Νέα Φιλαδέλφεια : Δύναμη Πολιτών – Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

0
24
Ο επικεφαλής Γιώργος Ανεμογιάννης
Ο επικεφαλής Γιώργος Ανεμογιάννης

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Σημαντική καταγγελία για ολιγωρία των αρμόδιων αρχών στην πόλη μας

Μια σημαντική καταγγελία για απειλές που δέχθηκε νεαρή γυναίκα και μητέρα ενός παιδιού, κάτοικος της πόλης μας, από τον πρώην σύντροφό της και την αντιμετώπιση που είχε από τις αστυνομικές αρχές μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους.

Μετά από 17 γυναικοκτονίες μέσα στο 2021 και 12 στους 7 πρώτους μήνες του 2022 θα έπρεπε οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές να είναι πιο ευαισθητοποιημένες και να δρουν άμεσα και με ιδιαίτερη ενσυναίσθηση απέναντι στα θύματα που προστρέχουν σε αυτές για να προστατευτούν.

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία της δικηγόρου της συμπολίτισσάς μας, μετά από αλλεπάλληλα απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, πολλά από τα οποία έγιναν και ενώπιον των αστυνομικών, η νεαρή μητέρα υπέστη μια 6ωρη ταλαιπωρία στο Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας, χωρίς να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και παρά τις συνεχείς οχλήσεις της καταγγέλλουσας δικηγόρου και της προσφεύγουσας γυναίκας, η οποία στο παρελθόν έχει υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά από τον πρώην σύντροφό της.

Το γεγονός συνέβη στην πόλη μας, αφορά μια γυναίκα της «διπλανής πόρτας», αφορά όλες και όλους μας και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Είμαστε στο πλάι της συμπολίτισσάς μας που υφίσταται αυτή την ταλαιπωρία τρομοκρατημένη από την κακοποιητική συμπεριφορά του πρώην συντρόφου της, ζητάμε να διερευνηθεί η καταγγελία της δικηγόρου από τις αρμόδιες αρχές και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό:

https://www.2020mag.gr/themata/5741-neakataggeliagiaegklimatikiapatheiatiselasposesgynaikesprepeinadolofonithoyngianaallaksetetinantimetopisisas?fbclid=IwAR3W4RHftTwsbklatEJl_APVNO75vFynxjO81-kTVQBfdrdOATfet5jWUoA