Νέα Ιωνία : Ο Αλέξης Τσίπρας στη Νέα Ιωνία – Μεγάλη περιοδεία – Μίλησε με εμπόρους και κατοίκους

0
288

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκε τη Νέα Ιωνία, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, για να συνομιλήσει με εμπόρους της πόλης για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη Νέα Ιωνία στις 12.00 όπου ξεκίνησε την περιοδεία του από την οδό Μικράς Ασίας με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Ηρακλείου. Τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ο πρώην Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης, ο επικεφαλής της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” κ. Χρήστος Κανλής, οι βουλευτές κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, κ. Κώστας Ζαχαριάδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Όλγα Ακιανίδου, Φιλίππα Αθυμαρίτου, Σπύρος Βανδώρος, ο εκπρόσωπος της Ν.Ε.Β.Α. κ. Λεωνίδας Καρίγιαννης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Γεώργιος Μπαλάφας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας κ. Νουβέλογλου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνομίλησε με πολλούς καταστηματάρχες του πεζοδρόμου της Μικράς Ασίας και προχώρησε προς τη Λεωφόρο Ηρακλείου όπου επίσης συνομίλησε με εμπόρους και κατοίκους, σε μία μεγάλη σε όγκο περιοδεία που θύμιζε περισσότερο συγκέντρωση εξαιτίας του πλήθους των παρευρισκομένων.

Κοινό σημείο των εμπόρων της Νέας Ιωνίας ήταν η μείωση του τζίρου και οι αυξημένοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος όπου δημιουργούν δυσβάσταχτη οικονομική πίεση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε το πάγωμα των λογαριασμών ρεύματος και σειρά μέτρων για την ανακούφιση της εμπορικής οικονομίας.

Στη συνέχεια η κυκλοφορία διακόπηκε για λίγα λεπτά στη Λεωφόρο Ηρακλείου, ώστε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και ο μεγάλος όγκος του κόσμου που ακολουθούσε, να διασχίσουν κάθετα τη Λεωφόρο και να φτάσουν στην Πλατεία Σημηριώτη. Ο συγκεντρωμένος κόσμος υποδέχθηκε πολύ θερμά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε τον κόσμο και συνομίλησε μαζί τους.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με τη διέλευση της οδού Μεσολογγίου μέχρι τη συμβολή με την οδό Αγίου Βασιλείου όπου έγινε στάση για δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Μετά τις δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον επικεφαλής της “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” κ. Χρήστο Κανλή, την πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτική σύμβουλο κ. Λίλιαν Αθυμαρίτου και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βανδώρο. Ο κ. Κανλής δώρισε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., τον συλλεκτικό τόμο του Ιδρύματος Νεοελληνικής Ποίησης “Τάκης Σινόπουλος”, “Χαίρε, Ω Χαίρε Ελευθεριά”, εκ μέρους του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Ξάνθου Μαιντά.

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα με τις προτάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και της αγοράς :