Πεντέλη : Καταγγελία της “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” για παράνομη επέκταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε βάρος αναδασωτέας έκτασης.

0
7

Η δημοτική παράταξη “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Πεντέλης για παράνομη επέκταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε βάρος αναδασωτέας έκτασης.

Η ανακοίνωση:


Δελτίο Τύπου 17/12/2022

ΣΜΑ – Αφέλεια, αμέλεια ή σκοπιμότητα; 

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Πεντέλης για παράνομη επέκταση εμβαδού 5,0 στρ. του προσωρινά αδειοδοτημένου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Μελισσίων σε βάρος αναδασωτέας έκτασης, παραρεμάτιας προστατευόμενης ζώνης και επικάλυψη τμήματος προστατευόμενου ρέματος.

Ο ρόλος της δημοτικής αρχής δεν είναι να διενεργεί παράνομες πράξεις, ούτε να τις υποθάλπει, ούτε να τις ανέχεται παρακολουθώντας αμέτοχη τα τεκταινόμενα, ακόμη κι αν τη βολεύει γιατί έτσι εξυπηρετείται η στόχευσή της.

Ο νόμος Χατζηδάκη, παρακάμπτοντας κάθε νομική διάταξη για την προστασία της παραρεμάτιας περιοχής και  αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον, έδωσε μία έγκριση προσωρινής λειτουργίας για το ΣΜΑ στο κοιμητήριο Μελισσίων για 3 χρόνια.

Η συζήτηση για τον αναγκαίο σε μία πόλη σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα, σε συζήτηση με άλλους όμορους Δήμους και οπωσδήποτε κατόπιν σχετικής μελέτης, ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι περιβαλλοντικοί όσο και οι οικονομικοί όροι αποτελεσματικής λειτουργίας του. Μέχρι τότε όμως καμία αυθαιρεσία δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει άμεσα σαφή θέση για το θέμα και να λάβει αποφάσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας του χώρου και αναζήτησης ευθυνών. 

Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ