Νέα Φιλαδέλφεια : Ερωτήσεις για τη χρήση του Άλσους από τη Λαϊκή Συσπείρωση

0
34

Σε ερωτήσεις για τη χρήση του Άλσους της πόλης προχωρά η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Φ./Ν.Χ.

ΠΡΟΣ:

  • τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Μπίγαλη
  • τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Κουτσάκη
  • τη διεύθυνση πρασίνου

Το βράδυ της Πρωτομαγιάς προς την Δευτέρα 2/5, δεύτερη ημέρα από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και ενώ ήδη οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει ακαθάριστα από “καύσιμη ύλη” φυσικά τοπία στην Ελλάδα, μέσα στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, δίπλα στο εργοτάξιο των αναβαθμών και του πεζόδρομου υπό κατασκευή, πραγματοποιήθηκε ρέιβ πάρτι μέχρι το ξημέρωμα.
Υπάρχουν σχετικά άρθρα στον τύπο. Γίναμε δέκτες και σχετικών διαμαρτυριών από κάτοικους. Μάλιστα περίοικοι κατήγγειλαν ότι τα υλικά για το πάρτι μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητα που κινήθηκαν εντός του Άλσους.
Το περιστατικό με το ρέιβ πάρτι είναι ενδεικτικό του πως αντιμετωπίζεται από διάφορους το Άλσος στα πλαίσια της αγοραίας λογικής για τη διαχείριση και “αξιοποίησή” του, όπως έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας, της Κυβέρνησης, αλλά και με την ανοχή του Δασαρχείου. Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι άλλο θα δούμε μέσα στο Άλσος ή σε ότι απομείνει από αυτό.
Ρωτάμε:
1. αν είστε ενήμεροι για το γεγονός
2. ποιος έδωσε άδεια για τη μεταφορά και το στήσιμο των ηχοσυστημάτων, των φωτορυθμικών και των άλλων μηχανημάτων εντός του Άλσους

3. από που μπήκαν τα αυτοκίνητα στο Άλσος και με ποιανού άδεια

4. ποιος έδωσε άδεια για μεταμεσονύχτιο ωράριο μουσικής

5. τι μέτρα λήφθηκαν για την πυροπροστασία του Άλσους σε αντιπυρική περίοδο και την ασφάλεια των παρευρισκόμενων

6. ποιοι ήταν οι διοργανωτές

7. εάν δόθηκε έγκριση για την πραγματοποίησή του από το δασαρχείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου
Παρακαλώ όπως μας αποστείλετε τα έγγραφα (αιτήσεις, γνωμοδοτήσεις, εγκρίσεις και κάθε άλλο σχετικό με το περιστατικό έγγραφο) που αιτιολογούν ότι είχατε γνώση. Σε αντίθετη περίπτωση, ποιες ήταν οι ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών και των πολιτικών τους προϊσταμένων για την εξασφάλιση των προστασίας του Άλσους και της υγείας και ασφάλειας των παρευρισκόμενων, τι μέτρα λήφθηκαν και τι διαδικασίες κινήσατε κατά υπευθύνων;
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Δανάη Εύα Γκούμα

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας