Νέα Ιωνία : Ασυνήθιστη εξέλιξη είχε η συνάντηση της Δημάρχου με το Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών

0
64

Ειρωνείες, προκλητικό ύφος και εριστική διάθεση καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών, ότι επικράτησαν από τη πλευρά της Δημάρχου, στην μεταξύ τους συνάντηση για την ανάδειξη των προβλημάτων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης που ταλαιπωρούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00 

Επιτέλους, καταφέραμε να συναντηθούμε με τη δήμαρχο κα Θωμαϊδου και να συζητήσουμε (ή έτσι νομίζαμε…) για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς των παιδιών μας. Αφήνουμε στην άκρη το επιθετικό και προκλητικό ύφος, τις ειρωνείες και την εριστική διάθεση των λόγων της από την πρώτη στιγμή που μας είδε και μπαίνουμε στην ουσία. Τι ακούσαμε; 

Δήμαρχος: «Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν μια χαρά!» 

Γονείς: «Μα Λείπουν 6 παιδαγωγοί και άλλες 2 συμβάσεις παιδαγωγών λήγουν σύντομα».  

«Υπάρχει τμήμα που λόγω έλλειψης προσωπικού, για 15 μέρες, θα κλείνει νωρίτερα, χωρίς δυνατότητα τα παιδιά να κοιμούνται εκεί. Το ίδιο έχει συμβεί κι άλλες μέρες σε άλλα τμήματα». 

«Κάθε τρεις και λίγο, όσοι γονείς εργαζόμαστε δεν ξέρουμε πού να αφήσουμε τα παιδιά μας». 

«Η προβλεπόμενη αναλογία παιδιών και παιδαγωγών, τα προληπτικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό έχουν πάει περίπατο. Πόσα να προλάβουν και οι παιδαγωγοί που τρέχουν να καλύψουν τη δουλειά δύο και τριών ανθρώπων»; 

Δήμαρχος: «Εγώ κρατάω ότι οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν μια χαρά κι έχουμε κάνει ό,τι πρέπει! Έχετε άλλο πρόβλημα; Έτσι κι αλλιώς εγώ θα πω τα δικά μου κι εσείς τα δικά σας!» 

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα πιο ήπια στιγμιότυπα που ζήσαμε… 

Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία! 

Δεν ανεχόμαστε άλλο τόσο η δημοτική αρχή όσο και η διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον κι από εκεί στο Υπουργείο και την «κεντρική εξουσία» όπως μας είπαν… 
Ζητάμε τα πλέον λογικά και στοιχειώδη:

  • Μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδικών σταθμών! Άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της μη λειτουργίας όλων των τμημάτων για όλο το ωράριο! 
  • Σωστή διατροφή των παιδιών χωρίς ελλείψεις (γαλακτοκομικά δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα διατροφής από το φθινόπωρο)! 
  • Τήρηση των προληπτικών μέτρων ενάντια στην πανδημία (χωρίς να κοιμούνται μαζί παιδιά από διαφορετικά τμήματα ή οι γονείς να μπαίνουμε μέσα στα κτίρια για να παραδώσουμε στις παιδαγωγούς τα παιδιά μας). Να εξασφαλιστούν δωρεάν προληπτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, όπως και στα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα, με ευθύνη του Δήμου. 

Έχουμε δύναμη! Αρκεί να ακουστεί δυνατά η φωνή μας! Να μάθουν όλοι οι γονείς αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ποια είναι η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς. 

Καλούμε όλους τους γονείς 

την Πέμπτη 10 Μαρτίου το πρωί, 8:00-9:00π.μ. 

να γεμίσουμε τις αυλές των παιδικών σταθμών μαζί με τα παιδιά μας, τις παιδαγωγούς και όλο το προσωπικό! 

Να φτιάξουμε και να κρεμάσουμε στις εισόδους των σχολείων κολάζ και πανό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα οι εργαζόμενοι, τα παιδιά μας κι εμείς! 

Καλούμε επίσης κι άλλους συλλόγους γονέων ή φορείς της περιοχής μας, τοπικά κι άλλα Μέσα Ενημέρωσης να παραβρεθούν.  

Να είμαστε όλοι εκεί! Ο καθένας στο σχολείο του!