Έντονο κρύο τις νυχτερινές και πρωινές ώρες και γενικά αίθριος ο καιρός την Παρασκευή 24/12/2021

0
28

Με αρκετά έως πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Παρασκευής για το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα. Εξαίρεση θα αποτελέσει το βορειοδυτικό τμήμα της Επικράτειας και πιο συγκεκριμένα το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και η δυτική Θεσσαλία όπου αναμένονται νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, ενώ δεν αποκλείεται πολύ πρόσκαιρα να ψιχαλίσει σε πολύ τοπικό επίπεδο. Πρόσκαιρα πυκνότερες νεφώσεις αναμένεται να έχουμε επίσης και στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με την μέγιστη ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα αρχίσει σταδιακά να κυριαρχεί ο Νοτιάς ο οποίος τοπικά στα νότια τμήματα του Πελάγους θα εμφανίζεται ενισχυμένος φτάνοντας τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μερική άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από -2 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, στις παράκτιες προς τον Κορινθιακό όμως περιοχές η ένταση θα είναι μεγαλύτερη και θα φτάνει τα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως το πρωί και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας