Νέα Φιλαδέλφεια/Χαλκηδόνα : Αντιδρούν η “Δύναμη πολιτών”και ο Άρης Βασιλόπουλος στην παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου

0
180

Καμιά παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου


Ανάδειξη και συντήρηση της νησίδας πρασίνου στο Κάτω Κουκλάκι


Σαν «βόμβα» έπεσε η είδηση της παραχώρησης μισού στρέμματος κοινόχρηστου χώρου της ζώνης πρασίνου στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, στους κατοίκους του Κάτω Κουκλακίου της Νέας Χαλκηδόνας. Οι κάτοικοι, στο όνομα των οποίων η δημοτική αρχή αποφάσισε να παραχωρήσει το χώρο στη Μητρόπολη για να εγκαταστήσει προκατασκευασμένο ναό, είναι ανάστατοι. Ουδέποτε ενημερώθηκαν, ουδέποτε έθεσαν αίτημα για την ίδρυση ναού στην περιοχή. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Για χρόνια οι κάτοικοι θεωρούσαν ως ενορία τους τη Ζωοδόχο Πηγή, η οποία βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από το σημείο. Σε αποστάσεις 200-500 μέτρων υπάρχουν άλλοι δυο ναοί, όπου οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Γι αυτό και ουδέποτε έθεσαν αίτημα προς τη δημοτική αρχή, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο κ. Βούρος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Απριλίου, για την ίδρυση νέου ναού στην περιοχή.


Άλλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κάτω Κουκλακίου και έχουν σχέση με την χωροταξική απομάκρυνση της περιοχής από το κέντρο των δημοτικών υπηρεσιών και την ελλιπή εξυπηρέτηση της περιοχής σε ζητήματα καθαριότητας, συντήρησης του πρασίνου και αντιμετώπισης της καθημερινότητας.
Τα προβλήματα αυτά διαπίστωσε για άλλη μια φορά αντιπροσωπεία της Δύναμης Πολιτών, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, η οποία επισκέφτηκε την περιοχή την Κυριακή 10/4 και συζήτησε με εκπροσώπους των κατοίκων.


Οι κάτοικοι του Κάτω Κουκλακίου, είτε είναι δημότες της Νέας Χαλκηδόνας, είτε είναι δημότες των Αγίων Αναργύρων, δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή κοινόχρηστου χώρου για οποιαδήποτε εγκατάσταση. Αντίθετα είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τον πνεύμονα πρασίνου που αποτελεί το όριο των δυο δήμων και να τον αναδείξουν, όπως το κάνουν χρόνια τώρα με προσωπική εργασία.


Η δημοτική αρχή Βούρου οφείλει να δώσει απαντήσεις σε υπαρκτά ερωτήματα:


– Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για το θέμα της παραχώρησης του χώρου;
– Γιατί δεν δόθηκε απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε στο Δ.Σ. αν είναι νόμιμη η παραχώρηση του χώρου και η εγκατάσταση εκεί έστω και προκατασκευασμένου ναού;
– Πώς είναι δυνατόν ένας χώρος που επί δεκαετίες είναι χώρος πρασίνου και πολεοδομικά δεν είναι οικοδομήσιμος να υποδεχτεί κτίσμα;
Υπάρχουν όμως και άλλα κρίσιμα ερωτήματα, που αποδεικνύουν ότι το δήθεν ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την «αναβάθμιση» της περιοχής είναι υποκριτικό:
– Γιατί παραμένει κλειστή η παιδική χαρά της περιοχής, την οποία ανακαίνισε εκ βάθρων και παρέδωσε πιστοποιημένη η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών ;
– Γιατί μένει αναξιοποίητο το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, το οποίο κατασκεύασε η δημοτική μας αρχή;
– Ποια είναι τα σχέδια αναβάθμισης αυτής της κοινόχρηστης ζώνης και πότε σκέφτεται να τα παρουσιάσει η δημοτική αρχή στους κατοίκους;


Ως Δύναμη Πολιτών δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τετελεσμένα και αυτό κάναμε γνωστό στους εκπροσώπους των κατοίκων με τους οποίους συναντηθήκαμε. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ανατραπεί η έωλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Δηλώνουμε τη στήριξή μας σε όποιες κινήσεις αποφασίσουν οι κάτοικοι και καλούμε όλους τους δημότες να μην επιτρέψουν να εκχωρηθεί ούτε μέτρο κοινόχρηστου χώρου.