Ελλάδα : Αιφνίδιος θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα – Ο απινιδωτής ρίχνει φως

0
60

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα που αναμένεται ωστόσο να απαντηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα οι καταθέσεις των γιατρών και των ιατροδικαστών που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Όπως ανέφερε όμως στο δελτίο ειδήσεων του Mega ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχουν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στην μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε, όταν στο δωμάτιο δεν βρισκόταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής.

Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αγλαΐα Κυριακού. Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Η βλάβη ήταν τέτοια που οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση.

Οι καταθέσεις 15 γιατρών και νοσηλευτών από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, οι αναφορές 7 ιατροδικαστών, αλλά και τα πορίσματα δύο ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο 20ήμερο, αναμένεται να ρίξουν φως τις συνθήκες των τριών θανάτων, μέσα σε 32 μήνες, τριών κοριτσιών ηλικίας 6 μηνών, 3,5 και 9 ετών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα.

Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο.