Νέα Ιωνία : Ο Χρήστος Κανλής για την παραίτηση του Βασίλη Καλογερόπουλου και τα μεγάλα προβλήματα της Νέας Ιωνίας

0
210

Ο επικεφαλής της  παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ Για Τη Νέα Ιωνία” μιλώντας για τον απερχόμενο δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Καλογερόπουλο  αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Νέας Ιωνίας με τη διοίκηση της κ. Θωμαίδου.

Τον κ. Καλογερόπουλο αντικαθιστά ο κ. Σπύρος Αμανατίδης, έμπειρος αυτοδιοικητικός και παλαιός πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας (ΟΠΑΝ).

Η επιστολή του κ. Κανλή :


 

Ο Βασίλης Καλογερόπουλος είναι από τους παλαιότερους δημοτικούς συμβούλους με μακρόχρονη, ουσιαστική και μεγάλη προσφορά στην πορεία ανάπτυξης της πόλης μας.

Ένας σημαντικός επιστήμονας, νομικός, που κόσμισε τα δημοτικά συμβούλια και τις δημοτικές διοικήσεις από θέσεις ευθύνης με χαρακτηριστικά το ήθος την ακεραιότητα, τη συνέπεια και την αγάπη για την πόλη μας.

Όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα τον χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο και τον έχουν κάνει να είναι αγαπητός με αναγνωρίσιμο έργο, σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Ο Βασίλης Καλογερόπουλος, έχοντας αυτή την μεγάλη δημοκρατική πορεία και προσφορά, παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος, προβάλλοντας με τον ύστατο τρόπο, της παραίτησης του, τα σημερινά πολιτικά, διαχειριστικά και ουσιαστικά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει τη Νέα Ιωνία η Δημοτική Αρχή της κ. Θωμαίδου.

Αδιέξοδα τα οποία αφορούν συνολικά τη διαχείριση της πόλης :

–Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποδυναμωθεί ενώ σε κάθε διαδικασία φανερώνεται το μέγεθος της έλλειψης δυνατοτήτων της δημοτικής αρχής.

–Δημοτικές δομές, εθελοντικές και μη έχουν αποσυντεθεί ή υπολειτουργούν (φιλαρμονική του Δήμου, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κινηματογραφικές Ομάδες, Βραδιές Κινηματογράφου στο Άλσος Παλαιολόγου, Δημοτική Κατασκήνωση).

–Βασιλεύουν οι αναθέσεις σε ιδιώτες όπου η νέα μέθοδος έχει αντικαταστήσει τους διαγωνισμούς.

–Προτάθηκε από τη δημοτική αρχή (και την υπερασπίστηκε μέχρι τέλους) η μεταφορά του στόλου των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη, σε τιμή τριπλάσια από ότι σε άλλες λύσεις (!!!)

–Καθιερώθηκαν υβριστικές και προσβλητικές ανακοινώσεις σε βάρος δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης

–“Πάγωσαν” τα μεγάλα έργα, σημεία αναφοράς για τη Νέα Ιωνία, με τη δημοτική αρχή να έχει ενεργό ρόλο (υπόγειος χώρος στάθμευσης στο ΟΤ 150, πεζογέφυρα στην Αλ. Παναγούλη)

–Η ανακύκλωση στη Νέα Ιωνια, πλέον, υπολειτουργεί με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Η δημοτική αρχή της κ. Θωμαίδου λειτουργεί με χρωματισμούς πόλωσης επιλέγοντας να αγκαλιάσει συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, υιοθετώντας σε απόλυτο βαθμό επιλογές Κυβέρνησης και Περιφέρειας, ταυτιζόμενη απόλυτα μαζί τους και χωρίς δυναμική διεκδίκησης από αυτούς.

Η Νέα Ιωνία έχει ανάγκη, άμεσα, από προοδευτικές κατευθύνσεις με πυρήνα τα κοινωνικά προβλήματα που αφήνει η μνημονιακή περίοδος και η πανδημία.

Απαιτούνται, σύγχρονες παρεμβάσεις για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, τα σχολικά κτίρια, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την διαχείριση των δημόσιων χώρων.

Είναι βασικό σε αυτές τις κατευθύνσεις να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών και να ενισχυθεί η λειτουργία των Δήμων με μόνιμες προσλήψεις, χτίζοντας έναν ισχυρό, κρατικό-δημοτικό μηχανισμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της Νέας Ιωνίας.

Ο Βασίλης Καλογερόπουλος ήταν και είναι στρατευμένος σε αυτές τις προοδευτικές κατευθύνσεις. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει προσφέρει στην Νέα Ιωνία αλλά και για όλα όσα θα προσφέρει στο μέλλον μέσα από τις αρχές και τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει η παράταξη μας.

Επίσης, εύχομαι δύναμη και καλή θητεία στο νέο αλλά έμπειρο δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Αμανατίδη που διαδέχεται τον Βασίλη.

Χρήστος Κανλής

Επικεφαλής δημοτικής ομάδας “ΕΝΟΤΗΤΑ Για Τη Νέα Ιωνία”


 

Η κ. Δέσποινα Θωμαίδου, σε εκδήλωση πριν λίγες ημέρες, με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη


 

Θυμίζουμε την επιστολή παραίτησης του κ. Βασίλη Καλογερόπουλου με έντονα τα στοιχεία κριτικής στην κ. Θωμαίδου.

 


 

 Κυρία Δήμαρχε

 

            Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Νέας Ιωνίας , εκλεγμένου με την Δημοτική παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, και παρακαλώ να την δεχθείτε και να προχωρήσετε στην αντικατάστασή µου, σύμφωνα µε όσα ορίζει ο νόμος.

Είναι γνωστό ότι , μαζί με την κ. Όλγα Κατημερτζή ,είμαστε οι πιο παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι.

          Από το 1978 μέχρι σήμερα είχα την τιμή να υπηρετήσω τον Ιωνιώτικο λαό από διάφορες θέσεις ευθύνης και συγκεκριμένα , του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού , του Προέδρου του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ για δύο (2) δημοτικές θητείες και του Αντιδημάρχου Οικονομικών.

          Κάνοντας μια χρονική αναδρομή και συγκρίνοντας την σημερινή Δημοτική Αρχή  με τις προηγούμενες μεταδικτατορικά εκλεγμένες δημοτικές αρχές με δημάρχους τον αείμνηστο Γιάννη Δομνάκη, τον Ηρακλή Γκότση , τον Πέτρο Μπουρδούκο, τον αείμνηστο Γ. Περτσεμλίδη και τον Γιάννη Χαραλάμπους , διαπιστώνω ότι η δική σας δημοτική αρχή με επικεφαλής εσάς , ως Δήμαρχο , έχει ρίξει  σε ένα τέλμα την Νέα Ιωνία και θα αναγορευθείτε στο μέλλον ,ως η χειρότερη μεταδικτατορικά δημοτική αρχή με αποκλειστικά δική σας προσωπική ευθύνη.   

Θα σας πρότεινα και μόνο ενδεικτικά :

1.- Να παύσετε τις  αναίτιες , αήθεις και εν πολλοίς συκοφαντικές δυσφημήσεις κατά προσώπων και κατά όλων ,ανεξαιρέτως , των Δημοτικών Παρατάξεων 

2.- Να επιδιώξετε και να πετύχετε την συνεργασία με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις , ώστε να λυθούν από κοινού όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και οι Δημότες. Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

3,- Να απαλλαγείτε από το Σύνδρομο της Ύβρεως και να παύσετε  να θεωρείτε την Νέα Ιωνία ένα πεδίο στο οποίο ασκείτε εξουσία και επιζητάτε την δόξα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αδυνατείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα κατά τρόπο ρεαλιστικό και μη αυτοαναφορικό.

4.-  Να συνεχίσετε την ολοκλήρωση των έργων υποδομής που παραλάβατε από την προηγούμενη δημοτική αρχή , χωρίς παρασπονδίες και αναθεωρήσεις.

 

Τέλος , ευχαριστώ τους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία αλλά και τη δημιουργική αντιπαράθεση που είχαμε κάποιες φορές.

 

Θα συνεχίσω να είμαι παρών ως ενεργός πολίτης μέσα από την Δημοτική Παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. 

Κυρία Δήμαρχε σας ευχαριστώ και «οψόμεθα εις Φιλίππους».                                                                          

  Νέα Ιωνία 14-06-2022

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ


 

Ο Βασίλης Καλογερόπουλος στην τελετή ορκωμοσίας

Ο Σπύρος Αμανατίδης

Ο Χρήστος Κανλής