Νέα Ιωνία : Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΣΕΦΕΡΗΣ και Επιτροπή Νέων, Εργαζομένων και Ανέργων Νέας Ιωνίας – Κάλεσμα στη συγκέντρωση του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου

0
39

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΣΕΦΕΡΗΣ, απέστειλε κάλεσμα για τη συγκέντρωση του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τις σχολικές καθαρίστριες που διεκδικούσαν Παρασκευή 18/2 στην κινητοποίησή τους να μην καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τα ΒΑΕ.

Οι συνάδελφοι μας σε μια σειρά κλάδους, που για χρόνια ολόκληρα δουλεύουν κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους, οι σχολικές καθαρίστριες που έχουν κάψει τα χέρια τους και τα πνευμόνια τους από τις χλωρίνες καθαρίζοντας τις σχολικές αίθουσες ήρθαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ, χημικά και κρότου λάμψης. Ντράπηκε και η ντροπή για τη στάση της κυβέρνησης που αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και να μην προχωρήσει στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος χρησιμοποιεί τη βία και την καταστολή για να κάμψει τους αγώνες τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί  στεκόμαστε στο πλευρό τους. Παλεύουμε μαζί τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, για δουλειά με δικαιώματα, για αξιοπρεπείς μισθούς, για πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Όλοι στον αγώνα! Διεκδικούμε αγωνιστικά την εργασία και τη ζωή που δικαιούμαστε!

26/2 συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 12:00 στο Σύνταγμα!

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ


Η Επιτροπή Νέων, Εργαζομένων και Ανέργων Νέας Ιωνίας στέλνουν το παρακάτω κάλεσμα:

Ένας μισθός για νοίκι κι ένας για τη ΔΕΗ, χρέος της γενιάς μας ο αγώνας για την ανατροπή

Καλούμε τους νέους και τις νέες που ζουν, εργάζονται ή πάνε στα σχολεία και τα ΙΕΚ της Νέας Ιωνίας να ενώσουμε τη φωνή μας για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 12:00, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δεν είναι δεδομένο οι δεκάδες νεκροί καθημερινά και οι δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ!

Δεν είναι δεδομένο τα δημόσια νοσοκομεία να καταρρέουν, να μην τα ενισχύουν με μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις να αντιμετωπίζουν την υγεία ως κόστος!

Δεν είναι δεδομένο να δουλεύουμε 10ωρα και 12ωρα, να μην πληρωνόμαστε υπερωρίες, να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο.

Δεν είναι δεδομένο να μας τσακίζει η ακρίβεια, να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι ΔΕΝ θα πάρουμε, να ξεπαγιάζουμε, γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Οι υποσχέσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού και οι επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου είναι ψίχουλα μπροστά στην ακρίβεια που καλπάζει και το εισόδημά μας που μειώνεται.

Δεν είναι δεδομένο να μην μπορούμε να φύγουμε από το πατρικό μας όταν τα σπίτια στην περιοχή μας δεν νοικιάζονται κάτω από 400 ευρώ, όσο σχεδόν ο βασικός μισθός.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή της Ν. Ιωνίας, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και ανακούφισής του από επιπλέον φόρους, κάνει βόλτα τα σκουπίδια από τη μία γειτονιά στην άλλη, από τον Περισσό στην Αλσούπολη.

Αυτό που χρειάζονται και ζητούν σύσσωμοι ο λαός και η νέα γενιά της Ν. Ιωνίας δεν είναι μόνιμες εστίες μόλυνσης, που επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Αυτό που χρειάζονται και ζητούν είναι ελεύθεροι χώροι, για να στεγαστούν νέα σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, χώροι πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, που θα δίνουν “ανάσα” στη νεολαία και τον λαό της περιοχής.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις και δράσεις των μαζικών φορέων και κατοίκων της περιοχής μας, στις οποίες συμμετείχε και η Επιτροπή νέων εργαζομένων & ανέργων της Ν. Ιωνίας στέλνουν ηχηρό μήνυμα: Δε θα το βάλουμε κάτω! Η δύναμη είναι στα δικά μας χέρια! Δεν υπάρχουν σωτήρες! Με τον αγώνα μας θα κερδίσουμε όσα μας αξίζουν!

Επιτροπή Νέων Εργαζομένων & Ανέργων Νέας Ιωνίας

@epitropi_neon_neas_ionias epitropineonneasionias@gmail.com