“ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένταση στις απαντήσεις των ερωτήσεων της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

0
84

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


Επισκόπηση της 22ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας με βίντεο από τη διαδικασία των ερωτήσεων και των απαντήσεων.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η παράταξη μας “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” κατέθεσε στο Δ.Σ. της Νέας Ιωνίας τις παρακάτω  ερωτήσεις.

Ακολουθούν τα video με τις ερωτήσεις από τους Χρήστο Κανλή, Όλγα Ακιανίδου, Σπύρο Βανδώρο και οι  απαντήσεις της δημοτικής αρχής:

Το video με τις ερωτήσεις από τον Χρήστο Κανλή:
https://drive.google.com/file/d/1R0ukkCvUQSVxqlRktsZylImWqh-DA0_v/view?usp=sharing
Το video με τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής – προκλήθηκε ένταση –
https://drive.google.com/file/d/1R-aw7Hvp3Pc_EyMB9JknHE3Xqe_Ys5Lr/view?usp=sharing
Το video με τις ερωτήσεις από την Όλγα Ακιανίδου:
https://drive.google.com/file/d/1QuIx5AaOFgZEwJlZ_VDUU7Z_AgkIh9vX/view?usp=sharing
Το video με τις ερωτήσεις από τον Σπύρο Βανδώρο:
https://drive.google.com/file/d/1Qrq3NuA05f93gl76e5C4azXS1B0geCE7/view?usp=sharing
  1. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρατηρούνται ελλείψεις στο κομμάτι του καθαρισμού των σχολικών μονάδων. Οι προσλήψεις των 44 σχολικών καθαριστών δεν επαρκούν και σε πολλά σχολεία απαιτείται βοήθεια από νέο προσωπικό. Ποιος είναι ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση να λύσει το πρόβλημα που παρατηρείται;

Τονίζεται πως η ασφαλής λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών αλλά και η έγκαιρη αποκομιδή ειδικά σε περίοδο πανδημίας οφείλει να είναι απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε δήμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η αντιδήμαρχος κ. Αλατσίδου απάντησε πως τα προβλήματα στα σχολεία είναι ελάχιστα και τα περισσότερα σχολεία λειτουργούν χωρίς προβληματα στον καθαρισμό τους.

  1. Ο.Τ. 150

Ζητήσαμε από τη κ. Δήμαρχο, ενημέρωση για την παύση των εργασιών του Ο.Τ. 150 που αφορά υπόγειο parking που θα συνοδεύεται από χώρο πρασίνου. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης των εργασιών και με ποιες παραμέτρους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

 Η κ. Δήμαρχος απάντησε ότι η Περιφέρεια Αττικής προχωράει σε νέες μελέτες για το Ο.Τ. 150.

  1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ Σ.Φ.Η.Ο.

Τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου υπήρχε σε εξέλιξη προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών Συμβούλου για την εκπόνηση σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο) του Δήμου Νέας Ιωνίας, συνολικού προϋπολογισμού σύμβασης 59.520,00 €. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, διαγωνισμός μέσα στον Αύγουστο, με όλα τα τεχνικά γραφεία κλειστά. Ήμουν περίεργος να δω πόσοι δήλωσαν συμμετοχή και .. τελικά φαίνεται να έχει κατατεθεί μια μόνο προσφορά. 

Οι πρακτικές αυτές είναι συμβατές με την μεθοδολογία Θωμαίδου-Χατζησαββίδη.

Θα ήθελα εξηγήσεις γιατί επιλέχτηκε ο “νεκρός” χρόνος του Αυγούστου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Ο κ. Χατζησαββίδης απάντησε πως τυπικά τον Αύγουστος οι υπηρεσίες λειτουργούν και όλα έγιναν με σωστό και τυπικό τρόπο.

Έκανα παρέμβαση και τον ρώτησα αν τον επισκέφθηκε ιδιώτης μηχανικός κατηγορώντας τον για “προβληματικό” διαγωνισμό. Υπήρξε ένταση και ο κ.Χατζησαββίδης απέφυγε να απαντήσει. Μετά από πολύ πίεση παραδέχτηκε το συμβάν. Δείτε το βίντεο με την απάντηση.

  1. Μέσα Ατομικής Προστασίας

Στις 13/11/2020 στο 4ο θέμα της 28ης συνεδρίασης συζητήθηκε στο ΔΣ η αποτίμηση ορισμένων Μ.Α.Π. σε χρήμα. Η υπόθεση είναι γνωστή. Όλες οι παρατάξεις είχαν λάβει ξεκάθαρες θέσεις και τελικά επικράτησαν οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής. 

Αυτό που είχε τονιστεί από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και από τον Πρόεδρο των εργαζομένων ήταν η ΑΠΑΙΤΗΣΗ να ολοκληρωθούν τάχιστα οι απαραίτητες διαδικασίες από τη δημοτική αρχή ώστε το έτος 2021 να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο διαγωνισμός προμήθειας Μ.Α.Π. και να συνοδευτεί από έγκαιρη παράδοση τους που θα οδηγεί στην ασφαλή καθημερινή εργασία των εργαζομένων. 

Βρισκόμαστε σχεδόν ένα χρόνο μετά και η δημοτική αρχή εμφανίζεται με τελείως διαφορετικές προτεραιότητες.

Ο κ.Χατζησαββίδης φρόντισε να προχωρήσει γρήγορα τις απευθείας αναθέσεις για την κατασκήνωση που δεν λειτούργησε, σε υποψήφιο του ψηφοδελτίου του όπως επίσης να φέρει και σαν έκτακτη την τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος με διαδικασία παρωδίας.

Υπέγραψε, προσωπικά και προχώρησε μέσα σε τρεις ημέρες τις προσωπικές προσλήψεις της Δημάρχου που περιλαμβάνουν συγγενείς και φίλους της δημοτικής αρχής.

Η δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών που δεν δέχονται κανέναν έλεγχο από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, βιάστηκαν να φέρουν με τον χαρακτηρισμού του έκτακτου την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για τις καμένες λάμπες στο στάδιο που έχουν κάνει από τον Μαίο με το υπέρογκο ποσό των 60.000€ και με αμφιλεγόμενες αιτιολογήσεις και διευκρινίσεις.

Για την ασφάλεια των εργαζομένων όμως καμία πίεση και καμιά παρέμβαση. 

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της προμήθειας των Μ.Α.Π. και πότε αυτά θα παραδοθούν στους εργαζόμενους;

Η δημοτική αρχή έχει ακέραια την τεράστια ευθύνη για την καθυστέρηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Ο κ. Χατζησαββίδης απάντησε πως θα φέρει το θέμα των Μ.Α.Π. σε έκτακτη οικονομική επιτροπή την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα. (με πολλούς μήνες καθυστέρηση και πάλι με έκτακτες διαδικασίες)

  1. ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Επαναφέρω τη σημαντική υπόθεση του εργολάβου που εμφανίζεται να ζητάει χρήματα από το Δήμο Νέας Ιωνίας για τα έργα αγνώστου πατρότητας που έγιναν στο Δημαρχείο. Η υπόθεση αυτή έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της λειτουργίας του Δήμου και κατά συνέπεια της δημοτικής αρχής. Το ΔΗμοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι ανήμερο και ωτάμε τη δημοτική αρχή Θωμαίδου-Χατησαββίδη αν υπάρχουν νεότερες νομικές εξελίξεις στην υπόθεση αυτή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Ο κ. Χατζησαββίδης για μία φορά ακόμη πήρε τον λόγο και αρνήθηκε να απαντήσει σε μία τόσο απλή ερώτηση που θα μπορούσε να απαντηθεί ακόμα και μονολεκτικά. Αντί απάντησης ξεκίνησε να μακρυγορεί και να κατηγορεί. Έγινε παρέμβαση και υπήρξε ένταση. Δείτε το βίντεο με τις απαντήσεις.

————————————————-

Χρήστος Κανλής

•Μαθηματικός,

Master in Logic and Algorithms UOA, NTUA

•Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας, “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”

————————————————-