Νέα Ιωνία : “Ενότητα Για Τη Νέα Ιωνία” – Η δημοτική αρχή να πάψει να κρύβεται. Να συζητηθεί το θέμα της μετεγκατάστασης των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη και να καταψηφιστεί.

0
75

Με επιστολή της η δημοτική παράταξη “Ενότητα Για τη Νέα Ιωνία”, καταγγέλει τη δημοτική αρχή για μεθοδεύσεις στο θέμα της μετεγκατάστασης των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη και ζητά, για μια ακόμη φορά, να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Σε αντίθετη περίπτωση, “είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε στην κατάργηση της άμεσης δημοκρατίας από πλευράς δημοτικής αρχής και δεν θα συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης“, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιστολή του κ. Χρήστου Κανλή και των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Νέα Ιωνία 09/03/2022


Τον Φεβρουάριο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας, δημοσιεύσαμε, επιστολή διαμαρτυρίας για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν τη μετεγκατάσταση του στόλου απορριμματοφόρων στον ιστορικό χώρο των λιγνιτωρυχείων της Αλσούπολη, δίπλα από τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Θέσαμε, δημόσια, ερωτήματα, τα οποία η δημοτική αρχή της κ. Θωμαίδου, αγνόησε επιδεικτικά.

Γιατί αγνοήθηκε η πρόταση στις Αχαρνές που θα έλυνε το πρόβλημα των κατοίκων πέριξ του Δημοτικού Σταδίου ;

Γιατί προτάθηκε από τη Δήμαρχο η Αλσούπολη πριν ανιχνεύσει η δημοτική αρχή και άλλες λύσεις ;

Γιατί έγινε δημόσια πρόσκληση σε μεσίτες, χωρίς όρους, μετά τον σάλο που ξεσήκωσε η επαφή της κ. Δημάρχου με τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου της Αλσούπολης και όχι πριν όπου η Δημοτική Αρχή πρότεινε μόνο την Αλσούπολη ;

Γιατί η δημοτική αρχή δεν θέλει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ;

Γιατί η Δημοτική Αρχή παίζει κρυφτό με τους κατοίκους ;

Η κ. Θωμαίδου, πρέπει να εξηγήσει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τη δημοτική αρχή να αποκρύψει την πρωτοκολλημένη πρόταση-λύση για την μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων σε χώρο ΒΙΟΠΑ, από το 2019, με αριθμό πρωτοκόλλου 9898.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση και υπεκφυγή της δημοτική αρχής να εισάγει το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου, ανακοινώσαμε ότι θα απέχουμε από συγκεκριμένη τη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί για την Τετάρτη 9 Μαρτίου.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε πως η κ. Θωμαίδου εξακολουθεί να κρύβεται και να αγνοεί τον κόσμο της Αλσούπολης αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπου επανηλειμμένα απαιτούμε τη συζήτηση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Με την επιστολή μας αυτή, ζητάμε από τη δημοτική αρχή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εισάγει το θέμα προς συζήτηση, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Τετάρτης 9 Μαρτίου, έστω και σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε στην κατάργηση της άμεσης δημοκρατίας από πλευράς δημοτικής αρχής και δεν θα συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.Για την παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Χρήστος Κανλής

και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ηρακλής Γκότσης – Χατζηκωνσταντίνου Σάββας – Αθυμαρίτου Φιλίππα – Καλογερόπουλος Βασίλειος – Βανδώρος Σπυρίδων – Κατημερτζή Όλγα – Ακιανίδου Όλγα