ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 29ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ

0
18

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η δολοφονία του 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στην ομάδα των χούλιγκανς από την Κροατία συμμετείχαν και Έλληνες.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δεν αναφέρεται τίποτα για το πώς έφτασε η αυτοκινητοπομπή στην Αθήνα ανενόχλητη και ενώ υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την ΟΥΕΦΑ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

¨Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά¨.