Νέα Ιωνία : Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον πόλεμο

0
18

ΚΟ Νέας Ιωνίας και Νέου Ηρακλείου του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, μετά από κάλεσμα των Κ.Ο. της Νέας Ιωνίας και Ν. Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και Βουλευτής Βορείου Τομέα, ο οποίος τόνισε ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ είναι σε διαρκή κινητοποίηση σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά ώστε να ενημερώσουν το λαό μας για τις εξελίξεις καθώς και τον καλούν να πει όχι στο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να απαιτήσει τώρα την απεμπλοκή της χώρας μας από τους Ιμπεριαλιστικούς Σχεδιασμούς και να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην χώρα μας, όπου λειτουργούν ως ορμητήρια πολέμου και που θέτουν τον λαό στο στόχαστρο της Ιμπεριαλιστικής Σύγκρουσης.

Τόνισε ότι στην Ουκρανία δύο μεγάλα Ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ από την μία και Ρωσία από την άλλη, διαγκωνίζονται για την κυριαρχία σε εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές και την ίδια στιγμή ο Ρωσικός και ο Ουκρανικός δολοφονείται και ξεριζώνεται, με καραβάνια εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων να προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης η οποία εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά της χώρα μας στην Ιμπεριαλιστική Σύγκρουση στέλνοντας πολεμικό υλικό και εξοπλισμό και από την άλλη τις πολύ μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα σήμερα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου έχει μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόδοση της ευθύνης μονομερώς στην Ρωσία ξεπλένει τον ρόλο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αλλά και την συμμετοχή της χώρας μας στους Ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς. Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που ως κυβέρνηση έχει γράψει την δική του ιστορία συμμετοχής στις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ κ.α) και στηρίζει την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Όλα τα αστικά κόμματα συγκλίνουν στην Εθνική συνεννόηση για την ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την αποστολή στρατιωτικού και άλλου υλικού στην Ουκρανία και στην διαμόρφωση μειωμένων απαιτήσεων του λαού μας μπροστά στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου» και συνέχισε λέγοντας πως «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ διαχρονικά έχουν συμφωνήσει και υπηρετήσει όλους τους πολεμικούς σχεδιασμού των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, συμμετέχουν στην κούρσα των Νατοϊκών εξοπλισμών και είναι συνυπεύθυνες για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία σήμερα, κάτι που θέτει αντικειμενικά τον λαό μας σε ρόλο θύτη-επιτιθέμενο αλλά και σε ρόλο θύματος σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «το δίλλημα για τους λαούς δεν είναι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ή Ρωσία αλλά η αυτοτελής εργατική-λαϊκή πάλη» και ότι «πρέπει οι λαοί να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στην σφαγή».

Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση ότι ο ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου με την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία θα φτάσει σε κάθε γειτονιά και θα μπει σε κάθε λαϊκό σπίτι.