Λίγη αστάθεια με διάσπαρτες μπόρες στα δυτικά ηπειρωτικά και σχεδόν αίθριος καιρός στα υπόλοιπα την Δευτέρα 09/05/2022

0
19

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές κατά τη διάρκεια του νέου 24ώρου στο μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά και οι νεφώσεις σχετικά περιορισμένες. Παρ’ όλα αυτά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρηθεί ανάπτυξη νεφώσεων σε αρκετές δυτικές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές, οπότε τις ίδιες ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελ/νησου (εδώ ίσως τα φαινόμενα είναι λίγο περισσότερα). Πιθανότητα για παροδική μπόρα ή και καταιγίδα υπάρχει επίσης και για τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα διατηρηθούν με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 4 με 6 Μποφόρ και στα βόρεια τμήματα του Πελάγους τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις έως 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και τοπικά στα δυτικά σε μέτρια επίπεδα. 

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας νεφώσεις παροδικά λίγο πιο πυκνές, με αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις εντάσεως 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει πέρι τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας