Βόρεια Αθήνα : ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. – Να στηριχτεί το “Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης” – Stop στην κατάργηση των εφημεριών

0
45

‘’Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Να αποσυρθεί τώρα η ‘’απόσυρση’’ των εφημεριών

Να στηριχτεί άμεσα το Νοσοκομείο και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Στην τρίτη σε μια εβδομάδα παρέμβαση, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Σήμερα 12 .1 μεγάλη αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό, την τομεάρχη Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Βουλευτή Κώστα Ζαχαριάδη συναντήθηκε με εκπροσώπους Σωματείων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και με πλήθος εργαζομένων καθώς και με την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Συμμετείχαν επίσης ο γιατρός και π. Βουλευτής Νίκος Μανιός, τα μέλη της ΝΕΒΑ Κ. Βενιώτης, Α. Παπάζογλου, Θ. Δημάκης, Π. Κούκουζας, Χ. Στάγγου, στελέχη του τμήματος Υγείας καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τις ΟΜ Πεντέλης, Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Βριλησσίων.

Στις συναντήσεις ο Αντρέας Ξανθός αναφέρθηκε στην ολόπλευρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα τους για να αποτραπεί κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης, για απαξίωση του Δημόσιου Νοσοκομείου του ΕΣΥ. Προσπάθεια που, έντεχνα, οδηγεί στον περιορισμό των υπόλοιπων δραστηριοτήτων και εφημεριών του και την εξυπηρέτηση των παιδιών που έχουν ανάγκη από πλήθος άλλων νοσημάτων και ζήτησε την απόσυρση των κυβερνητικών επιδιώξεων για μετατροπή του σε mega-εμβολιαστικό κέντρο!!!

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειας Αθήνας:

Θεωρούμε ότι στο μοναδικό Δημόσιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Βόρεια και Ανατολική Αττική που εξυπηρετεί παρά τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, πάνω από 300 παιδιά την ημέρα στις γενικές εφημερίες του και πάνω από 5.000 παιδιατρικά περιστατικά τον μήνα και ήδη προβαίνει σε χιλιάδες εμβολιασμούς, είναι αδιανόητη κάθε ενέργεια υποβάθμισης του.

Θεωρούμε ότι οι αιφνιδιασμοί, η προχειρότητα σχεδιασμών και οι άδηλες στοχεύσεις της κυβέρνησης κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι μόνο, την καθιστούν υπεύθυνη για ότι προκύψει.

Απαιτούμε την απόσυρση κάθε μέτρου μετατροπής του Νοσοκομείου Παίδων σε εμβολιαστικό κέντρο και η αναγκαιότητα αυτή να υλοποιηθεί άμεσα σε άλλη δημόσια η και ιδιωτική δομή.

Απαιτούμε την σοβαρή ενίσχυση του σε προσωπικό και εξοπλισμό προκειμένου να επιτελέσει με τους καλυτέρους ορους το κρίσιμο έργο του.

Είμαστε από την πρώτη στιγμή και θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου για όσο χρειαστεί.

ΝΕΒΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

12.1.22