Νέα Ιωνία : Δημιουργία Αλληλεγγύη – Η δημοτική αρχή διχάζει τους κατοίκους για την μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων – Απέχουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο

0
10

Η δημοτική παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

Η άρνηση του Προέδρου του Δ.Σ αλλά και  της Δημοτικής Αρχής  να φέρει προς συζήτηση το θέμα της ALTEC στο προηγούμενο  Δημοτικό Συμβούλιο, είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων από την 5η Συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου 2022.

Η Δήμαρχος νωρίτερα  είχε φέρει εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή με συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία και την πρόθεση της να μεταφέρει το αμαξοστάσιο του Δήμου στον χώρο της πρώην ALTEC,  πρόταση αδικαιολόγητη και πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας διαδικασιών.

Το ίδιο πρωί της 14ης Φεβρουαρίου ο κ. Χατζησαββίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, με το έγγραφό του προς την Διαπαραταξιακή Επιτροπή και την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος την οποία συνέταξε και υπέγραψε ο ίδιος , δείχνει ότι δεν γνωρίζει, στην καλύτερη περίπτωση τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Κάλεσε τον οποιονδήποτε , να προτείνει το οτιδήποτε, χωρίς  συγκεκριμένες προδιαγραφές, ανατρέποντας κάθε νόμιμη διαγωνιστική  διαδικασία και ανοίγοντας ένα άνευ προηγουμένου «αλισβερίσι». Ξεκίνησε έτσι  ένα κλασικό ανατολίτικο παζάρι, στο οποίο ο καθένας μπορεί να έρθει να προτείνει οτιδήποτε, χωρίς να ξέρει τι ζητάμε και με ποιες προδιαγραφές .

Σε αυτή την διαδικασία πλέον δεν μπορεί να συμμετέχει καμία Διαπαραταξιακή Επιτροπή, διότι δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση διαγωνιστική διαδικασία όπως προβλέπεται από τον Νόμο.

Είναι υποχρεωμένη η Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ζητούν όλες οι Παρατάξεις. Εκεί είναι φανερό ότι θα καταψηφίζαμε ως πλειοψηφία την πρόταση της Δημάρχου για τον χώρο της πρώην ALTEC.