζητήματα και διλήμματα, κοινωνικά και πολιτικά. Έχει εξαιρετικές πληροφορίες και έχει μεγάλη αξία να ξαναθυμηθούμε τις τοποθετήσεις των πολιτικών εκπροσώπων της κυβέρνησης, τη στάση των πολιτικών δυνάμεων, των συνδικαλιστικών και των κοινωνικών εκπροσώπων, του επιστημονικού κόσμου. Έχει αξία να θυμηθούμε το τι ακριβώς διεμήφθη όλη αυτή την χρονική περίοδο, γιατί η προστασία που δίνει στην κυβέρνηση ένα ολόκληρο πλέγμα κατεστημένων συμφερόντων στη χώρα, κάνει πάρα πολύ κόσμο να αγνοεί κρίσιμες πτυχές και τοποθετήσεις, οι οποίες ήταν διορατικές και δικαιώνονται καθημερινά από τη δυστυχώς άσχημη τροπή που έχει πάρει η πανδημία. 

Στο βιβλίο υπάρχουν δύο βασικές ιδέες. Η μία ιδέα είναι ότι είναι δυστύχημα για την κοινωνία και για τη χώρα ότι αυτή τη μεγάλη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση τη διαχειρίζεται μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Μία νεοσυντηρητική νέο δεξιά όπως λέει ο Νίκος Ξυδάκης κυβέρνηση η οποία δεν πιστεύει στο κοινωνικό κράτος και στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά στην κυριαρχία της αγοράς και στην υπεροχή του ιδιωτικού τομέα υγείας. Αυτή η εμμονή της είναι που την εμποδίζει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα και να σχεδιάσει μία σοβαρή, μακροπρόθεσμη και αποτελεσματική παρέμβαση στο σύστημα υγείας στον έλεγχο της διασποράς του ιού στην κοινότητα και στην ενδυνάμωση των δημόσιων δομών. 

Η άλλη σημαντική ιδέα που διατυπώνεται είναι ότι για να αντιμετωπιστεί ριζικά η πανδημία και οι αυξανόμενες ανισότητες, απαιτούνται πολιτικές ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής, δηλαδή αριστερές και προοδευτικές πολιτικές. Ένα κρίσιμο δίδαγμα από την πανδημία είναι ότι ο νεοφιλελευθερισμός σε όλους του τις εκδοχές παρέπαιε προσπαθώντας να βρει μία ισορροπία ανάμεσα στο να προστατευθεί η δημόσια υγεία αλλά ταυτόχρονα να μη θιχτούν τα συμφέροντα της αγοράς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτή η ισορροπία δεν επιτεύχθηκε και για αυτό είχαμε μία μεγάλη αποτυχία στη διαχείριση συνολικά στην Ευρώπη και

ακόμα με πιο έντονο τρόπο στη χώρα μας.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει στο βιβλίο και τονίζεται, η διορατική και ριζοσπαστική πρόταση την οποία διατύπωσε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ο πρόεδρος του κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων Με αυτό το αίτημα συντάσσονται φορείς ασθενών, επιστημονικές ενώσεις ακόμα και ο  πρόεδρος Μπαίντεν που κατάλαβε ότι τελικά αυτό είναι η ριζική απάντηση τόσο στην υγεία, όσο και στην παγκόσμια και βεβαίως και αμερικανική οικονομία. 


Δεύτερος ομιλητής ο Νίκος Ξυδάκης που τόνισε πως η  νέα δεξιά έχει βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά και η στάση της  δεν είναι εμμονική και ιδεοληπτική αλλά κυνική και νοοτροπία  κατσαπλιάδων

«Ένα συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την λαχανιασμένη, υπηρετική και πολύ όμως εμβριθή χρονικό-γραφεία του Παναγιώτη, είναι ότι έως το ξέσπασμα της πανδημίας, κεντρικός στόχος για την αντιμεταρρύθμιση της πλιατσικολόγου νέο δεξιάς ήταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο θρίλερ του ιατρικού ρεπορτάζ, της ζωής και του θανάτου, ο Παναγιώτης κάνει συνεχώς παρεμβάσεις με κοινωνική πολιτική σκέψη για να μη χάσουμε τη μεγάλη εικόνα κι αυτό που πραγματικά συμβαίνει πίσω από τον καλπασμό των γεγονότων.  Πρόκειται για ένα χρονικό γεγονότων το οποίο μου θύμισε πράγματα της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας μας τα οποία είχα ξεχάσει. Είχα ξεχάσει πως μέσα σε ένα εξάμηνο ουσιαστικά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελείωσε το σύστημα υγείας με πολύ στοχευμένες κινήσεις. 

Αυτή η υπενθύμιση, ενισχύει τον ισχυρισμό μου ότι ετοίμαζαν αυτή την αντιμεταρρύθμιση στην κοινωνία συνολικά, από το 2015. Δεν θα την ξαναπατούσαν. Είχαν έτοιμες χιλιάδες σελίδων νομοσχεδίων για να αλλοιώσουν τη φύση του δημοκρατικού και κοινωνικού κράτους, για να αφαιρεθεί ο οποιαδήποτε ορισμός αξιοπρεπούς διαβίωσης είχε κατακτήσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία 40, 50 και 80 χρόνια.     Η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν θα επέτρεπε με τίποτα να παραμείνει ένας κοινωνικός ιστός στον Έλληνα πολίτη, να έχει κάπου το αποκούμπι του. Δεύτερος άμεσος στόχος μέσα στην πανδημία ήταν η αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου. Αυτή την βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά πρέπει να δούμε, γιατί τώρα τους κρατάει η πανδημία και δεν έχουν τελειώσει το δημόσιο νοσοκομείο. Κι αυτό που θα τους κρατήσει μόνο, είναι μια βαθιά συνειδητοποίηση από τον Ελληνικό λαό ότι δεν θα έχει πουθενά αλλού να ακουμπήσει το κεφάλι του, αν δεν έχει δημόσιο νοσοκομείο. 

Είναι τρομακτικό γιατί η αριστερά παρήγαγε πάντα μία κουλτούρα διαλόγου με τεκμηρίωση με επιχειρήματα. Αυτοί δεν επιχειρηματολογούν. Λένε ψέματα και έχουνε βάλει στο στόχαστρο οποιεσδήποτε ανελαστικές ανάγκες υπάρχουν σε μία κοινωνία. Από τα απορρίμματα, μέχρι την υγεία, την εξέταση αίματος και τις συγκοινωνίες, στόχος τους είναι να βγάλουνε λεφτά. Δεν τους νοιάζει απολύτως τίποτα άλλο. Έχουνε 300 οικογένειες οι οποίες θέλουν να ρουφήξουν την τελευταία ικμάδα ενός λαού που από το 2010 ζει την ιστορική περίοδο της χρεοκοπίας. Αυτή η χρεοκοπία δεν έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις αλλά και τεράστια ψυχική κόπωση

και έχει στερήσει το όραμα του μέλλοντος από τα παιδιά μας. Πάνω σε αυτήν την βαριά κληρονομιά της χρεοκοπίας, συσσωρεύεται η βαριά κληρονομιά της πανδημίας, όπως και η νοοτροπία των συμμοριτών κατσαπλιάδων κοτζαμπάσηδων που προσβάλλει τη Δημοκρατία και ταλαιπωρεί τους θεσμούς και την οποιαδήποτε κοινωνική συνοχή που κρατούν με νύχια και με δόντια οι Έλληνες». 

Τρίτος ομιλητής ο Κώστας Λιβαδάς που ως μάχιμος γιατρός αναφέρθηκε στην  κυβέρνηση που  δεν έχει μάθει τίποτα από την πανδημία και ότι απαιτείται να ξεκινήσει μία νέα καμπάνια πειθούς για τον εμβολιασμό.

«Ως κοινωνία για να βγούμε από την υγειονομική κρίση απαιτείται να ακουστούν οι ειδικοί και να ξεκινήσει μια νέα καμπάνια πειθούς για τον εμβολιασμό, αλλά όχι απ’ αυτούς που κουνούν το δάκτυλο της ατομικής ευθύνης. Πρέπει να γίνει από το γιατρό της γειτονιάς και με άλλου τύπου προσέγγιση που να περιλαμβάνει ηλικιακά και  μορφωτικού επιπέδου κριτήρια. Χρειάζεται άμεσα να ενισχυθεί το ΕΣΥ με πόρους και προσωπικό,  αύξηση της χρηματοδότησης, σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση υπό δημόσιο έλεγχο,  στήριξη του οικογενειακού γιατρού και της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Απαιτείται να γίνει εμβολιαστική καμπάνια πειθούς, να παρθούν μέτρα για τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς κι όλα όσα λένε οι ειδικοί και η κυβέρνηση δεν τους ακούει. Απαιτείται όπως επισημαίνεται και στο βιβλίο, η κυβέρνηση να σταματήσει το αφήγημα της “ατομικής ευθύνης”, προκειμένου να αποσείσει τις δικές της ευθύνες. Η ατομική ευθύνη είναι η αποποίηση της κυβερνητικής. Όμως, σε περίπτωση πανδημίας, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, πρέπει να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση γιατί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Απαιτείται λοιπόν, να σταματήσει η κυβέρνηση την επίρριψη ευθυνών για τη διασπορά του ιού στους πολίτες, αποσυνδέοντας την κρατική ευθύνη της υγείας τους ως δημόσιο αγαθό, γιατί με αυτό τον τρόπο, η δημοκρατία λιγοστεύει».   


Τελευταία ομιλήτρια η Δέσποινα Τσατσούλη  που ως προϊσταμένη Γραφείου Κινήσεως Νοσοκομείου και υπεύθυνη της λίστας χειρουργείων,  κατέθεσε πως από 3.500 χειρουργεία επί ΣΥΡΙΖΑ, βρεθήκαμε με τριάντα-έξι  στο 2020 και 1.000 το 2021 και για να βγούμε από την υγειονομική, κοινωνική, οικονομική κρίση, πρέπει να αλλάξουμε άμεσα  αυτούς που σήμερα  διαχειρίζονται εις βάρος της κοινωνίας την Δημόσια Υγεία.

«Στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα”, είχαμε φτάσει να έχουμε 3.500 επεμβάσεις ασθενών, πέσαμε στις 36 το 2020 και το ’21, φτάσαμε τις 1.000, είπε κατά την παρουσίαση η της λίστας χειρουργείων.

 Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν χειρουργήθηκαν ή αναγκάστηκαν να πουλήσουν ότι έχουν ή να δανειστούν για να εξυπηρετηθούν στον ιδιωτικό τομέα που δεν έκλεισε ποτέ, ή αν δεν είχαν, πήγανε στον άλλο κόσμο.  Αυτό που υφιστάμεθα από την κυβέρνηση που έχουμε την ατυχία να έχουμε σε αυτή τη συγκυρία, είναι ένα κυνήγι απίστευτο και συντονισμένες προσπάθειες για να ξηλωθεί και η τελευταία ρανίδα που υπάρχει στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι διαχειριστές της πανδημίας, είναι αυτοί που προκαλούν τις χειρότερες συνέπειες για μας τους υγειονομικούς, τους πολίτες, τους γονείς και τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία έχει υλοποιήσει γρήγορα και με χειρουργικής ακρίβειας κινήσεις, τα σχέδιά της και απαιτείται να επανέλθει η επαφή με το κίνημα γιατί δεν θα ξανακερδίσουμε τις ζωές

μας πίσω, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Όλα αυτά στο βιβλίο του Παναγιώτη, μπαίνουν στο κάδρο και τον ευχαριστώ γι’ αυτό».