Νέα Φιλαδέλφεια/Χαλκηδόνα : Βασιλόπουλος-Ανεμογιάννης – Αιτούνται να δίνονται στη δημοσιότητα οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

0
67

Νέα Φιλαδέλφεια/Χαλκηδόνα : Βασιλόπουλος-Ανεμογιάννης – Αιτούνται να δίνονται στη δημοσιότητα οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

ΑΙΤΗΣΗ

ΗΜ:11/01/2022

Προς: Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Πρόεδρο οικονομικής επιτροπής, τα μέλη της οικονομικής επιτροπής , μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά τις τελευταίες νομοθετικές αλλαγές, η Οικονομική Επιτροπή έχει καταστεί το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του Δήμου, αντικαθιστώντας το Δημοτικό συμβούλιο σε μία σειρά σοβαρών αποφάσεων οικονομικού χαρακτήρα. Σε αντίθεση με το Δημοτικό συμβούλιο, οι Οικονομικές επιτροπές δεν τυγχάνουν της δημοσιότητας που θα άρμοζε στο νέο τους ρόλο, αφού με τον τρόπο που οργανώνονται μέχρι στιγμής από τη δημοτική αρχή μόνο τα μέλη της μπορούν να την παρακολουθήσουν.

Με την παρούσα επιστολή αιτούμαστε όπως για τις μελλοντικές  συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής να αποστέλλεται σύνδεσμος (link) της τηλεδιάσκεψης προς όλα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, τον τοπικό τύπο και να αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου η πρόσκληση έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης όλοι οι πολίτες και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που δεν είναι μέλη της οικονομικής επιτροπής.

Με εκτίμηση,

Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής της Δύναμης πολιτών

Βασιλόπουλος Αριστείδης (επικεφαλής)

Ανεμογιάννης Γεώργιος (τακτικό μέλος)