Νέα Ιωνία : Λαϊκή Συσπείρωση – 7ο Δημοτικό Σχολείο – Άλλο ένα ακατάλληλο σχολείο

Άλλο ένα σχολείο που προστίθεται στη λίστα των ακατάλληλων, παλιών και κακοσυντηρημένων σχολικών συγκροτημάτων, με τον πιο εμφανή τρόπο.

0
19

Ανακοίνωση για την κατάρρευση μέρους της οροφής στο γραφείο των εκπαιδευτικών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

Άλλο ένα σχολείο που προστίθεται στη λίστα των ακατάλληλων, παλιών και κακοσυντηρημένων σχολικών συγκροτημάτων, με τον πιο εμφανή τρόπο.

Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, τη στιγμή που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια, προκειμένου να βγάλει παράνομο τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στα αντιδραστικά – αντιπαιδαγωγικά σχέδια που προωθούν το σχολείο των κοινωνικών φραγμών και διακρίσεων, της ημιμάθειας και της εμπορευματοποίησης της γνώσης, με την εγκληματική συνεπικουρία των δημοτικών αρχών παίζει «κορώνα-γράμματα» τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών!

Ειρωνικά τραγικό αποτελεί το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σχολείο πριν λίγες μέρες συγχωνεύτηκαν 3 τμήματα της ΣΤ’ τάξης σε 2 και έπεται συνέχεια…

Είναι διαχρονικά υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις για την πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας. Είναι διαχρονικά υπεύθυνες οι δημοτικές αρχές των τελευταίων ετών, που δεν διεκδικούν τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου σε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, που, ενώ υπάρχει οικόπεδο το οποίο έχει χαρακτηριστεί για το χτίσιμο νέου σχολικού συγκροτήματος, έχουν δείξει εγκληματική αδιαφορία μέχρι σήμερα.

Ας αφήσει η κυβέρνηση τις επικοινωνιακές φανφάρες παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη εικόνα στον χώρο της παιδείας. Ας αφήσει η δημοτική αρχή τα μεγάλα λόγια ότι όλα λειτουργούν ρολόι…

Η παιδεία θέλει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι να μπαίνει στη λογική κόστους – οφέλους!