Αθήνα : “Ανοιχτή Πόλη” – Ο Κώστας Μπακογιάννης πληρώνει 211.000 ευρώ για πριβέ πρωτοχρονιάτικο πάρτυ

0
33

Η ολιγόλεπτη πρωτοχρονιάτικη φιέστα χωρίς κοινό, στον Λυκαβηττό που αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων, πληρώνοντας πάνω από 200.000 ευρώ για 17 λεπτά εμφάνισης του Σάκη Ρουβά, στο επίκεντρο της κριτικής από την δημοτική παράταξη “Ανοιχτή Πόλη”.

Δελτίο τύπου, Αθήνα 23/12/2021

Το πριβέ πρωτοχρονιάτικο πάρτυ του Κώστα Μπακογιάννη

Με μια συναυλία χωρίς κοινό στο υπαίθριο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού επέλεξε η Δημοτική Αρχή να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου. Μια συναυλία 17 λεπτών και κόστους 211.000 ευρώ, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά, η οποία θα προβληθεί κατά το έθιμο από την ΕΡΤ. Αυτό τουλάχιστον ήταν το εισηγητικό που κλήθηκε να εγκρίνει χτες το διοικητικό συμβούλιο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και το οποίο καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των δημοτών. Σε μια στιγμή που η πανδημία καλπάζει και στον ορίζοντα φαίνεται όλο και πιο βέβαιο ένα λοκντάουν ή πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια γονατίζει χιλιάδες νοικοκυριά, ο Δήμος Αθηναίων αποφασίζει να επενδύσει σε μια παρωχημένη και μπανάλ αισθητική πρόταση, σε βελούδινες κουρτίνες και κρυστάλλινους πολυέλαιους, και σε έναν τραγουδιστή δήθεν έκπληξη (Sakis), του οποίου η αμοιβή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει επίσης την εμμονή του προς τις απευθείας αναθέσεις, που έρχονται προς ψήφιση εκβιαστικά την τελευταία στιγμή (τρεις μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα), χωρίς αναλυτική κοστολόγηση και χωρίς να έχει προηγηθεί εγκαίρως μια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες οργάνωσης συναυλιών και καλλιτέχνες για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Οι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης καταψήφισαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης τη σπάταλη, σκανδαλώδη και αδιαφανή πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗΞενοφώντος 7, Αθήνα 105 57, τηλ. 210 3230362 -3, φαξ. 
email: anoihtipoli@anoihtipoli.gr, ιστοσελίδα: www.anoihtipoli.gr