Κόσμος : Η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία (Live : πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο)

0
131

Κόσμος : Η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 05.00 (ώρα Ελλάδος) ότι διέταξε εισβολή στην ανατολική Ουκρανία . «Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις τους πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας. Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την «αδικαιολόγητη επίθεση» της Ρωσίας. Ο πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ολόκληρη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ουκρανικής μεθοριακής φρουράς εξαπολύονται επιθέσεις σε μονάδες στα σύνορα και σημεία ελέγχου βρίσκονται σε εξέλιξη με τη χρήση πυροβολικού, βαρέως εξοπλισμού και με ελαφρά όπλα. Παράλληλα η Ουκρανία αντιμετωπίζει αδιάκοπα κυβερνοεπιθέσεις.

Ουκρανικός στρατός: Περίπου 50 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί – Έξι ρωσικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην ανατολική Ουκρανία

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι στο πλαίσιο των μαχών που βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου 50 Ρώσοι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και έξι ρωσικά αεροσκάφη έχουν καταρριφθεί στην ανατολική Ουκρανία.  10:49

Οι αυτονομιστές αντάρτες ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν δύο πόλεις στο Λουγκάνσκ 

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλάβει τις πόλεις Σχάστια και Στανίτσια Λουχάσνκα στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο RIA. 

Δείτε ζωντανή εικόνα από την πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο: