Νέα Ιωνία : Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς βασικά είδη διατροφής καταγγέλει και η Λαϊκή Συσπείρωση

0
29

Το απαράδεκτο φαινόμενο της λειτουργίας των παιδικών σταθμών της Νέας Ιωνίας, χωρίς βασικά είδη διατροφής, καταγγέλλει η Λαική Συσπείρωση Νέας Ιωνίας, με ανακοίνωση της. Το θέμα έχει αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης χωρίς κάποιος από τη δημοτική αρχή να έχει αναλάβει την ευθύνη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της αναφέρει:

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Μόνο ντροπή!

Παίζουν με την καθημερινότητα των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς!

Έγινε κι αυτό! Για δύο εβδομάδες (!!!) οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου δεν είχαν βασικά είδη διατροφής, όπως κρέας, κοτόπουλο κ.ά. για το ημερήσιο πρόγραμμα φαγητού των παιδιών! Τρέφονταν μόνο με λαδερά και όσπρια, ενώ εδώ και δύο μήνες ακόμα και στους εργαζόμενους δεν χορηγείται το γάλα που δικαιούνται.

Όλα αυτά η δημοτική αρχή όχι μόνο επέλεξε να τα κρύψει, αλλά στράφηκε και με θράσος εναντίον των γονιών που σωστά ζήτησαν εξηγήσεις.

Ενώ η δημοτική αρχή αποσιωπούσε τα παραπάνω, τώρα διασπείρει «στα μουλωχτά» ότι έλυσε το πρόβλημα, ενώ ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αρ. Χατζησαββίδης, σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου, εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απάντησε πως το πρόβλημα λύθηκε με κρέας που πλήρωσε από την τσέπη της η δήμαρχος. Η αλήθεια είναι πως αυτές τις μέρες αυτοκίνητο της δημοτικής αρχής μοίρασε κάποιες ποσότητες κρεάτων τυλιγμένες σε χαρτιά γνωστής αλυσίδας κρεατικών της περιοχής, παραβλέποντας και τις νόμιμες διαδικασίες (π.χ. έλεγχος ποιότητας κρεάτων, τρόπος μεταφοράς, που με τη διαδικασία του διαγωνισμού έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές κ.λπ.).

Οι γονείς και οι εργαζόμενοι δε ζητούν ελεημοσύνη. Έχουν πληρώσει μέσω της φορολογίας, αλλά και των τροφείων, 300 φορές, για να έχουν τα βασικά οι ίδιοι και ιδιαίτερα τα παιδιά τους. Με βαμμένα παρτέρια δε χορταίνει κανένας

Τα αιτήματα των γονιών και του προσωπικού είναι δίκαια και αφορούν τη διασφάλιση της αδιάλειπτης και σωστής τροφοδοσίας των παιδικών σταθμών, με αύξηση αν χρειαστεί των κονδυλίων, την αποτροπή των συμπτύξεων τμημάτων που αποδιοργανώνουν την καθημερινότητα των παιδιών και κάνουν λάστιχο τις βρεφονηπιοκόμους και όλο το υπόλοιπο προσωπικό, τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζόμενων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου και την πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας. Να μη στοιβάζονται 22 τρίχρονα παιδιά σε ένα τμήμα με τις βρεφονηπιοκόμους να πασχίζουν να ανταπεξέλθουν!

Ας αφήσουν η δημοτική αρχή και άλλες δημοτικές παρατάξεις, που στηρίζουν αυτή την επικίνδυνη πολιτική, τα “δεν μπορούν να γίνουν αυτά”. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει, που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, είναι να συζητάμε για το αν θα έχουν κρέας  

οι παιδικοί σταθμοί!

Η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει απαντήσεις:

Τι διέκοψε την τροφοδοσία των παιδιών; Οι δικαιολογίες που ακούμε κάθε χρόνο ότι δεν προλαβαίνει το τμήμα προμηθειών να κάνει τη μελέτη με αποτέλεσμα να διακόπτεται η τροφοδοσία των παιδικών σταθμών δεν ευσταθούν. Το ίδιο ψέμα αποδεδειγμένα ειπώθηκε και για την προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων του δήμου. Αντίθετα, προωθείται συστηματικά η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΚΕΒΡΕΦΟ.

Από τι κονδύλι πληρώθηκε ο προμηθευτής;

Θα διασφαλίσει η δημοτική αρχή, όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει, ότι οι παιδικοί σταθμοί θα έχουν κρέας και όλα τα άλλα απαραίτητα είδη διατροφής;

Τι θα κάνει για να μην προχωρήσουν οι συμπτύξεις τμημάτων των παιδικών σταθμών;

Ας δώσει τις απαντήσεις στους γονείς.

Ν. Ιωνία, 30/10/2021