Νέα Ιωνία : Λαϊκή Συσπείρωση – Η δήμαρχος να σταματήσει να κρύβεται και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαζικών φορέων της πόλης

0
29

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δήμαρχος να σταματήσει να κρύβεται και να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των μαζικών φορέων της πόλης

Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας, αντί να ειρωνεύεται και να καλεί την αστυνομία να εμποδίζουν το αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων να συνομιλούν με τη δήμαρχο και να της καταθέτουν τα αιτήματά τους, καλά θα κάνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να πάρει πίσω την απαράδεκτη, αιφνιδιαστική της πρόταση για μετατροπή του χώρου της πρώην εταιρείας «Altec» στην Αλσούπολη σε γκαράζ απορριμματοφόρων του Δήμου.

Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας, καθώς και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, που στηρίζουν την επικίνδυνη πολιτική της, έχουν τεράστια ευθύνη:

Καταψηφίζουν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και απόφαση η μη μετατροπή του οικοπέδου της πρώην εταιρείας «Altec» σε γκαράζ απορριμματοφόρων του Δήμου.

Νομιμοποιούν με τη συμμετοχή τους τις διαπαραταξιακές επιτροπές της δημάρχου, παρακάμπτοντας τα δημοτικά όργανα και δίνοντάς της το πράσινο φως να λειτουργεί ανεξέλεγκτη σε βάρος του λαού της πόλης.

Η «Δημιουργία Αλληλεγγύη» (που στηρίζεται από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) επέλεξε να διαχωριστεί από τους μαζικούς φορείς της πόλης, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να αξιοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις των φορέων ως προεκλογικό ντεκόρ.

Η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» (που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε μέσω του εκπροσώπου της στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου «λευκό» για τη μεταφορά των απορριμματοφόρων.

Καλά θα κάνουν να ακούσουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των μαζικών φορέων της πόλης.

Αυτό που χρειάζονται και ζητούν σύσσωμοι ο λαός και η νέα γενιά της Ν. Ιωνίας δεν είναι μόνιμες εστίες μόλυνσης, που επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων της περιοχής, ούτε το «διαίρει και βασίλευε» που επιλέγει η δημοτική αρχή, προκειμένου να στρέψει τους κατοίκους της μίας γειτονιάς ενάντια στην άλλη.

Αυτό που χρειάζονται και ζητούν είναι ελεύθεροι χώροι, για να στεγαστούν νέα σχολεία,

βρεφονηπιακοί σταθμοί, χώροι πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, που θα δίνουν “ανάσα” στη νεολαία και τον λαό της περιοχής.

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε και η σημερινή κινητοποίηση στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και σωματείων της Ν. Ιωνίας και κατοίκων της Αλσούπολης, όπου η δήμαρχος σε προγραμματισμένο ραντεβού μαζί τους -για άλλη μια φορά- επέλεξε να μην εμφανιστεί!

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας” θα συνεχίσουμε με όλους τους τρόπους να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του λαού της πόλης. «Δε θα επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό – Να δοθεί η ”Altec” στο λαό!».

Νέα Ιωνία, 9/2/2022