Νέα Ιωνία : Εκπρόσωπος Εργαζομένων – Απαράδεκτος και αντιδημοκρατικός ο τρόπος λειτουργίας του Δ.Σ. του ΚΕΒΡΕΦΟ.

0
142


Προς την Πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για την απαράδεκτη Λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο.

——————————————–

Επί δύο χρόνια σχεδόν, από την αρχή της πανδημίας δηλαδή, τα διοικητικά συμβούλια του ΚΕΒΡΕΦΟ λειτουργούσαν με το απαράδεκτο καθεστώς των δια περιφοράς συνεδριάσεων. Επί δύο χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΒΡΕΦΟ στη θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων, επισήμαινα στην πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕΒΡΕΦΟ, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως, για το απαράδεκτο της κατάστασης αυτής και ζητούσα διοικητικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη . Δύο χρόνια μετά, τα διοικητικά συμβούλια γίνονται με τηλεδιάσκεψη, χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική μέριμνα για τον τρόπο και χρόνο διεξαγωγής τους. Τα δ.σ. γίνονται σε εργάσιμες ώρες ( στις 13:00 ή άλλη φορά στις 11:00), με αποτέλεσμα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων να μην έχω τη δυνατότητα να συμμετάσχω λόγω των εργασιακών μου καθηκόντων στην τάξη, που σαφώς προηγούνται!!!

Διαμαρτύρομαι εντόνως στην πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ ότι :

Πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις μέσα σε εργασιακό ωράριο, με αποτέλεσμα να με αποκλείει ουσιαστικά ως μέλος του δ.σ. στη θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων, από τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτά!!

Επιπλέον αναγκάζομαι να αναζητήσω ίδια μέσα ( ηλεκτρονική συσκευή και δεδομένα ίντερνετ) προκειμένου να ανταποκριθώ στις ανάγκες μιας τηλεδιάσκεψης.

Στο δ.σ.της Τετάρτης 2/3/2022 που κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσω στα γραφεία του ΚΕΒΡΕΦΟ για να συμμετάσχω στην τηλεδιάσκεψη, δεδομένου ότι τα μέσα που διέθετα δεν ήταν επαρκή για να συμμετάσχω από τον χώρο εργασίας μου, μέσα σε 10 λεπτά είχε ολοκληρωθεί και είχε λήξει το συμβούλιο ( χρόνος ρεκόρ για διεξαγωγή διοικητικού συμβουλιου), με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να τοποθετηθώ, αφού θεωρητικά ήμουν απούσα.

Απευθύνομαι σε όλα τα μέλη του διοικητικού του ΚΕΒΡΕΦΟ και ρωτώ: πόσο σοβαρή συζήτηση μπορεί να γίνει, για ένα νομικό πρόσωπο που απασχολεί σχεδόν 100 εργαζόμενους, μέσα σε 10 λεπτά;

Έχετε ΟΛΟΙ σας ευθύνη γι’αυτό που συμβαίνει!!

Γνωρίζετε εδώ και καιρό που είχα θέσει ζητήματα- ερωτήματα στην 1η τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιηθηκε στις 3/12/2021, ότι το ΚΕΒΡΕΦΟ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Είχατε δεσμευτεί όλοι οι τότε συμμετέχοντες και η πρόεδρος βέβαια, ότι θα γίνει τηλεδιάσκεψη για να ενημερωθείτε από τους εκπροσώπους εργαζομένων για τα προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα.

Τρεις μήνες αργότερα και δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια τέτοια τηλεδιάσκεψη. Είναι λογικό η δημοτική αρχή να θέλει να κουκουλώσει τα προβλήματα όπως και το κάνει, όμως το δ.σ. έχει την υποχρέωση να τα αναδείξει και δράσει προς εξεύρεση λύσεων. Αντ’αυτού, κάποιοι βιάζονται να τελειώνουν γρήγορα τα συμβούλια , γιατί ίσως δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν. Όποιος δεν διαθέτει χρόνο ή διάθεση να ασχοληθεί με το ΚΕΒΡΕΦΟ, να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση του σε κάποιον που τα διαθέτει.

Οι ελλείψεις προσωπικού, η άρνηση αποδοχής της αγωγής των εργαζομένων ΕΣΠΑ, οι ελλείψεις σε γάλα- γιαούρτι για τα παιδιά και παροχή γάλακτος στους εργαζόμενους, η ανεπαρκής χρηματοδότηση από τον δήμο που βάσει των ανατιμήσεων θα δημιουργήσει προβλήματα στην προμήθεια ειδών ( γραφική ύλη, εποπτικά μέσα και πιθανόν και άλλων βασικών ειδών ), είναι θέματα που επιβάλλεται να συζητηθούν και να λυθούν άμεσα!!!!


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ο τρόπος λειτουργίας του Δ.Σ. του ΚΕΒΡΕΦΟ.

Απαιτώ από την Πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει τα δέοντα και νόμιμα.

Να δώσει εγγράφως απάντηση ( δεν είναι το μοναδικό έγγραφο στο οποίο δεν έχει δοθεί απάντηση από την Πρόεδρο) στο έγγραφο που έχουμε καταθέσει οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών ( υπογράφουν 69 εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς) για τις ελλείψεις προσωπικού, στις 11/2/2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 715 και να σταματήσει επιτέλους να μεταθέτει τις δικές της ευθύνες στους διευθυντές της υπηρεσίας!!!

Νέα Ιωνία , 8 Μαρτίου 2022

Η εκπρόσωπος εργαζομένων στο δ.σ. του ΚΕΒΡΕΦΟ

Σταμάτη Δώρα