Νέα Ιωνία : “Ενότητα Για Τη Νέα Ιωνία” – Μαζική η συμμετοχή κατοίκων, φορέων και παρατάξεων, την Κυριακή στο Παναιτώλιο

0
136

Η συγκέντρωση της Κυριακής,  στην Αλσούπολη, χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή κατοίκων, φορέων, Δημοτικών Παρατάξεων και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.

Κοινός τόπος, η εναντίωση στις προθέσεις της δημοτικής αρχής για μεταφορά των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη, στον ιστορικό χώρο των ανθρακωρυχείων της Καλογρέζας-Αλσούπολης που μεταφέρει στο χρόνο μνήμες της Εθνικής Αντίστασης και βρίσκεται  απέναντι από τα σχολεία της περιοχής.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου εκφράστηκε κατά της μετεγκατάστασης  των απορριμματοφόρων στον συγκεκριμένο χώρο και τονίστηκε η ανάγκη μετακίνησης τους από το Δημοτικό Στάδιο, σε κατάλληλο χώρο, σε ικανή απόσταση από κατοικίες που θα σέβεται περιβαλλοντικούς κανόνες και οικονομικές προδιαγραφές.

Στο κάλεσμα των κατοίκων, είχαμε την χαρά να μας τιμήσουν με την παρουσία και τη στήριξή τους οι βουλευτές κ. Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κ. Θανάσης Παφίλης του Κ.Κ.Ε., ο περιφερειακός σύμβουλος της Δύναμης Ζωής-Ρένα Δούρου, κ. Γεώργιος Μπαλάφας, όπως και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας και της Οργάνωσης Μελών Ν.Ιωνίας, του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζουμε πως στις 3/4/2019, επί Δημαρχίας Ηρακλή Γκότση, είχε κατατεθεί πλήρης φάκελος με πρόταση-λύση για αγορά οικοπέδου σε ζώνη ΒΙΟ.ΠΑ. στις Αχαρνές, πολύ κοντά στη Νέα Ιωνία και σε κομβικούς, οδικούς άξονες, ικανός να στεγάσει τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Ο φάκελος αγνοήθηκε από τους διοικούντες του Δήμου μας και προκρίθηκε η πρόταση της Αλσούπολης με όλα τα αρνητικά που έχουν αναλυθεί.