Νέα Ιωνία : Αρχιμανδρίτης, με επιστολή του, εκθέτει τη Δήμαρχο για όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο

0
528

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαίδου δεν βρήκε συμπαραστάτη στα λεγόμενα της, τον αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Κ. Μέντη. Η διαμάχη αφορούσε αγωγή του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου για την κυριότητα του οικοπέδου. 

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της ΛΑ.Σ. Θεόδωρου Χαμαλίδη. Ο Δήμαρχος απάντησε προς τους δημοτικούς συμβούλους “δεν ξέρω τίποτα, δεν ξέρω τι έχει συμβεί, θα ρωτήσω και θα σας πω”. Ο κ. Χαμαλίδης αντέδρασε έντονα λέγοντας της ότι λέει ψέματα.

Η Επιστολή του Αρχιμανδρίτη Θεόκλητου

Σε επιστολή του προϊστάμενου του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου, τονίζει ότι την έχει ενημερώσει για το θέμα από τις 12 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή 10 μήνες πριν, γεγονός που γεννά ερωτήματα για τη στάση της Δημάρχου που δηλώνει στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν ξέρει τίποτα.

Στην επιστολή αναφέρει “ Δυστυχώς ενώ σας ενημέρωσα σε όλα τα στάδια της υπόθεσης διαπίστωσα μετ΄ εκπλήξεως ότι κατά τη συνεδρίαση και σε ερώτηση του κυρίου Θεοδώρου Χαμαλίδη δηλώνετε αυτολεξεί ότι δεν έχετε ενημερωθεί για αυτό και δεν ξέρετε τι έχει γίνει”

Τα επίμαχα σημεία της επιστολής

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται να προστεθούν σε πλήθος άλλων περιστατικών που καταγγέλονται από την αντιπολίτευση της Νέας Ιωνίας για παραπλανητικές απαντήσεις ή μη απαντήσεις των μελών της δημοτικής αρχής στα επίσημα όργανα διοίκησης του Δήμου.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”, Χρήστος Κανλής ανέφερε πως ο αντιδήμαρχος οικονομικών έκανε ψευδή και παραπλανητική εισήγηση για την 6η αναμόρφωση του Προυπολογισμού και ζήτησε το βίντεο της συνεδρίασης για να το αποδείξει.

Παλαιότερα η δημοτική αρχή αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στον κ. Κανλή για αιτήσεις χρηματοδότησης ύστερα από επίσκεψη της κ. Θωμαίδου στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα, γεγονός που οδήγησε τον κ.Κανλή να αποχωρήσει από την Οικονομική Επιτροπή, διαμαρτυρόμενος.