Νέα Ιωνία : Οι ερωτήσεις της “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” στο 25ο Δημοτικό Συμβούλιο

0
27

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”, δημοσίευσε τις ερωτήσεις της παράταξης του, στην 25η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου.

Τα δημοτικά συμβούλια της Νέας Ιωνίας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των εντάσεων που προκαλούν οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής, σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση του κ Χρήστου Κανλή

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ,

25η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021,

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η παράταξη μας “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” κατέθεσε στο Δ.Σ. της Νέας Ιωνίας τις παρακάτω  ερωτήσεις.

Το video με τις ερωτήσεις του κ. Κανλή στην 25η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ν.Ιωνίας

 1. ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΜΠΑΛΛΟΣ” 

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή να μας αναφέρει ποια προβλήματα αντιμετώπισε η πόλη κατά τη διάρκεια της κακοκαιρία “Μπάλλος” και ποιές ήταν οι ενέργειες της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι η Νέα Ιωνία δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

 1. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Ξαναβάζω το θέμα του καθαρισμού των σχολείων. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρατηρούνται ελλείψεις στο κομμάτι του καθαρισμού των σχολικών μονάδων. Οι προσλήψεις των 44 σχολικών καθαριστών δεν επαρκούν και σε πολλά σχολεία απαιτείται βοήθεια από νέο προσωπικό. Ποιος είναι ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση να λύσει το πρόβλημα που παρατηρείται;

Τονίζεται πως η ασφαλής λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών αλλά και η έγκαιρη αποκομιδή ειδικά σε περίοδο πανδημίας οφείλει να είναι απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε δήμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ.Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, λέγοντας απλά ότι  στα σχολεία της πόλης μας δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα με τον καθαρισμό. Δεν μας απάντησε αν σχεδιάζει να ενισχύσει τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων.

 1. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ

Το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από 14 έως 16 Οκτωβρίου. 

Αρχικά θα ήθελα να μάθω αν παρέστει ή κ. Δήμαρχος ή αν παρακολούθησε διαδικτυακά τις θεματικές ενότητες και ποιές ήταν οι παρεμβάσεις της σαν εκπρόσωπος του Δημοτικού μας Συμβουλίου και των δημοτών.

Επιπλέον έχει ενδιαφέρον να μας πει η δημοτική αρχή που εκπροσωπεί το Δήμο μας στο συνέδριο, την άποψη της για το συνέδριο. Αν θεωρεί πως δόθηκαν προτάσεις και λύσεις  για τα ανοιχτά προβλήματα της αυτοδιοίκησης, ποια είναι αυτά κατά τη γνώμη της δημοτικής αρχής και ποιες οι λύσεις που προτάθηκαν από τη Δήμαρχο μας.

Επίσης θα ήθελα μία γρήγορη άποψη για τις θεματικές ενότητες:

–δημιουργία μηχανισμού άμεσης απόκρισης της Κ.Ε.Δ.Ε. για τη διαχείριση κινδύνων,

–οικονομικά και αυτοτέλεια τοπικής αυτοδιοίκησης

–διαχείριση απορριμμάτων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ. Δήμαρχος αρχικά διάβασε το πρόγραμμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια δεν μας απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που βάλαμε, ενώ είναι ακόμα άγνωστο αν παρευρέθηκε στο συνέδριο.

 1. ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Επαναφέρω τη σημαντική υπόθεση του εργολάβου που εμφανίζεται να ζητάει χρήματα από το Δήμο Νέας Ιωνίας για τα έργα αγνώστου πατρότητας που έγιναν στο Δημαρχείο. Μία υπόθεση αυτή έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της λειτουργίας του Δήμου και κατά συνέπεια της δημοτικής αρχής. Επιβάλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι ενήμερο κατά συνέπεια ρωτάμε τη δημοτική αρχή αν υπάρχουν νεότερες νομικές εξελίξεις στην υπόθεση αυτή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ. Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα

 1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΔΑ 

Την Παρασκευή 8/10/2021 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ, κατά την οποία παρακολουθήσαμε μία 40λεπτη σοκαριστική, τεκμηριωμένη και αποκαλυπτική τοποθέτηση του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντέλλου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις πρακτικές που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του ΕΣΔΝΑ, δλδ η Περιφέρεια Αττικής, στη διαχείριση απορριμμάτων. Άφωνοι οι παρόντες άκουγαν για 40 λεπτά στοιχεία και αριθμούς, τα οποία θυμίζω, τα έχω αναλύσει σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον ΧΥΤΑ Φυλής. Ρωτάω λοιπόν τη Δημοτική Αρχή:

 1. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, είχε εκπροσώπηση στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ ως όφειλε;
 2. Αν ναι ποιές ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων μας;
 3. Αν όχι, γιατί;
 4. Μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του κ. Κωνσταντέλλου, μήπως πρέπει η δημοτική αρχή να επανεξετάσει τη στάση της για τη συμμετοχή στον μηχανισμό υπερκοστολογήσεων που καταγγέλλεται από τον κ.Κωνσταντέλλο, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Περιφερειάρχη κ.Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη κ.Κόκκαλη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ. Δήμαρχος απάντησε πως δεν ήταν παρούσα στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ, επειδή έβρεχε (Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε αρκετές ημέρες πριν την κακοκαιρία “Μπάλλος”). Χαρακτηριστικό και χιουμοριστικό, είναι το video της εφημερίδας ΕΚΦΡΑΣΗ, πάνω στη συγκεκριμένη απάντηση. 

video από εφημερίδα ΕΚΦΡΑΣΗ

 1. ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας “Μπάλλος” κεραυνοί χτύπησαν την περιοχή της Καλογρέζας, με αποτέλεσμα αρκετά νοικοκυριά να υποστούν ζημιές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους.

Θυμίζω επίσης την πρόταση της “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” για αύξηση του κονδυλίου για αντικεραυνική προστασία στο περσινό τεχνικό πρόγραμμα η οποία υιοθετήθηκε από τη δημοτική αρχή. 

Ρωτάω τη δημοτική αρχή αν σκέφτεται να προχωρήσει σε χρηματοδότηση σε αντικεραυνική προστασία σε πολυκατοικίες της περιοχής της Καλογρεζας ή στη δεξαμενή δίπλα από το στάδιο, σαν μέτρο προστασίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ. Δήμαρχος απάντησε ότι έχουν μπει αλεξικέραυνα σε κάποια σχολεία, σύμφωνα με την πρόταση της Παράταξης μας και απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα που έβαλα.

 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Βανδώρος, ζήτησε από τη δημοτική αρχή:

τον αριθμό των εμβολιασμένων δημοτικών υπαλλήλων ανά υπηρεσία,

τον αριθμό των εμβολιασμένων δημοτικών συμβούλων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα μαζέψει τα στοιχεία και απαντήσει στο ερώτημα του κ.Βανδώρου.

————————————————-
Χρήστος Κανλής
•Μαθηματικός,
Master in Logic and Algorithms UOA, NTUA
•Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”

————————————————-
Στοιχεία επικοινωνίας:

Mail1: ckanlis@hotmail.com
Mail2: ckanlis@yahoo.com
Mail3: chriskanlis1978@gmail.com
Facebook: Χρήστος Κανλής
Instagram: kanlis_chris