Διάγγελμα BAIDEN από το Οβάλ γραφείο

0
9

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους τυράννους να νικήσουν. Χαμάς και Πούτιν έχουν το κοινό πως θέλουν να αφανίσουν δημοκρατίες, δήλωσε ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπάιντεν σε διάγγελμά του , αναφέροντας πως θα ζητήσει σήμερα το Κογκρέσο να εγκρίνει κατεπειγόντως τη χρηματοδότηση βοήθειας προς το Ισραήλ και την Ουκρανία.

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε και να σιωπούμε όταν συμβαίνει αυτό, είπε ο Μπάιντεν. ¨Πρέπει χωρίς περιστροφές να καταγγείλουμε τον αντισημιτισμό. Πρέπει επίσης χωρίς αμφιβολίες να καταγγείλουμε την ισλαμοφοβία. Και σε όλους εσάς που πονάτε, θέλω να ξέρετε ότι σας βλέπω. Και θέλω να σας πω : Είστε όλοι Αμερικανοί¨.

Πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στην κυβέρνησή του είπε πως το αίτημα προς το Κογκρέσο θα περιλαμβάνει 60 δισ. για την Ουκρανία και 14 δισ. δολάρια για το Ισραήλ. Ακόμη, θα ζητηθούν 10 δισ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια, 14 δισ. για την ασφάλεια των συνόρων με το Μεξικό και 7 δισ. για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ιδίως για την Ταϊβάν, κατά την ίδια πηγή.

Εν τω μεταξύ ο διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών-Στρατιωτικών Θεμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζός Πόλ ανάρτησε στα social media ένα κείμενο με το οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους παραιτείται από  τη θέση του. ¨Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα παραμείνω όσο ένιωθα ότι το κακό που θα μπορούσα να κάνω θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από το καλό που μπορούσα να κάνω . Φεύγω σήμερα γιατί πιστεύω ότι στην τρέχουσα πορεία μας όσον αφορά τη συνεχιζόμενη παροχή φονικών όπλων στο Ισραήλ αυτή η εσωτερική συμφωνία έφτασε στο τέλος της. Δεν μπορούμε να είμαστε και κατά της κατοχής και υπέρ αυτής. Δεν μπορούμε να είμαστε και υπέρ της ελευθερίας και εναντίον της. Και δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ ενός καλύτερου κόσμου ενώ συνεισφέρουμε σε έναν που είναι ουσιαστικά χειρότερος ¨.