Νέα Ιωνία : Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας απο το Σύλλογο Γονέων του 10ου Δημοτικού και το σύλλογο “Σεφέρης”

0
17

Αντιπροσωπεία του  Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»  και γονείς από τον σύλλογο Γονέων του 10ου Δημοτικού σχολείου Ν.Ιωνίας πραγματοποιήσαμε  παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας την Τετάρτη 11/5 εκφράζοντας  την έντονη αντίθεσή μας στην Υπεύθυνη  εκπαιδευτικών θεμάτων για την αναγκαστική μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο (και μάλιστα εκτός των ορίων του  δήμου που ανήκει η σχολική μονάδα).  

            Στη συνάντηση  από την πλευρά του Συλλόγου μας καταγγέλθηκε το γεγονός ότι οι ενέργειές τους έχουν ως συνέπεια τη μείωση των τμημάτων κατά τη νέα σχολική περίοδο 2022-23, το στοίβαγμα των μαθητών σε 25άρια τμήματα (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών) και την ταλαιπωρία των οικογενειών με την ανατροπή του επαγγελματικού και οικογενειακού προγραμματισμού τους.

Επιπλέον επισημάναμε ότι  τα  οργανικά  κενά που δημοσιεύτηκαν από τη Β΄Δ/νση  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως φαίνεται ο αριθμός τους έχει άμεση σχέση με τις νέες εγγραφές και τις μειώσεις τμημάτων, γιατί όπως διαπιστώνουμε, όπου συνταξιοδοτούνται εκπαιδευτικοί δε δίνονται στα κενά όλες οι οργανικές θέσεις!!

Καλούμε τους Δ/ντές /ντριες – Προϊστάμενες των σχολείων να  μας στείλουν τα οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων που υπάρχουν στη σχολική τους μονάδα και να  απαιτήσουν και οι ίδιοι/ες  εγγράφως από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας να αναρτηθούν όλα απαιτώντας την  κάλυψή τους  από το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί στην περιοχή μας.  

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ