Γιώργος Παπανδρέου : Οδηγεί τις εξελίξεις προς τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

0
28

Ηγετικό ρόλο που θα θα οδηγήσει τις εξελίξεις με τους υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝΑΛ, έχει αναλάβει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το γραφείο τύπου του κ.Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι είναι αναγκαία η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης»

Η κίνηση αυτή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σαν ενωτική και ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να εγγυηθεί την ομαλή πορεία του κόμματος προς τις εκλογές. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος που είναι το σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εμφανίζεται να δήλωσε τα εξής «Όπως η πρόεδρος δήλωσε ότι εγγυάται ενότητα και θα διασφαλίσει τις διαδικασίες, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι πρώην πρόεδροι της παράταξης». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κ. Παπανδρέου

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».