Νέα Ιωνία : Παραιτήθηκε ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου με επιστολή κατά της Δημάρχου

0
855

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη επιστολή, ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέας Ιωνίας, Ευστάθιος Κιοσόγλου, δηλώνει την οριστική διακοπή της εθελοντικής, αφιλοκερδούς εργασίας, στην ορχήστρα του Δήμου, κατηγορώντας προσωπικά τη δήμαρχο της πόλης κ. Θωμαίδου.

Αναφέρει πως αφορμή για αυτή του την απόφαση στάθηκε η άρνηση της Δημάρχου να προμηθεύσει την ορχήστρα με 10 νέες στολές. Τα αίτια, φαίνεται να είναι βαθύτερα, καθώς στην επιστολή τονίζεται η αδιαφορία της Δημάρχου για τα παιδιά της Ν.Ιωνίας.

Η επιστολή κλείνει με τη φράση “Η άνθηση του μουσικού πολιτισμού στη Ν.ΙΩΝΙΑ θα περιμένει τον επόμενο Δήμαρχο“.

Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ν.Ιωνίας επανεκκίνησε την λειτουργία της το 2016, επί Δημαρχίας του κ. Γκότση, μέσα από τον Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ) και η λειτουργία της φαίνεται να τερματίζει το 2021, επί Δημαρχίας της κ. Θωμαίδου.

Σε μια από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” κ. Χρήστος Κανλής, λειτουργώντας προφητικά, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή της κ. Θωμαίδου ότι μέσω της αδιαφορίας και της υποχρηματοδότησης, η Δήμαρχος και ο αναπληρωτής Προέδρος του ΟΠΑΝ, αντιδημάρχος οικονομικών, μεθοδεύουν τη διάλυση του ΟΠΑΝ, ευτελίζοντας τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της Ν.Ιωνίας.

Διαβάστε όλη την επιστολή του Αρχιμουσικού

“”Επιστολή του Αρχιμουσικού της Ν. Ιωνίας
Ευστάθιου Κιοσόγλου

Με μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση ως Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ν.ΙΩΝΙΑΣ, ματαιώνω την εμφάνιση της Φιλαρμονικής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εξαιτίας της άρνησης τη κ.Δημάρχου να ετοιμαστούν 10 καινούριες στολές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρελάσει το νεανικότατο και αξιοθαύμαστο μουσικό δυναμικό της Φιλαρμονικής, προς μεγάλη θλίψη των παιδιών και των γονέων τους.

Η απόφαση αυτή της κ.Δημάρχου και η εν γένει στάση της αυτά τα δύο χρόνια της δημαρχίας της μαζί με την αδιαφορία για τα παιδιά της Ν.ΙΩΝΙΑΣ που προκύπτει από την απεγνωσμένη προσπάθεια της να βρει τελευταία στιγμή τυχάρπαστους μουσικούς για να αντικαταστήσουν τα παιδιά της Φιλαρμονικής, με οδηγεί στην οριστική διακοπή της εθελοντικής και αφιλοκερδούς εργασίας μου που προσέφερα στη Φιλαρμονική της Ν.ΙΩΝΙΑΣ εις μνήμη του ιδρυτή της και αείμνηστου πατέρα μου, Άκη Σμυρναίου.

Με πλήρη υπαιτιότητα της κ.Δημάρχου, διακόπτεται η λαμπρή πορεία και οι εξαιρετικές εμφανίσεις της επαναιδρυθήσας το 2016 Φιλαρμονικής και σταματούν τα δωρεάν μαθήματα, που ως καταξιωμένος παιδαγωγός παρείχα στα εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά της Ν.ΙΩΝΙΑΣ.

Η άνθηση του μουσικού πολιτισμού στη Ν.ΙΩΝΙΑ θα περιμένει τον επόμενο Δήμαρχο.””