Νέα Ιωνία : Η Ενότητα έκοψε την πίτα της βάζοντας στόχους για το Δήμο και τιμώντας τον Ηρακλή Γκότση

0
25

Η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ για τη Νέα Ιωνία»” πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΑΣΤΕΡΑΣ”.

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου, σύσσωμη η δημοτική παράταξη και ο επικεφαλής της κ. Χρήστος Κανλής, τίμησαν τον πρώην Δήμαρχο κ. Ηρακλή Γκότση για την προσφορά του στην πόλη, την αυτοδιοίκηση και την παράταξη.

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ηρακλής Γκότσης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και φίλους της Παράταξης. Μεταξύ δε άλλων, τόνισε ότι με τη παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν τηρούνται οι δημοκρατικές αρχές και διαδικασίες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του ρόλου της Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Χρήστος Κανλής κόβοντας το καθιερωμένο κομμάτι της πίτας, παρουσίασε τους τέσσερεις βασικούς άξονες που θα κινηθεί η Παράταξη για την τετραετία 2023-2027:

  1. Καθημερινότητα – Ανακύκλωση – Ανασυγκρότηση Δημοτικών Δομών.

Θα δοθεί έμφαση στην ορθή λειτουργία όλων των δημοτικών δομών και στο μεγάλο ζήτημα της ανακύκλωσης και της καθαριότητας, τα οποία θα προσφέρουν σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στους δήμους.

  1. Μεγάλα Τεχνικά Έργα

Τα μεγάλα τεχνικά έργα που πάγωσαν και με ευθύνη της δημοτικής αρχής, θα είναι σε πρώτο πλάνο.

Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στο ΟΤ 150, η πεζογέφυρα της Αλ. Παναγούλη και τα αντιπλημμυρικά του Περισσού, χαρακτηρίζονται ως έργα μείζονος σημασίας για την πόλη. Επίσης, στόχοι μπήκαν για τη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ και δημοτικού κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο, εφόσον προηγηθεί η απομάκρυνση των απορριματοφόρων και των τεχνικών υπηρεσιών από τον χώρο του Σταδίου.

  1. Πολιτισμός – Αθλητισμός

Ο κ. Κανλής πρόταξε πως η Νέα Ιωνία θα πρέπει να είναι πρωτοπόρα στο κομμάτι του πολιτισμού και θα πρέπει να αγκαλιάσει και τα σύγχρονα ρεύματα, ώστε ν΄αποτελέσει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα.

  1. Δημοκρατία – Διαφάνεια – Συμμετοχή

Η ουσιαστική επαναφορά της απλής αναλογικής και η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για τα μεγάλα θέματα της πόλης, θα μπουν σε προτεραιότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: κ. Πάνος Σκουρλέτης, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κ. Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Παναγιώτης Μανούρης με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιλτιάδη Καναβό, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, ο επικεφαλής της νεοσύστατης παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”» κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος» – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης κ. Ξάνθος Μαϊντάς, εκπρόσωποι όλων των Πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων της Νέας Ιωνίας, η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας κ. Βέτα Γεωργιάδου.

Για φέτος, ως εκπρόσωποι των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, τα κομμάτια έκοψαν οι: κ. Άγγελος Μελεμενής, Πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων και ο κ.Γιάννης Κανάκης, Πρόεδρος του Α.Σ. «Ίωνες» στο βόλεϊ.

Επίσης παραβρέθηκαν οι: κ. Αννέτα Καββαδία, κ. Πάνος Λάμπρου (μέλη Π.Γ. και Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.), κ. Δημήτρης Σακελάρης, κ. Φρόσω Σταυράκη και ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης (μέλη Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.), όπως και οι κ. Λεωνίδας Καρίγιανης, κ. Πέτρος Κούκουζας από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νέας Ιωνίας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λίλιαν Αθυμαρίτου.

 Την εκδήλωση πλαισίωσε η Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου της Νέας Ιωνίας.

Τραγούδησαν οι: κ. Δημήτρης Γαλίτης και κ. Αγάπη Παπαμήτσου ενώ διεύθυνε ο κ. Αλέξανδρος Στουπάκης.