Νέα Ιωνία : Ελισάβετ Κουλουριώτη – Καταγγέλλει τον παροπλισμό της επιτροπής ισότητας από τη Δήμαρχο και προσπάθεια εμπαιγμού των πολιτών

Με επιστολή της, η δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας, με την παράταξη του "Δημιουργία - Αλληλεγγύη", καταγγέλει ότι η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ενώ η Δήμαρχος επικαλείται την λειτουργία επιτροπής.

0
38

Με επιστολή της, η δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας, με την παράταξη του “Δημιουργία – Αλληλεγγύη”, καταγγέλλει ότι η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ενώ η Δήμαρχος επικαλείται την λειτουργία επιτροπής.

Η επιστολή:

Προς:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Κων/νο Κουλούρη

Κοιν.:

Δήμαρχο κα Δέσποινα Θωμαϊδου

κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

    Με μεγάλη έκπληξη διάβασα πρόσφατα αναφορά της κας Δημάρχου στα θέματα Ισότητας και στην προσφορά που έχει να επιδείξει η Δημοτική αρχή για ζητήματα αυτά.

    Πραγματικά εκφράζω την έκπληξη μου διότι συμμετέχω κι εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοι στην επίσημη Επιτροπή Ισότητας που προέκυψε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από αρκετούς μήνες.

   Η επιτροπή αυτή δεν έχει συνέλθει ποτέ, δεν έχει πάρει καμία απόφαση, δεν έχει δραστηριοποιηθεί, δεν έχει μοιραστεί θεματικά κανένα αντικείμενο, δεν έχουμε επεξεργαστεί καμία πρόταση και δεν έχουμε έρθει σε επαφή μεταξύ μας. Άρα για μια ακόμα φορά η κα Δήμαρχος βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι αυτό που λέει. Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται δημοσίως την ύπαρξη πολιτικής δράσης γύρω από θέματα Ισότητας διότι αυτή η δράση είναι ανύπαρκτη, μόνο και μόνο επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να τα διασταυρώσουν.

   Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτού του είδους την προβολή η οποία στόχο έχει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες και να τους εμπαίξει.

Τα ψέματα και η υποκρισία περισσεύουν στη Δημοτική Αρχή και στη κα Δήμαρχο.

Ας αφήσει να λειτουργήσει το θεσμικό όργανο και να παραχθεί επιτέλους πολιτική όσο αναφορά στα θέματα ισότητας.

    Να σταματήσει να λέει όπως σε τόσα άλλα ζητήματα, αυτά τα οποία αντιγράφει από άλλους δήμους και τα οποία δυστυχώς, δεν υφίστανται στην πόλη μας με δικιά της ευθύνη.

Μαρία – Ελισάβετ Κουλουριώτη

Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»-Παναγιώτης Μανούρης.

Υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας εκλεγμένο μέλος από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας.