Νέα Ιωνία : Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση για τον Ιωνικό Σύνδεσμο

0
23

Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση

Αντιδημοκρατικές και εκδικητικές πρακτικές της πλειοψηφίας

κατά την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. στον Ιωνικό Σύνδεσμο

Ύστερα από όσα συνέβησαν κατά την πρώτη συνεδρίαση των νέων εκλεγμένων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιωνικού Συνδέσμου για τη συγκρότηση του προεδρείου, δε μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη τη στάση της πλειοψηφούσας παράταξης προς τα μέλη του συλλόγου μας αλλά και προς τον Ιωνιώτικο λαό.
Η Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση, έχοντας καταλάβει 4 από τις 11 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο, πρότεινε το προεδρείο να εκλεγεί με βάση την αντιπροσωπευτικότητα και την αναλογικότητα διεκδικώντας δύο θέσεις: του αντιπροέδρου (ή του γενικού γραμματέα) και του ειδικού γραμματέα, κατανοώντας σαφώς ότι η παράταξη με τις περισσότερες έδρες θα αναλάμβανε τη θέση του προέδρου, του αντιπροέδρου (ή του γενικού γραμματέα), του κοσμήτορα και του ταμία.
Η πλειοψηφούσα παράταξη δείχνοντας περισσή αντιδημοκρατική έπαρση και με το «έτσι θέλω», καθώς έχει το πλεονέκτημα των εδρών, άφησε εκτός προεδρείου την Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση, με τη δικαιολογία ότι κατά την προεκλογική περίοδο δημιουργήσαμε «άσχημο κλίμα» με την κριτική που ασκήσαμε για τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης. Δηλώθηκε ακόμα ότι δε μας εμπιστεύονται (!!!) για να ψηφίσουν υπέρ του αντιπροσωπευτικού – αναλογικού προεδρείου.

Γι΄ αυτό ως Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση απείχαμε από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου και έτσι η πλειοψηφούσα παράταξη μόνη της εξέλεξε τον εαυτό της. Σιδεροκέφαλοι…
Η πλειοψηφία με τη συγκεκριμένη μεθόδευση δε σεβάστηκε τα 224 μέλη του Ιωνικού Συνδέσμου που με τη ψήφο τους εμπιστεύτηκαν την εκπροσώπηση τους στην Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση.

Αλλά το χειρότερο είναι πως αποδεικνύει ότι όχι μόνο διακατέχεται από εκδικητικά σύνδρομα απέναντι στην οποιαδήποτε κριτική αλλά και ότι χωρίς ενδοιασμούς καταπατά ακόμη την πιο στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία με την οποία χρόνια ολόκληρα λειτουργούν σωματεία, πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του προεδρείου.
Φαίνεται πως, σύμφωνα με την πλειοψηφία, έπρεπε να μείνουμε σιωπηλοί για τις ευθύνες τους ως διοίκηση για τα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν κατά την προετοιμασία και την διεξαγωγή των εκλογών ώστε να μας εμπιστευτούν μία ή δύο θέσεις στο προεδρείο, να μας επιτρέπουν ακόμη και την ελεύθερη πρόσβαση στα γραφεία του Συνδέσμου καθώς όταν ζητήσαμε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου να μας δοθούν κλειδιά των γραφείων (όπως δικαιούμαστε) η απάντηση τους ήταν ότι αυτά μόνο το προεδρείο τα δικαιούται (!!!), δηλαδή μόνο η πλειοψηφούσα παράταξη (;;;).

Αν αυτό πιστεύει η πλειοψηφούσα παράταξη, τότε θα τη στενοχωρούμε καθημερινά.

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος δεν είναι σπίτι ούτε ιδιοκτησία κανενός.

Ανήκει σε όλα τα μέλη του και στον Ιωνιώτικο λαό.