Η εκτίμηση του καιρού έως την Κυριακή 17/04/2022

0
30

Βρισκόμαστε πλέον στο β’ δεκαήμερο του Απριλίου και είναι γεγονός ότι ο καιρός των τελευταίων ημερών έχει προσαρμοστεί σχεδόν απόλυτα με την περίοδο που διανύουμε ιδίως όσον αφορά τη διακύμανση της θερμοκρασίας, ενώ και από άποψη καιρικών φαινομένων τα πράγματα κύλησαν ως επί το πλείστον ομαλά, εξαιρουμένης μόνον της πρόσκαιρης αλλαγής που σημειώθηκε μεσοβδόμαδα. Κύριο χαρακτηριστικό της εβδομάδας που μας πέρασε ήταν η έντονη εμφάνιση της αφρικανικής σκόνης στον ουρανό η οποία εν τέλει εκτοπίστηκε και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να μας απασχολήσει σχεδόν για όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας. Όπως όμως έγκαιρα σας ενημερώσαμε και μέσα από την τελευταία μας πρόγνωση, τις τελευταίες ώρες παρουσιάστηκε μία μεταβολή του καιρού εξαιτίας της διέλευσης ενός ψυχρού μετώπου, αποτέλεσμα του οποίου είναι η εκδήλωση βροχοπτώσεων και καταιγίδων κατά τόπους ισχυρών ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια, αλλά και κάποιες χιονοπτώσεις στις ορεινές βορειοδυτικές – βόρειες περιοχές.

Πρόκειται ωστόσο για μία εξέλιξη η οποία δεν αναμένεται να έχει διάρκεια και έτσι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιστρέψουμε στις ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες σε όλη την χώρα. Ήδη την Δευτέρα 11/04/2022, το μέτωπο θα έχει κινηθεί αρκετά ανατολικότερα και ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παραμείνουν κάποια φαινόμενα τα οποία και εκεί προοδευτικά θα σταματήσουν. Αξίζει ωστόσο να επισημάνουμε ότι η Δευτέρα θα είναι μια αρκετά ψυχρή έως και κρύα ημέρα ιδιαίτερα για τα κεντρικά και τα βόρεια, με τις ελάχιστες τιμές στα βόρεια ορεινά – ημιορεινά να πλησιάζουν ή και να πέφτουν κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και τις μέγιστες στα ηπειρωτικά να μην ξεπερνούν τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Από κει και ύστερα η θερμοκρασία θα σημειώνει ανά ημέρα προοδευτική άνοδο καθώς θα φτάσουμε και πάλι σε επίπεδα άνω των 20 βαθμών Κελσίου έως την Πέμπτη ενώ και οι καιρικές συνθήκες θα είναι σε γενικές γραμμές καλές με πλήρη απουσία φαινομένων, παρ’ όλα αυτά θα μας απασχολήσει μια συννεφιά σε μόνιμη σχεδόν βάση η οποία θα αφορά κυρίως περιοχές της δυτικής Ελλάδας τουλάχιστον όσον αφορά το τριήμερο Τρίτης – Πέμπτης (12-13-14/04/2022).

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε ότι την Παρασκευή 15/04/2022 ο καιρός θα είναι αρκετά περισσότερο νεφελώδης σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ μέσα στο Σ/Κ διαφαίνεται κάποια αλλαγή με κάποιες βροχές και με μια πτώση της θερμοκρασίας, εξέλιξη για την οποία θα έχουμε περισσότερα στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

Συνοψίζοντας λοιπόν η νέα εβδομάδα:

1) Θα κυλήσει αρκετά ομαλά με ήπιες καιρικές συνθήκες για το μεγαλύτερο διάστημα αυτής.

2) Η θερμοκρασία μετά την πρόσκαιρη αισθητή πτώση της Δευτέρας 11/04/2022, θα επανέλθει προοδευτικά σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

3) Διαμορφώνεται μια τάση αλλαγής του καιρού προς τα τέλη αυτής, χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για την ώρα την έκβαση αυτής.

4) Δεν αναμένεται συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης σχεδόν για όλο το διάστημα του 7ημέρου.

5) Εξαιρουμένης της Δευτέρας όπου οι βοριάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο θα είναι αρκετά έως πολύ ισχυροί, τις υπόλοιπες ημέρες δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, για οτιδήποτε νεότερο προκύψει θα σας ενημερώσουμε άμεσα με νεότερο άρθρο. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε για τον καιρό της χώρας μας μέσα από τις αναλυτικές μας προγνώσεις και μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε στη σελίδα μας στο Facebook για να μην χάνετε κανένα νέο. Καλή και δημιουργική εβδομάδα σε όλες και σε όλους.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας