Νέα Ιωνία – Νέα Φιλαδέλφεια/Χαλκηδόνα : ΚΚΕ – ερώτηση στη Βουλή για ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής σε παιδικούς σταθμούς και συγχωνεύσεις τμημάτων

0
49

Οι ελλείψεις σε τρόφιμα στους παιδικούς σταθμούς της Νέας Ιωνίας και της Νέας Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας αλλά και οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στους ίδιους Δήμους δημιουργούν ερωτήσεις προς τη κυβέρνηση από Βουλευτές του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών

Θέμα: Ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Στην ταλαιπωρία και το άγχος αν το παιδί θα βρει μια θέση στους πολύ λίγους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στα προβλήματα λόγω έλλειψης βρεφονηπιοκόμων κι άλλου βοηθητικού προσωπικού, της κακής κατάστασης υποδομών και κτιρίων, ήρθε να προστεθούν και οι ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Στο Δήμο Νέας Ιωνίας από τα τελευταία εβδομαδιαία προγράμματα διατροφής λείπουν παντελώς το κρέας και το κοτόπουλο.

Στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από τις αρχές περίπου του Οκτώβρη δεν υπάρχει φρέσκο γάλα και ψωμί στους παιδικούς σταθμούς.

Στο ζύγι κόστους – οφέλους “χάνει” ακόμα και η βασική ανάγκη σωστής και ισορροπημένης διατροφής, ειδικά για τις τόσο μικρές και τρυφερές ηλικίες.

Οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης, όσο και των δημοτικών αρχών είναι μεγάλες για την κατάσταση αυτή, τη στιγμή που η ακρίβεια, η κακοπληρωσιά και η ανεργία έχουν δυσκολέψει αρκετές οικογένειες να αγοράσουν ακόμα και τα βασικά, όπως το κρέας για τα παιδιά τους, ενώ αρκετά είναι τα παιδιά που μένουν στους σταθμούς από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν ώστε άμεσα να αποκατασταθεί ο πλήρης εφοδιασμός των παιδικών σταθμών και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής των βρεφών και νηπίων.

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω


ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία των Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας

Όπως και σε άλλους Δήμους, έτσι και στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν ήδη η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία με υπερπληθή τμήματα μαθητών και εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας προχωράνε συγχωνεύσεις τμημάτων στο 3ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας και στο ΓΕΛ Ν. Χαλκηδόνας μετατρέποντας τα τμήματα σε 30άρια.

Στο Δήμο Νέας Ιωνίας, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο συγχωνεύονται 2 τμήματα της ΣΤ΄ τάξης, ενώ υπάρχει πρόθεση να συγχωνευτούν άλλα 3 τμήματα. Επίσης, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο συγχωνεύονται 2 τμήματα της Γ’ τάξης, για τη δημιουργία τμημάτων με 25 μαθητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας ασκεί πιέσεις για μείωση τμημάτων ακόμη και στα ειδικά σχολεία.

Μετά από ενάμισι χρόνο τηλεκπαίδευσης και την ώρα που σε ό,τι αφορά στα μέτρα πρόληψης απέναντι στην πανδημία τα σχολεία έχουν μείνει παντελώς ανοχύρωτα, δίχως σχολικούς νοσηλευτές, επαρκή καθαριότητα και μέσα ατομικής υγιεινής, περιοδικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους δωρεάν, ουσιαστική ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για το πρόγραμμα εμβολιασμών, μαζί με την ολοκληρωμένη, ολόπλευρη παρακολούθηση των ήδη εμβολιασμένων, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο να μη λαμβάνονται μέτρα αραίωσης των μαθητών, αλλά αντίθετα να γίνονται συγχωνεύσεις και να διαμορφώνονται υπεράριθμα τμήματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει για να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης απέναντι στην εξέλιξη της πανδημίας.

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω